Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 9. helmikuuta 2013

TAPOJA JA TOTTUMUKSIA !


Viimeksi kun olin ulkomailla niin tässä kuva puistosta jossa istuskelin. Penkki sopivasti katveessa eikä istuin pahemmin hiostanut, mutta muuten vähän epämukava.

Tämän seuraavan kuvan taltiointi on tehty 1975 Espanjan Mallorcan saarella!
Hommista kun päättelen, niin uskoisin olevan joistain niistä turistien suosimista sikajuhlista.
Koskaan en ole viinien ystävä ollut, ja sellaista minusta ei ole tullut vieläkään, tuskinpa siis tuleekaan. Kuvausta varten kylläkin suostun aika moneen juttuun, vaikkakin käärmeet taikka kamelit eivät ole kyllä pahemmin kiinostaneet....jos ei kukaan toinen suostu kuvaan niin kyllähän minä sitten!
Silmät kiinni ja suu auki ja antaa tulla........


Ihme tyyli siellä ulkomailla oli, viinikin kaadettiin suoraan suuhun tommosesta kukkasten kastelukannusta. Suomessa tämmöinen tyrkytys oli jo lailla kielletty. Alko Oy-Ab oli kovat säännöt tehnyt, monopoli valtion firma kun oli. Mitalla mitattiin lasiloihin tai jos koko pullon pöytään tilasi, niin piti etukäteen laskea että kerta kaatokieroksella sai putelista ainakin puolet pois. Vajaa pullo vietiin vaikka sivummalle apupöydälle ja tarjoilijan piti sitten tarkkailla tilannetta, milloin sopisi lasia armollisesti sitten täyttää. 
Tottakait se kävi asiakkaana näinkin, että kohotit tyhjää lasia vaakasuoraan ylöspäin ja toisella kädellä osoitit apupöydällä olevaa pulloa, toimii kyllä. Kanta-asiakkaat olivat jo oppineet muitakin näppäriä tapoja jotta palvelu pelittäisi toivotulla tavalla.
Pis-pisssss ja se uusittiin niin monta kertaa että kuului, loppuillasta sitten reilusta kovalla äänellä...VIINAA LISÄÄÄÄÄÄÄÄ !!!
Paljon käytetty kansainvälinen tapa on jonkinlainen vihellys asiakaspalvelijalle. Jos hän reagoi jo tulee kysyvästi katsoen, niin puhu mumisten. Koska sitten saat hänet käden ulottuville ja nipistä samalla hanurista! Ei ole mitään sukupuoli rajoitusta, puolin tai toisin varsin suosittu ja käytettykin toimitus. Jotenkin jostain syystä en ole tätä tyyliä oikein omakseni ottanut.
Ihan varma en ole onko nämä tavat vieläkin voimassa, saatikka edes sallittuja !?? Totutut tavat kun muuttuvat aina vuosien kuluessa. Säännöt kiristyneet samoin kaikki ihmiset jotka osallistuivat näihin  rientoihin. Suosittua, ainakin silloin oli ravintolassa käynti eikä tavat ole muuttuneet kun kuuntelee nykyistä menoa......

Nämä ulkomaalaisten jutut miellyttää kait edelleenkin meitä vähäpuheisia suomalaisia, koska ei tarvis kun kallistaa päätä ja pitää monttua auki ja odotella sitä kostuketta.  Jo toimii ja sanaakaan ei tarvi lausua, kunhan vaan on reissun etukäteen maksanut.

Espanjan sikajuhlista on tämä seuraavakin otos, Costa del Sol on mantereen puolella, seitkyt lukua tässäkin mennään!


Ihan hirrrrrween hauskaa  kummallakin ja kuvahan ei valehtele ja siksipä niitä otetaankin...heh-heh! En muuten muista yhtään tästä hetkestä, oliko se tekemällä tehty vain fakta homma. Helppohan se nyt nauraa, mutta varsin itseensä/toisiinsa kyllästyneitä on tämä pariskunta......;D

Toisaaltapäin nämä  matkat on siitä mukavia, kaikki on valmiina. Kunhan vain päätät mihin osalistut. Luulisin, että jättäisin noi sika-ja kyläjuhlat väliin, vaikka ihan mielenkiinosta haluaisin nähdä onko tyyli muuttunut!? Vai jatkuuko meno samanlailla kun oli 35 vuotta sitten oli tapana.

