Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 27. maaliskuuta 2014

VAIKEUDET VOITETTIIN VUODESSA, virallisesti vahvistettu !


Viikolla väristen viipotin
 sairaalan sopukoissa, käytävillä köpöttelin.
Istukselin ihmettelin itseäni, tähänkö tultiin tottavie!?

Vuosi vierähti,
 oloani opettelin, opinkin oikotiet oikeesti!
Keppilöitä käyttelin, kuukausi kaksi - kolmattakin kokeilin.
Viimein vaihdoin, entiseen elämään, 
tuttuihin tapoihin.....
Rappusia ravasin,
 katuja kävelin-kipuja kuuntelin.
Tarkkailin tosissani, paninkohan parastani!
Päätin pärjätä.
Luojaani luotin, yhteistyöllä yritettiin.


Vaikeudet voitettiin, yhdessä - yksin!
Kuunkiertoa kaksitoista kului....
Parhaat polvet petonista,
titaanilla tinatut.
 Liukkaaksi liikkuviksi - lujittivat luuksi,
 onnistui ortopedi!

Kuvia katteli, luki lausunnot.
Katseet kohtasivat, hymy heltisi!
Tuloksen tiesin,
 sanat sivelivät sieluani,
 roppaani runneltua.....

Kiitteli kumpikin, kokemuksesta kovasta
Parhaansa pani,
 tohtori-taitoniekka taitava!
Ohjeet oivat, lääkäri luetteli:
 jatka jämptisti,
rehki reippaasti!

Tavataan taas,
 vuosia viisi vartutaan.....




maanantai 24. maaliskuuta 2014

MINKÄ TAAKSEEN JÄTTÄÄ, niin eestään sen kohta löytää!


Inventoin, lajitelin sekä järjestin neljästä laatikosta aika kirjavan kasan naisten kaulahuivia! Näistä kevysistä liinoista täyttyi ylin laatikko. Eivät ole ihan jiirissä, koska olivat jonkin verran eri kokoisia, haittasivat vähän sitä tiptop järjestystä, mutta viikattu kumminkin! Helppo ottaa käyttöön kun näkee värit heti kertaheitolla.




Toinen laatikko alaspäin sisältää ne reilumman kokoiset huivit, joilla voipi tehdä kaikenlaisia temppujakin. Kiepsauttaa kaulan ympäri tai vaikkapa tarvittaessa kietaista pään peitoksi. Joskus kun saatan mennä sellaisiin paikkoihin joissa on tapana, että pää peitetään liinalla!

Kolmas laatikko sai  ne vähän suuremman sorttiset huivit ja liinat. Näillä sopii sitten  vaikka kokkareilla hartiat peittää ja käsivarret piilottaa. Tai vaikkapa Välimeren viilenevissä illoissa suoda hetken sitä kaivattua lämpöä itselleen.....jos ei muuta ole tarjolla!
En ole koskaan kylläkään näin työläästi niitä ottanut käyttöön, vaan on helppoa heittää kaulaan ulos lähtiessä.....ja sitten sisätiloissa jättää kaulaan roikkumaan......tai tyylillä kiepsauttaa toisen pään liinasta olan yli taakse retkottamaan, eipähän sitten niin kovin herkästi  putoa! 
Aika monihan jättää sen vain toiselle olkapäälle olipa sisällä tai ulkona.


Piti vain nyt ohjeita antaa, jos joku sattuisi ihmettelemään, että mitähän toi oikein noin monella huivilla tekee....suoraan kun sanon, niin en juuri mitään!
Nenä ja silmät kyllä valuu lähes aina kun ulkona olen, niin voin vain vihkaan pyyhkäistä tipat niistä siihen alimmaiseen kaulaliinan liepeeseen. Nahkahanskat ja hihan sivu ei toimi läheskään niin hyvin!
Olen yrittänyt opetella sitä ukkoloitten tapaa, toinen sierain sormen sivulla tiiviiksi ja sitten kunnon turskaus sinne minne sattuu pysähtymään. Ei toiminut mulla, sotkin vain itteeni lisää.....omistan kyllä nenäliinoja kankaisia sekä pehmoisia paperisia, varalta niitäkin, kun olen ihmisten ilmoilla, niin......;)

Oikealla sivussa olevat nyssäkät ovat ostoskasseja joista aina yksi mukana laukussa/repussa! Hanskalaatikossa niitä lisää, niitäkin on oltavan kaiken kokoisia ja värisiä.....jotkut olen ommellut itse ja  vasiten ostanutkin muutaman .......

Onpahan mitä vetää käteen, mustat käsineet olen näköjään kaikki tänne haalinut.....;// 
Ihan kaikkea ei ole pakko ostaa mitä halvalla saa!


Näissä kuvissa on vain osa näistä lisäasusteista, mitkä järjestin eteisen laatikostoon. Paksut neuleet sitten on jo toinen asia...kaulaliinat, pipot, lapaset ym, talvivarusteet.....olkoonpa nyt missä ovat!
Tämmöstähän nämä mun järjestelyt sitten oli, sain kaksi kassilista kiertoon.....vietävä olisi pikimmiten, silmistä pois, etten vain kajoaisi niihin ja katuisi ......;)



sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

KESÄÄ ODOTELLESSA satoikin lunta!


