Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 14. lokakuuta 2016

PINKKI PERJANTAI........


Tämä kauniin herkkä punaväri toimii nyt tämän kuukauden, pinkin ovat ottaneet omaksi väreikseen toisetkin, eikä vain me tyttöset!

 Nostin tai oikeastaan haalin varastoistani (joita on ympäriinsä tässä asunnossa) oman sekalaisen koruverstaani olohuoneen ruokapöydälle ja vakaa tarkoitus oli tuunata koruja telkkarin seurassa. Huomasin unohtaneeni itseni vain toisen asian tekemiseen, tarkoitus kyllä oli näitä kahta juttua tehdä tosissaan tai ainakin vilpittömällä innolla yhtäaikaa.
Joskus ne korupihdit eivät vain irtoa käsistäni, kunnes tieto pamahtaa pönttöön, että olen puolisen tuntia yrittänyt saada  yhtä pientä korupiikin päätä kääntymään sieväksi  kauniin pyöreäksi rinkulaksi, enkä onnistu millään siinä hommassa......:/
Vaikka se tuntuisi helpolta jutulta....kun puusta kattoo, niin se ei tosiaankaan ole niin....minussahan se vika on, pitäisi vissiin keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan......näillä nykyisillä eväillä!!!!

Tässä korunikkarien kielessä sitä korupiikin kääntämistä pyöreäksi sanotaan epäonnistuneen vääntämisen ja kääntämisen tuloksena "golfmailaksi".
 Se mailan lapahan on semmoinen puikulainen, kun näissä mun hommissa sen pitäisi olla siistin pyöreä, niitä käytän eniten korviksien teossa.
Kuten alla olevasta kuvasta näkee niin helmi on kiinnitetty koukkuun koru piikillä(neulalla) jonka olen ihan ite  piikki pihdeillä pyöristellyt kohtalaisen onnistuneeksi rinkuloiksi.
Onneksi isoja renkaita voi ostaa valmiina.

Ihan niin kovin tarkka en ole, eikä pilkun viilaajaa minusta ei tosiaankaan tule.
Näissäkin jutuissa voin huoletta sanoa ja käyttää sitä vanhaa sanontaa, että onpahan kotitekoisen näköistä tulosta taaskin tullut !!!!
Tähän samaan kategoriaan kuuluvat tunnetusti leipomiset, ruuan laitto, ompelut, kutomiset/virkkaus ja kaikki toisetkin askareet......jopa meikkaus ja tukan leikkuu/värjäys!


Liekö tämä muka rennon huoleton toteamus toimii hyvin meille suomalaisille, koska vähättelemme aina omia tekemisiämme!??
......eihän tämä nyt mitään ole, sinähän se osaat paljon paremman....
.....minä kun en osaa mitään, että vain tämmöistä tuli taaskin tehtyä.....tulikohan siihen tarpeeksi makua, näkö on ainakin ihan hirrrrrrwwee....
.....kehtaako siitä edes kuvaa ottaa ja levitellä netissä
jne.......


Eiköhän me kaikki kumminkin olla loppujen lopuksi aika ylpeitä omista töistämme, että saipa tämäkin vihdoin tehtyä.... eikä hassumpi lopputulos, aika hyvä tosiaankin, että onnistuisin taaskin....jippii!

Enkä suinkaan tarkoita vain  korujen tekoa, vaan tuli kunnon hepuli, kun tässä pari viikkoa sitten sain makkarin ikkunat pestyä.
Sitä olin suunitellut kauan ja tärkeät esivalmistelut olin jo viikolla tehnyt! Löysin heti eka laatikosta sen tärkeimmän, metallisen hantaakin joilla ne isot ikkunat avataan ja sitten siitä innostuneena löydösta hissukseen kasasin muut  tarvekalut.
Niin se vaan tuli ikkunat pestyä ja pokat pyyhittyä!
Se ikkunoitten pesuun tarvittavan työkalujen pakin jätin näkyville, koska haaveena on saada toiset isot lasit läpi näkyviksi ennen pakkasia ja lumen tuloa, että tämmöiset unelmat jäi kyllä päälle! Kuvissa osa niistä vaalean punaista koruista joita kokosin käyttö kuntoon v. 2016 olympialaisten aikana! 
Ensin hajoitin niitä vanhaja/uusia korujani ja uudistin sen miun makkuun, maistuvan meheviksi.

Kesä on sitten mennyt ja se hujahti niin joutusaan, etten ehtinyt edes yhtäkään näistä helyistä pitää tuolla kylän raitilla.

Kesäaikaa on vielä jäljellä, huomasin kun kalenteriani tarkistelin.......tänään, kuin myös joka päivä kunnioitamme Rosa nauha kampanjaa......:)


10 kommenttia:

 1. Kauniita ovat korusi ja tuo väri niissä aivan ihana. Tuo kaulakoru ja ne korvikset parina niin kauniit.

  Oikein mukavaa koruilua ja kivaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä hailakka pinkki kauniin väristä ja yhdesta kaulakorusta sain hajottamisen jälkeen nelja uutta kaulakorua.
   Näitä lasikukkia olen haeskellut kauppoista, vaan en löytännyt, kunnes jokun kaupan ale korutiskiltä silmiini osui käsirengas jossa näitä roikkui ne tarvittavat parit.....ostin ne sitten! Kiitos mummeli....:)

   Poista
 2. Noi ekat korvikset ja kaulajuttu, missä on useampi kivi ovat todi kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan kaulakorun tarinaa! Ostin sen jostain ja tietysti ale myynistä, se oli niin painava, että minun soma joutsekaulani kestänyt sen painoa kun kokeilun. Samalla tarkistin, että kuin helppo se oli hajoitta kevyempään malliin ja olihan se. Eihän siinä sitten muuta kun lompsa esiin rahat tiskiin....ja kotiin hommiin.....;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ja kohta alkaa taas uusien korujen teko.....:)

   Poista
 4. Tosi kauniita ovat nämä roosanväriset tekemäsi korut! Ensimmäisen kuvan ihanuudet bloggerissa houkutteli katsomaan tarkemmin ja lisää kauneuttahan täältä löytyikin. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tekeväni näitä hempeen värisia koruja useitakin, niin piti oikein lähteä ostamaan pinkkin väristä puseroa.....ja ei se niin helposti löytynytkään, kiitos Anja....:)

   Poista
 5. Manio korumaakari olet, Maikku!
  Mukavaa viikonloppua ja lokakuuta sinulle!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä korumaakarina olo on vähän kuin se toinenkin maakari, siis leipuria tarkoitan!!
   Joskus onnistuu helpolla ja sitten toisella kerralla ei sitten millään. Onneksi intoa löytyy vähän kaikkeen ja taitohan siinä karttuu ajan kanssa...hih....:)

   Poista