Näitä valmismatkoja kyllä tein paljonkin mutta liikuin ilman porukoita paikan päällä. Lennot ja hotellit kun olivat halvempia tällä tapaan.
 Nykyisin kun täältä netistäkin löytyy varsin edullisia matkoja kaikkineen, on hyvä vaihtoehto.
Kiertomatkoja siis bussi/laiva, tein muutamia ja ne olivat mieluisia, nytkin  se kiinnostaisi. 
Niihin osasi yleensä samanhenkiset ihmiset löytää paikkansa joten reissut olivat aina onnistuneita.

Olen ollut laiska viimeiset viisitoista vuotta ja kattonut halvimman lennon ja lentänyt samaa paikkaa. Sieltä on helppo lähteä minne vain jos sitä haluaa.
Reppu selässä tai laukku kaulassa, ilman suuria matkatavaroita ja omilla säännöilläni.  Taukoa pidän  nyt ainakin vuoden ja joutusaan tämä talvi on täällä kulunutkin.
Jotenkin olen mielessäni jo kuvitellut, että syksyllä voisin jo reissuun lähteä. Kunhan saisin sen uuden nivelen edes toiseen polveen keväällä. Pari kuukautta opettelisin sen kanssa tulla toimeen ja sitten baanalle......;)

Hyvää laskiaisunnuntaita ja tiistaita, meillä sitä liukkautta ainakin piisaa.....;)

12 kommenttia:

 1. Liekö aika ja ikä tehnyt tehtävänsä, kun ei enää mieli tee sikajuhliin, liekö tosissaan koskaan tehnytkään. Mutta tuollainen nokkapullo meilläkin on, ei vaan kertaakaan käytetty. Nököttää tuolla keittiön kaapin päällä. Pitäskö ottaa käyttöön ja alkaa lirutella. Ei kukaan kaatelisi viinilaseja eikä katkoisi lasien jalkoja, hih. No aika harvoin tapahtuu viininlaskemista tässäkään huushollissa. Nyt vois laskiaisen kunniaksi käyttää kerrankin tuota nokkista.
  Toivottavasti saat nivelen uusittua, seikkailut odottaa...sanoo tämä joka just tuli reissulta kotiinsa. Mukavaa laskiaista, enkä sano että liukasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä kysymys se nykyään on, en kyllä millään jaksaisi rillutellä läpi yön, tulis se luonollinen sammuminen kesken juhlimisen!
   Ihan hirveesti en sitä jokapäiväistä juhlimista lomilla tehnyt, koska se ravintolan hovimestrina olo jotenkin senkin asian turutti aika perusteelisti....silloin nuorenpanakin jo...;)
   Sitähän en kiellä, ettenkö olisi osalisena ollut joten pystyn kyllä siitä sanomaan jotakin näitä tosiaioita.....;D

   Poista
 2. Hih, sikajuhlat, sellaisiin tuli aikoinaan juurikin Mallorcalla eksyttyä ja täytyy sanoa että meidän bussilastillisessa ei tainnut muita limsan lipittäjiä olla kunin minä ja armas mieheni. Olihan se eräänlainen kokemus seurata ihmisten käyttäytymistä illan mittaan ja lopulta osaa
  raahattiin bussiin että pääsi takaisin hotelleille. Se jäi ainoaksi kokemukseksi niistä kemuista. Vieläköhän niitä on ohjelmassa, en ole seurannut, mutta sellainen pikkuinen nokkakannu piti kyllä matkamuistoksi ostaa, sellaista käyterttiin sitten merirosvo retkellä laivassa, poika kiersi ahkeraan kannunsa kanssa ja ihmiset odotti suu auki kuin linnunpojat. Hupaista touhua ensikertalaisen silmin.

  Toivottavasti saat uuden toimivan polvinivelen. Minulla ehkä edessä toiseenkin lonkkaan nivelen laitto, kipuilee jo sillä mallilla.
  Oikein hyvää laskiasita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään olla enemän tarkkailijana juhlissa kun pääosan esittäjänä...;)Vaikkakin työni puolesta olin se pääroolin vetäjänä ja ohjaajana.