Yöllä sitten sitä lunta tyrkkäsi!

Partsilla tein lumityöt ja haistelin ilmaa, nokkani laitoin etelän suuntaan  ja kiepsautin vaakakaaressa pohjoiseen suuntaan ja totesin.....että tulihan se talvi viimeinkin!

Ei nyt sillä, muutama sentti valkoista katolla ja näkyy tässä päivän kuluessa sulavan pois.
Aurinkokin löysi ulos tien pilvien rakosista, että menoa se on niille vähille lumille.......

Jostain rupesi vippaa ja päätin tarkistaa mitä sisältää eteisen pikkulaatikosto. Tiesin kyllä siellä olevan jokunen kaulahuivi ja hanskoja  kasapäin.
Otin kaikki laatikot pois ja yksi kerrallaan roikotin huiviloita ja kaiken karvaisia kaulaliinoja silmieni edessä. 
Kaksi jätepussia kinttuloitten vieressä, toiseen roskat ja siihen toiseen kiertoon pääsevät. Sivulle panin käytän kenties!? Nämäkin sitten toiseen kertaa tarkistin, ennen kuin sievästi rullasin ne niihin mataliin vetolaatikoihin takaisin.
Muuten toi rullaus style on hyvä, näkee heti kertaheitolla värit, paksut ja kevyemmät järjestin omiin osastoihin.

Hanskojakin oli liikaa, vaan nyt ovat siististi pareittain sulassa ja sovussa. Varmaan pysyvätkin, koska lapasaika hupenee jo joutusaan.
Eteisen komeron ylähyllynkin sain iventoitua, sitä sanotaan hattuhyllyksi, vaikka siellä on muutama sontsakin, tarkistin nekin....räväytin oikein levälleen ja vain yksi oli rikki. En heittänyt sitä harakoille koska on helppo korjata, kaksi piikkiä oli varjon reunoista irti...ja ompelen ne kii kait joskus....;)
Niissä päähineissä oli muuten sovittelemista, joka myssyn panin nuppiini ja peilasin sitten kuvastimesta, muuten en juuri peiliin vilkaise kuin aamuisin, tarkistan kuka se siellä oikein kurkkii, sama tuttu naamahan se on, mutta varma pitää olla tässä asiassa.....ettei vain tule hymyiltyä vieraalle....;(
Hattujakin löytyi ylimääräisiä, koska tykkään niitä värkätä, lipalla, lierillä sekä paskereita, osa meni kiertoon ja kolme vähän outoa, pannumyssyn/rukkasten  näköistä ihme tekeleitä laitoin menemään sinne huitsinnevadaan....ja ihmettelin miksiköhän olen nekin oikein säästänyt, enkä koskaan pitänyt...;D

Vähän kyllä sitten kehuin itteeni, onneksi mun vanhin kummityttö soitti, niin sain sanottua miten oli ahkeroinut.....jätin sen sanomatta, että toista viikkoa meni ennenkun sain homman hoidettua loppuun!
Urakka on kesken ja seuraavan romupesän tarkistus alkaa.......sitten kun tulee se oikea viilis.
Näissä asioissa tunnun olevan erittäin rauhallinen ja harkitseva, siis ei mitään hätiköityä lopullista päätöstä...hih...;))

Yläkuvassa  äitini, minä ja Pirkko, kotitalon rappusilla  28.07.1963 Jyväskylässä.
Tämä oli kesäisin aika suosittu paikka koska siihen paistoi aurinko iltapäivällä sekä illalla, oikeastaan koko pihaan. Se oli kaunis, iso  ja valoisa pihapiiri joka oli hyöty käytössä. 
Kuvassa näyttää, että meillä tytöillä on huivin alla papsut päässä, vissiin tanssi-ilta oli tulollaan......


Vihreät helmiäiskorut on värjättyä simpukan kuorta ja korumetalli kullan väristä. Kuva ei anna oikeutta simpukan hempeään välkehtivään vihreään. Olisin voinut jo 60-luvulla nämä laittaa tantsuloihin, vaan kun ei ollut, mutta jotain koruja mulla oli silloinkin ihan varmasti koristeena.....


lauantai 8. maaliskuuta 2014

NAISTENPÄIVÄN MIETTEITÄ MINULTA....


Norsulaumaa johtaa vanha naaras eli matriarkka johon luottaa koko lauma! 
Norsut ovat hyvin seurallisia, naaraan ja poikasten sosiaalinen järjestäytyminen on hyvin kehittynyt.
Norsut surevat laumansa jäsenten kuolemaa.

Metsästys kauden alkaessa, kohteena olevat norsut varoittavat toisiaan satojen kilometrien päähän. Mikä johtaa ketjureaktioon, jonka seurauksena koko mantereen norsut muuttavat käyttäytymistään.

