Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 19. heinäkuuta 2011

KIHVELI SOI TAAS HANKASALMELLA !


Kihveli soi Hankasalmen aseman seudulla tänäkin kesänä!
Viimeisenä päivänä menimme tarkistamaan, että toimiiko homma, no toimihan se...

Kihveliteltta oli paikoillaan, mahottoman iso ja vähän ajattelin johkopa olisi liiankin iso päätöskonserttiin! Ajatella saa mitä lystää ja sehän kun mulla on oikeestaan jonkinlainen luonnevika, vikahan se ei ole missään nimessä. Vaan melkoinen piristys, jota toivoisin itekullakin olevan aina matkassaan.
Ennen tätä ip-n päätösohjelmaa, teimme pikkuisen pyrähdyksen festaripaikan tienoolla, koska aikaa oli riittämiin, käyskentelimme  siellä ja täällä joka sisälsi myös uteliasta tirkistelyä.
Ennestäänkin tuttu talo häämötti rehevien puiden takaa, kihvelikahvilaksi nimetty vanha Ratamestarin talo joka oli vuosien mittaan kunnostettu, menneisyyttä ja museovirastoa kunnioittanen.
Isäntäpari jolle kultuuri kaikessa muodossa toimii erinomaisesti ja pitävätkin sen toimivana ympäri vuoden. Huomioitavaa on  se,  koska talo on samalla heidän yksityiskotinsa, mutta ovet ovat auki kaikenlaisille reissaajille. Me olemme jo lapsuudesta tuttuja Ratamestarin talon emänän kanssa ja siinä tietysti perhekin tullut tutuksi vuosien aikana!


Kahvin ja mansikkakakun kanssa sain sitä oheisohjelmaa, loistavaa ja minulle mieluista kuultavaa antoi The Clayhill Brothers blus oli  sitä joka toimii kaikille musiikin ystäville.
Muusikoilla ja mulla kun  se sama huumori, näille soittajille annan ne korkimmat pojot, niinkuin  kuvassakin sen huomaa, ilo on esiintyä!  Totesin, että jalka napsas, pää heilui, suu sananmukaisesti mullakin korvissa ja kämmenet oli hellänä, raikuvat aploodit lopetti tämän esityksen.

Tämä seuraana osio ei oikein koskettanut, suurinosa paikalle jääneistäkin poistui kesken kaiken. Minä kultuurikamuille kuiskutin että ollaan loppuun saakka....jottein tulis ihan noloo hommaa, taiteilija kun oli pitkästä matkasta tullut woo-doota paukuttelee, koska se kuulemma toimii ton erikoisen rummuttelun kautta, jonkinlaista lauluakin ol mukana.

Ei sitten millään kolahtanut mulle, vaikka Afrikalaisesta rumpumusiikista tykkään ja olen livenä sen myöskin kokenut.

Seuraavaksi siiryimme sinne isoon Kihveliteltaan päätöskonserttiin, mesta oli täynnä ja jouduimme aika reunoille. Kaikille ei edes piisannut istumapaikkoja, hyvin oli porukkaa tullut vimeiseenkin juttuun. Tämän totesi itse WERNER BROS, kiitti kuluneesta ja totesi kaiken menneen jopa yli odotusten.
Maria Lund ja Timo Rautianen, lisäksi tunnetut muusikot Valtteri Tynkkynen, Jarmo Hovi ja Matti Nurro, olivat odotusten mukaiset, tykkäsin!
VOICE-KUORO, Suomen paras on voittonsa ansainnut, tätä olisin kuunnellut vaikka seuraavaan aamuun asti, enkä olisi edes huomannut kuinka epämukavaa oli istua kaposella lankulla.


Seuraanvan päivän tuntemukset ropassa olivat jopa niin riitoisat, että piisaa viellä tällekin päivälle muistelemista. Jostain syystä menin istumaan sellaiseen kohtaan, missä penkkirivien väli oli kaikista kaposin, johtui teltan kannatinkepistä. En saannut pitkiä kinttujani oikastua, penkkikin oli vajonnut kolmessa päivässä hiekan sisään. Näitä teltan pitkiä penkkejä ei ole tosiaankaa tehty minulle, olen sen jo todennut toiseenkin kertaan.... Kerran nousin ylös, vaivalla sekin joteinkin onnistu, otin tämän huonon kuvan, ihan vain dokumentiksi ja läpsähdin takas lankulle, onneks osu kohalle. Siihen auttoi väen paljois, että tukea tuli jo lipun hintaan. Siintäkin sananen, oli vai 10€, nuuka kun olen, ihme en muuten pitännyt sitä kalliina, koska mitä sillä sai oli paljon yli lipun hinnan, tarkoitan ohjelmaa....
Muuten minulehan henk.koht. kaikki on kallista, mitä joudun rahalla maksamaan, huomautus vain!

