Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

2014 TOUKOKUUN TOINEN SUNNUNTAI !
Äitienpäivä onnittelut laitan tämän oman äitini kuvan mukana joka on otettu 1928, hän oli silloin 18v. ja tuli kymmenen vuoden päästä äidiksi jolloin veljeni Pentti syntyi perheen esikoisena!


Kuva vuodelta 1964 jossa olen saman ikäinen kun äitini yläkuvassa!
Tiina, veljeni esikoinen muutaman kuukauden ikäinen naurava ihana tyttö sylissäni .....

Tiina on sen tehnyt mihin me lapsettomat tädit emme pystyneet kykenemään, että sukumme jatkuu, komean lapsikatraan loistavana äitinä.


Erityis terveiset Tiinalle joka on tällä hetkellä Portugalissa ja remontoi taloa yksin tai oikeastaan koiran kanssa. Näppärä tyttö ja erittäin monitaitoinen on hän. Lasten isäkin oli tietysti siellä alkuohjeet antamassa tottakai, vaan työ kutsui Suomeen, porukat  kyllä tulossa  avuksi....
Pitäisi lähteä tarkistamaan miten hommat edistyy, vaan kesä on siellä liian hikinen mulle ja muutenkin haluan olla kesät aina Suomessa....
Tämän suvun perintö on jatkunut heilläkin, kahdessa maassa asuen!

Pirkolle äitienpäivä terveiset Unkariin.....samoin onnea meille kaikille lapsettomille äideille jotka olemme niitä esimerkillisiä varamammoja, meitäkin tarvitaan aina ja on tarvittu......:)
13 kommenttia:

 1. Hieno postaus äidistäsi ja sukusi naisista Maikku; kiitos sinulle:)
  Tosi on että varaäitejä tarvitaan!
  Lapsirakkaat ihmiset vievät maailmaa ja kehitystä eteenpäin; me muut voimme olla kiitollisia siitä ♥

  Oikein hyvää ja kaunista äitienpäivää sinulle, Maikku!
  Sinulla on suuri sydän, jonne mahtuu paljon lapsia ja aikuiseksi kasvaneita! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili Mummo!
   Aurinkokin pilkisti täällä välillä ja Laukaassa oli käkikin kukkunut ja toinen oli vastaillut siihen, aika aikasessa oli käet, sanoisin!?
   Tässä pikkuhiljaa palailen täkäläiseen lukujärjestykseen, aamusta pitäisi kinttuja lähtee käyttämään tonne seniorisalille.....;)

   Poista
 2. Tosi ihanat kuvat ja mukavat kirjoitelmat niistä. Hyvää äitienpäivää Maikulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastelin oikein tota äitini vanhaa kuvaa, siistit oli vaateet maalaistytöllä, vissiin ihan uudet ja sitten olivat tyttöystävän kanssa menneet oikein valokuvaamoon!
   Kiitos Anja ja esimerkillinen nykyäiti olet sinäkin, onnea....;)

   Poista
 3. Ihana postaus, Hyvää Äitienpäivää.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitienpäivä alkaa painua jo iltaan ja sitten taas vuodenpäästä syödään mansikka/kermakakkua ja voihan sitä välilläkin herkutella, tottakait ja kiitokset Ritva.....:)

   Poista
 4. Aivan upea äitienpäivän postaus! Äitienpäivänä on hyvä syy juhlia myös varaäitejä, niitä, jotka ovat sylinsä avanneet lapsille, vaikka eivät ole heitä synnyttäneetkään.
  Ihanimmat äitienpäiväterkut sain minäkin äidittömiltä lapsenlapsiltani, joita olen yrittänyt viedä eteenpäin myös arkipäivässä. Oman äitini haudalle vein ruusun, häntä tosin muistan muulloinkin kuin äitienpäivänä. Samalla kävin palvelutalossa tätini luona, vein hänelle kimpun keltaisia, mökkirannasta keräämiäni rentukoita.

  Oikein leppoisaa äitienpäivää, Maikku. Kiva kun olet palannut koti-Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sellainen laiskanpuoleinen päivä, en lähtenyt ulos, mutta vähän olen kyllä herkutellut!
   Minulle tuli tätini mieleen joka kuoli joulun aikoihin 94v. hän kun ole se varaäitini kun jäin täysorvoksi v.1993.
   Hautausmaa reissut jäi tekemättä tänään, mutta sekin korjaantuu lähiaoikoina.
   Kiitokset Anja ja ensiviikolla lämpiää, sateet laitto luonnon vihertämään ja meille suupielet korviin....;)

   Poista
 5. Kyllä meitä kaikkia tarvitaan, olit äiti tai et. Ihania kevätpäiviä sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihän se Amalia, kaikkia meitä tarvitaan!
   Seuraan ikkunasta ja kukaan ei ole sauvojen kanssa liikenteessä, mutta huomenna lähen minä sauvoineni ja ihan varmasti jokunen tulee vastaan samoilla kulkupeleillä, pakko ottaa arkirutiinit käyttöön taas, eikä vaan matkustella.....heh....;)

   Poista
 6. Kaunis kuva äidistä ja sijasta, Tiinakin niin söpö. Täällä Budapestissa söimme jäätelökakkua äitienpäivän kunniaksi - muistellen samalla äitimme itsensä tekemää jäätelöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitikkohan toi "sijasta"sana minua, ei haittaa...hih !?
   Mulla on sun tekemä kiinalaistyylinen mekko ja olin menossa pikkujiouluihin, tykkäsin siitä mekosta ja kankaasta. Muistan,että aika moni olisi sen halunnut ostaa, visiin jossain vaiheessa sen möinkin.....kun tais käyvä niin että "kutistu" koko mekko sen muistan, että Saksassa se oli viellä mun mukana ja sen käytin ihanaa pientä käsilaukkua sen kanssa
   .
   Sitä äidin tekemän jäätelönkin muistan, Pentti ja naapurin pojat haki jäät Vasikkalammesta ja me siinä mukana jätskin valmistuksessa! Maito oli varmaan mummon lehmänmaitoo/kermaa :D Maku varmaan oli tosi hyvää, kun harvoin siitä herkkua sai 1950-luvulla.....:))

   Poista
  2. joo.... niin se tarkottaa, kun kirjoitin sitä "älykännykällä" julkisessa tilassa .... tulee noita vihreitä.... hmm.
   Mekon muistan tehneeni, olisin ittelleninikin tykänny semmoisen..... muttei silloin sopinut mun tyyliin, hyvä kun sain sinulle tehtyä.

   Poista