Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 8. syyskuuta 2018

JYVÄSKYLÄ osa 1....:)


Aloitus kuvaksi laitoin kesäkorviksien mallin, koska korujen näpertely jää vähäksi aikaan lomalle!

Siis, sehän tarkoittaa että pidän niistä lomaa ja verstaan ovi suljetaan lähes pariksi kuukaudeksi. ei se auki ole ollutkaan, kun olen esivalmisteluja tehnyt talon remppaa varten!

Toukokuussa alkoi esivalmistelut sisällä ja ulkona tässä v.1961 valmistuneessa talossa!
Onhan näitä paikkoja tottakai korjailtu sieltä sun täältä, mutta nyt on se työläämpi osa käynnissä. 

Putket ja sähköt, näin lyhyesti senkin voi ilmoittaa!

Aloittivat yleisistä tiloista ja pihasta, sen jälkeen asteittain kerroksiin, ylhäältä alaspäin, kerros kerrokselta. Seitsemäs valmistui jo ja kuudes ja viides on  evakossa ja nyt sitten on neljäs vuorossa, jossa minä asun.
Etukäteis valmistelut aloitin jo parisen viikkoa sitten, koska tarkoitus oli itse hoitaa ne hommat.
Tänään kääräsin olkkarin pakettiin!


Yläkerran asukkaan kukkaset oli mulla hoidossa viisi viikkoa ja siksi vanha vahakangas oli pöydän suojana ja siihen se jääkin seuraaviksi viikoksi.


Neljä nupun alkua oli pitkässä varressa ja kolme niistä kuivui ja putosi pois!
Sain onnekseni yhden auki, normaalisti tämän orkidea kukka on iso, mutta tämä oli pieni,  ehkä 2.5-3 cm! 
Otin kuvan läheltä, niin sainkin aika näyttävän ja komean kukan talteen, jotta omistaja sen näkisi.


Näin siistiksi tein tien eteisestä olkkariin, luvalla sain jättää nämä  paikoilleen, vähän kyllä vinguin, en sentään kyyneltä päästänyt valloilleen.
Ensimmäinen korkea hylly on täynnä tauluja ja alatasolla LP-levyjä, samoin eka pieni hyllykkö vanhoja klassikoita, kirjoina ja perällä piironki täytetty piri pintaan posliinilla!?
Turhaa niin paljon turhaa......jos en tämän session jälkeen opi sitä ettei kaikkea tarvis säilyttää, saatikka ostella lisää......jos en, niin sitten aloitan kyllä opiskelut ja tosissaan.... ;)

Keittiön olen laittanut siihen kuntoon ja juon vielä aamukahvit pöydän ääressä ja sitten jatkan  muovilla piilottamaan kamoja.
Samoin nukun omassa sängyssä ensi yön, joka jälkeen nostan mahdottoman määrän vaatetta eteisen isosta komerosta sängylle!!!!
Henkareineen kaikkineen, tarkastelun aloitan sitten lokakuun lopulla ja nostelen kahteen kekoon riepuni, ennen kuin komeroa alan täyttää uudestaan!

Makkarin kirjahyllyt peitän samoin toisetkin kalut, nämä kaksi huonetta hoituu huomenna heti aamusta!

Yksi iso matkis on viety eilen evakon eka paikkaan ja huomenis sitten otan pienemmän vetolaukun käteen ja repun selkää ja vietän yhden yön viiden kävelyminuutin päässä on tämä mesta ja sieltä sitten toiset viisi minuuttia maanantaina on se mun varsinainen päämäärä.....:)


....ihan hyvällä mielellä on tämä Maija Mehiläinen, ihan niin kuin minäkin, ei haittaa pakolliset järjestelyt, ne kun on vain pakko tehdä......:)

2 kommenttia:

  1. Melkoiset remontit onkin tulossa, tsemppiä evakkoon❤ Kiva on kyllä sitten kotiin palata kun uutta ja ehompaa on tilalla..eikä noin isoja remontteja tarvitse onneksi usein tehdä! Leppoisaa syyskuuta❤

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä koko asunto tarvitsisi sen pienen pintaremontin, seinät ja lattiat, mutta on sitä tavaraa liikaa ja isot huonekalut, liian iso homma!? Pärjään kyllä siihen asti kun saan sen ison lottovoitto...en muuten lottoa Laukaan...heh...:)

    VastaaPoista