Yhteenveto festareista, käytävä harvemmin, koska se ei enään oikein sovi mun kokoselle, ikäselle, liikuntaelin vikaiselle,  innokkaalle musiikin dikkaajalle joka  yrittää elää ajan hengessä ja kaiken ikästen ja kokosten mukana. Tiedän, että olen  jo vähän säälittävää kateltavaa, sekään kun ei mua oikein mainittavasti haittaa ja pystyn kyllä vastaamaan niihinkin koko persoonallani.....muuten tää oli mun ainut festari reissu tänä kesänä. Muutenkin jos jossain käyn niin kyllä se näitä ns. kaikenikäsille tarkoitettuja juttuja.Tarkoittaa jotain kuin, Ikaalista, Kaustista, Haminaa, Seinäjokee, onhan näitä.....


ps. en muuten lopeta näitä menoja tähän, kunto vaan ei ollut oikein ajoitettu koska tähtäsimme valmentajani kanssa sen vasta heinäkuun loppuun.  Silloin on huippukunto kohillaan, koska alkaa ne kuuluisat JYVÄSKYLÄN SUURAJOT jotka tunnetaan nykyisin neste rally-nimellä. Ei hetkauta nimi, kun olen  50v.(viiskytvuotta) niissä käynnyt....ja lähen nytkin jos vain roppa toipuu....;)
Voi muuten osalistuminen  jäädä omalle partsille, autojen ja kuskijen bongaamisen kun ajavat aina tästä eestaas katua.....

6 kommenttia:

 1. Voi kihveli soikoon, missattiin tuo tapahtuma jälleen kerran. Olen siitä kuullut kehuja niin monelta. Mutta olihan meillä hyvä syy, kun ne mummin kullanmurut sekoitti pään. Yritetään sitten ensi vuonna muistaa..

  VastaaPoista
 2. MINTTULI, eihän sitä joka paikkaan yhtäaikaan kerkiä, onneks mä olin siellä ja laitoin pienen sepustuksen ja muutaman kuvan....;)

  VastaaPoista
 3. AILI-MUMMO, kerkisit jo katella koko valokuvakansioini täällä blogissa kun yks-kaks rupes nuoli lentelee ympäriinsä mun sivulla kun kuvia siirsin ja enkä saannut sitä pysähyy, jostain syystä se veti kuvat kaikki maailmalle näytille ja samoin oikea postaus lähti ennen aikoja. Ilman, että olisin antanut mitään käskyjä, saatikka olisin tarkistanut tekstiä joka oli virheitä täynnä. Tarkistin vasta kun olin pitännyt pitemmän ruokiksen....nopsaa otin kuvat pois, eihän siinä haittaa olisi tullut koska kuvista suurin osa ollutkin jo näytillä. Eikä mitään arkaluontoistakaan ollut...;/ Tämmmösta tämä sitten on, tv-kin nykii ja hyppii, sanovat kyllä että vikoja korjaillaan. Kaikista huolimatta, hellästi hei ja palaillaan...huh....;D

  VastaaPoista
 4. Suomi onkin kesaisin taynna erilaisia tapahtumia.Monilla naista on omat perinteensa.Niinkuin tuollakin Kihveli soikoon tapahtumalla.Mukavaa kesaisen paivan ajanvietetta.
  Jatkappa vaan sitten Suurajoilla.Vanhat perinteet sillakin on.

  VastaaPoista
 5. SATEENKAARI, kyllähän menisin ympäriinsä noita festareita, vaan eihän se enään tosissaan oikein huvita, liian monen vaivan takana on kaikki. Hankasalmi on helppo, koska kaikki tapahtuu siinä asemalla, lyhyt ja halpa matka, koska saan -50%, 4.10€ suuntaansa, eläkeläisen etuja....;)

  VastaaPoista
 6. Harmi, meillä oli rippisjuhlat ja jäi kihvelit nurkkaan! Werner Bros on mahtava ja sitä tuukkasporukkaa olisimme lähteneet muuten kuulemaan. Ja nyt jää rally-ilo väliin myös, eivät aja Myhinpäätä tänä vuonna! Mutta ehkä taas vuoden päästä on uudet kihvelit ja uusi hiekkapilvi lähitiellä!

  VastaaPoista