Tämä oli tällä kertaa johdatus tänään olevaan Kansainväliseen Naistenpäivään, enpä käyttänyt sanaa "aasinsilta" jostain  syystä!?
Vaikkakin aasi on toinen se mun lemmikeistäni, ihanan hellyttävä, vähän surusilmäinen, kiljuva, tyhjää hamuava, matalarunkoinen isokorva, häntäänsä ahkerasti heiluttava tapaus!

Allekirjoitan kyllä, että ilman näitä tarpeelisia  miehiä, meidän vahvojen naisten jatkuvuus kyllä loppuisi sukupuuttoon, niinkuin kävi mammutille, tälle mahtavalle suuruudelle.....;)

Aika hassu fakta tieto putkahti samalla mieleen, norsun kärsä on sen ylähuulen pidennys! Kaiken   puoleen näin kätevä apuväline on viellä hakusessa meillä kaksijalkaisilla nisäkkäillä.....
Sikisiköhän nuo nykynaiset haluaa sitä ylähuultaan potksilla korostaa, joskus näkyy olevan aika törösuita kuvissa ja jopa kaduillakin.....ihan ihmisten ilmoilla ja ilman liekaa ja saattajaa kuljeskelevat!
Näin semmoisen kauppakeskuksessa, esitteli kosmetiikkaa ja minä uteliaana viivasuuna menin oikein läheltä tarkistamaan ko.asian.
Kysyinkin jotakin, en ollut varma yritinkö omaa mitätöntä ylähuultani törröttää vaistomaisesti tämän keskustelun aikana......

Norusutaulun maalasin öljyväreillä, talvella Unkarissa, pitäisi hakee se tänne kesäkotiin....

Näinkin voi huomioida tämän vuoden Naistenpäivä, omalla omituisella tavallani, se virallinen.....minulla se päivä toimii jo rutiinilla joka ikinen päivä, tästäkin huolimatta, onnea ja menestystä edelleenkin, toivotan sisaret teille kaikille...;)

maanantai 3. maaliskuuta 2014

LUPPOAJAN ASKAREITA.



Viikon verran ja ainakin kerran jos ei parikin kertaa päivässä, olen yrittänyt uudistaa tätä blogini naamaväriä. 
Passelia ei sitten millään ole löytynyt, vaikka kaikenlaista on vaikka toisillekin jakaa. 
Sen jo tiesin, että etin vaaleta pohjaväriä ja tummia kirjaimia ja pukstaavien koko otsikoissa oltava aika näkyvä! 
Mulla kun tuottaa vaikeuksia lukee tekstiä joka on tummalla pohjalla värillisillä kirjaimilla.
Sitten kun näitä kuvia käytän ja tykkään niitä raamittaa milloin mitenkin, niin yleisesti ottaen vaaleasta pohjasta kuvat tulevat paremmin oikeuksiinsa.

Tämä samahan pätee tauluissa, mun huuhollissa vaaleat seinät niin taulut erottuu naapuriin asti. Ei nyt sillä, olen kyllä vasiten maalannut sekä kehystyttänyt värillisillekin seinillekin  tauluja. Kun tilaaja on halunnut koko helahoidon, siis "avaimet käteen" työn, niin haluan kyllä tietää seinän värin. Mieluimmin vaikka paikan päällä, koska jokaisella on myöskin eri näkemys väreistä.

Mainitsemisen arvoinen asia, allekirjoittaneella on vihreen, turkoosin ja sinisten vivahteiden kanssa jonkinlaisia ongelmia, ei nyt  ihan alvariinsa. Mielestäni näen sen värin sinä millä annan suustani ääneen ulos tulla, mutta on sitä väriä aika usein oikaistu ja pyydetty tarkistamaan näkemystäni.
Vieras ei tunnu tohtia päin naamaa sitä tehdä, pitäisi kylläkin! Lapsi kyllä korjaa ja mun sisko myöskin, josta en ota itseeni, vaan tarkistan sitten värin uudelleen. Vissiin jonkinlaista värisokeutta nk.mun jonnilainen lukihäiriökin. 
Kumpikaan ei ole mua pahemmin haitannut, kirjoitan, luen ja käytän paljon värejä, yhdessä ja erikseen. Joudun kyllä ylimääräistä työtä tekemää näiden asioiden kanssa, tottunut olen siihenkin.

Onneksi tämä huumorin kukkanen rehottaa yhäti, että sen piikkiin on hyvä laittaa nämäkin jutut......jospa olenkin vain vähän huolimaton, enkä ajattelet näitä asioita tarpeeksi, silloin kun pitäisi......;)


Tämä kaunis pinkki kaulakoru tuli tuunattua kisojen aikana.
Sitä on jo käytetty kerran, kun sain tietää, että Ruotsin Madde sain tyttövauvan!
Sitten seuraavaksi oiva valinta p-mäkeen laskiaistiistaiksi, hernekeiton ja kuuman punssin kanssa!
Kolmanneksi, kansainvälinen naistenpäivä 8.3 niin koristan itseni pinkillä kaulakorulla vaikka kun menen saunaan....jos muuta mainisemisen arvoista tapahdu tulevana lauantaina!

Muistin, että ruusujahan ne jakelevat aina naistenpäivänä kaupungilla jos saan ite valita niin otan vain vaaleanpunaisia ruusuja.......;D