   Onneksi pääsin siihen jonoon, ajattelin ensikuussa jo alkaa kyselemään peruutuspaikkoja. Noi ns.terveet kamuni ihmettelevät, kun innolla odotan sitä leikkausta! Tottakait koska se jo haittaa tätä päivittäistä liikkumista ja muistuttaa joka askeleella. Tässä linkuttamisessä rupee lonkkiakin särkee, että kiire olisi korjauksiin.
   Kiitos mummeli ja pidetään laskiaista....;)

   Poista
 3. Mukavat valokuvat - varsinainen juhlija olit - kait sitten.
  Ympäristön tarkkailu taitaa olla antoisinta matkoilla ja kotona, onneksi kaikkeen ei tarvi itse osallistua.

  En ole muuten oikeilla "turistilomilla" ollu, matkustukseen on ollut aina jokin muu syy, jäi possu- ja kyläjuhlat näkemättä. Yleensä matkalle lähdin oman tai kaverin työn takia, kotiin ja sukulaisiin tai ystävien luo, ja nykyisin kodinvaihtoon.

  Oltiinhan me siskokset kerran 2 viikkoo Ateenassa, turistiryhmässä matkattiin perille, mutta sitten mentiin omin nokkineen - eikä ollu muuta tekemistä kuin ympärille pällistely ja oleilu. Hyvä reissu muuten oli. Toisen kerran olin lomalla vetelehtimässä Kyproksella 2 viikkoon, ihan kivaa oli.

  Kyläjuhlia, syöminkejä ja juominkeja noihin työpainotteisiin matkoihin on kuulunut rutkasti. Hmm ... ja kuuluu edelleen, vaikka se työn osuus on jo hiipunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dokumenteistähän sen näkee, että aikamoinen bilettjä olen aina aina ollut....;) Aina eri ukkokin kuvissa yks lirittää viinoo suoraan suuhun ja toinen on muuten typiintynyt!
   Minä kyllä harrastin turistimatkoja kun asuin sen pitemmän pätkän Suomessa, vissiin oli ihan mukavia sitten!?

   Joo, kaks kertaa olet sä semmosella ollut, mutku muuten joudut työsikin puolesta reisoomaan ympäriinsä.
   Heti muuten lähetään kun ra(a)jat sen sallii.....;D

   Poista
 4. Löisin ihan vetoa, että sinä, Maikku, et viihtynyt sikajuhlissa, vai oletinko väärin?
  Sikajuhlissa en muista edes olleeni, sillä tuolla maailmansuunnalla en ole koskaan käynyt...

  Hauskojahan ne muistelukset ovat, ja kelpaa niille jälkikäteen nauraa..:)))
  Hauskaa laskiaista sinulle, Maikku!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosissaan oikein viihtynyt, kait nämä kaks kertaa niissä olin, ja siinäkin taisi olla yksi liikaa....;)
   Aika monta kertaa siellä Espanjassa kyllä kävin ja näkemistähän siellä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Toinen mun turisti lomamaa oli Kreikka, tykkäsin kyllä siellä olla eri saarilla ja mantereellakin.

   Ei ollut liukasta laskiaista, tein pienen kortteli kieroksen päivällä....;)

   Poista
 5. Moi, haastetta olisi, jos miten kiinostasi vastata piitkään uteliaaseen kysymysten tulvaan. Blogistani löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan kiinostaa ja katoinkin jo ne....hymyssä suin....;)

   Nähin pystyn vastaamaan, mutta kukat ja eläimet olisi se vähän vierasta asiaa....vaikkakin vastaisin mutta se kyllä menisi aika paljon "viisastelun" puolelle josta kaikki ei taitaisi oiken tykätä, edes lukea....;D

   Poista
 6. Miten lie ne sikajuhlat jääneet väliin vaikka kyllähän niitä aikaisempina vuosina siellä saarillakin järjestettiin. En muuten tuommoiseen "nokkamukiinkaan" ole törmännyt, vaikka kyllä viiniä maistelen ruoan kanssa. Mukavia kuvia katsella nämä sinun, tosiaan myrtsit ilmeet on pariskunnalla...

  Toivottavasti pääset sinne polvileikkaukseen ennen kesää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tulee asioita mieleen kun kattoo noita vanhoja kuvia uudestaan! Vaan en saanut selvitettyä tätä myrtsin ilmeen otosta, mulla kun tapana aina olla suu virneessä kun kuvia otetaan. Mutta selvästi salaa otettu tämä, kait sitten olenkin todellisuudessa totinen...heh-heh....;D

   Mulle olisi mieluinen huhtikuun alku siihen polvi juttuun, ei lumia tai liikaa kuumutta, helpompi harjotella kävelyä mutta voihan se mennä kesäkuullekin.....;)

   Poista