Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 27. toukokuuta 2014

MINUN JYVÄSKYLÄ !


....että, vähän tuppaa ihmetyttää tämä uusi räsymatto, tarkistin muuten oikein kunnolla kengän pohjat, ennen kuin astuin tälle kauniin keltaiselle uudelle matolle....

Mietin oiskohan ihan pitänyt ottaa kengät jalasta, vähän nk.meillä tapana on!? Minä en muuten kenkiä jaloistani pois ota, kun kyläilen, tapanani kun on puhtailla pohjilla sisälle astua.
Aika vähäistä on vierailut mulla toisten matoilla, vaan nyt pistin oikein asiakseni tarkistaa tämä kaupunkimme uusi olohuone!


Olin aikaisin aamusta asialla, että sain rauhassa kuvata ja testata nämä sohvat.
Valinnan varaa oli väreissä, koossa ja istumisen mukavuudessa.

Väinönkatu tuli aika tutuksi aikoinaan, harva se päivä siellä liikuskelin ees- ja taas....töihin ja kotiin. 
Kesät-talvet, yöllä-päivällä, arkisin ja pyhisin.....rahaa tuli ja sitä myöskin meni.....;))


Vasen puoli oli E-liikkeen, joka silloin oli varsin voimissaan ja hyvä työantaja, iso tavaratalo ja useita ravintoloita ja hotelli ja näissä kahdessa viimeksi mainitussa ansaitsin elantoni!
Samalla muuten opiskelin, siihen antoi työnantaja mahdollisuuden, E-instituutti oli hyvä ja edullinen mesta meille silloisille työntekijöille.

Oikealle puolelle kulmaan valmistui Cumulus jonne siirryin, hyvät ja hauskat muistot sain  evääksi kun muutin kaupungista!
Hyvään aikaan osasin siirtoni tehdä, kun muutamien vuosien päästä alkoi mennä miten sattuu. 
Hävisi ja haihtui pois koko E-liike ja sen aatteet.....!?


Pyykit kuivuivat kadun yli viritetyssä narussa, ihan kun etelän maissa tapana on.
Jalkalappukin oli varsin näyttävän kokoinen, sopi hyvin ison olkkarin kokoon.
Ne sohvat olivat koko viikon lopun ahkerassa käytössä ja yhtään nyrtsiä naamaa ei näkynyt. Kaikki kehuimme tätä oivaa kokonaisuutta ja ihmettelen sitä siisteyttä, vissiin niitä valvojia oli koko ajan......joten ilkitöihin ei kerinnyt kukaan, onneksi.

Yllätys oli se, että nyt sieltä sain hakea kuka vaan omakseen niitä sohvia.....ilmaiseksi!
Kierrätyskeskus ja kaupunki oli ne sinne tuoneet......:))


Tässä  arkkitehti A. Aallon talon edessä pani vähän funtsimaan, että mitähän se Alvari tästä tempauksesta oikein tykkäsi!
Vanha teatteritalo joka opin tuntemaan hyvin silloin jo lapsuudessa.
Nykyisin se toimii erilaisten tilaisuuksien pitopaikkana. Näyttävä sisältä, mutta ei toimiva liikuntarajoiteisille.....rappusia rappujen perään, kiertäen ja kaartaen. Sali ylhäällä ja veskit kellarissa. 
Vältin taloa vuosia ja monta hyvää konserttia ja toisiakin juttuja ja juhlia jätin käymättä, koska tiesin, etten olisi siellä pärjännyt. Nyt jo tohdin sinne sisään kun sain uudet nivelet, mutta kyllä se vieläkin on tarkka oltava mennen ja tullen.....

Matto muuten pysyy siellä on kestäväksi tehty ja sitä kyllä kunnostetaan tarvittaessa!16 kommenttia:

 1. Onpa mukava idea tehdä tuollainen olohuone kaupungin asukkaille! Toivottavasti sohvat löysivät uudet kodit, siisteltä näyttävät kuvissa:)
  Ja kiva kuulla että pääset jälleen kunnolla kulkemaan! Mukavia kesäpäiviä ja lämpenevää säätä toivoen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tunnettu paikallinen taiteilija joka maton suunitteli ja opiskelijat olivat apuna maalaamassa, huolella kyllä tekivät työnsä! Yhden vian kyllä löysin, oli vain toinen pää matosta solmittu, ettei vain purkaatuisi kesken kaiken.....!?
   Rättimattohan syntyy oikeestaan siinä samalla kun sitä puissa on, mutta mieluinen oli meille kaikille....vaikka vähän jokainen sanoi, että osaisihan minäkin.....vaan eipäs tehneet ;)!
   Kiitos Minttuli ja sitä kesää odotellaan!

   Poista
 2. Ompa mukava olohuone,toivottelen aurinkoisia kesäpäiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva kiitos, tosi mukava ja viihtyisä se kyllä on ja onneksi viime viikko oli lämmin ja aurinkoinen, niin porukat sai nautiskella niissä mukavissa istimissa......;)

   Poista
 3. Siellähän ois voinut ottaa vaikka päikkärit. Aika hieno matto. Väri ihanan aurinkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syömästä tultiin ja jo olis mieli tehnyt oikaista kun ne pehmoiset polsterit houkutteli....uskoisin, että aika pian olisin kyllä kaverin viereeni saanut....;D

   Poista
 4. Tuollainen suurehko 'olkkari' sopii hyvin kaupunkikylän henkeen;D
  Toivottavasti sinä ja kaverisi viihdytte tässä olohuoneessanne:)
  Joensuussa oleskellaan torilla kahvia ja piirakoita särpien...
  Leppoisaa viikkoa sinulle, Maikku! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sielä olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan ja aina oli/tuli juttu seuraa, puheen aihe oli se uuden viehätys!
   Odoton meidän jokavuotisia "helamarkkinoita" ja sitten piirakoiten ostoon ja syömään....vaan sateita lupasivat, ei haittaa muutamat pisarat.
   Kiitokset ja samoin lupsakata loppuviikkoa toivottelen....;)

   Poista
 5. ylläpä on mukavan näköinen ja ilmava olohuone nyt siellä teillä. Tosi hauska oivallus maalata matto kadulle :) Ja nuo sohvat on kyllä houkuttelevan näköisesti siinä maton reunalla, kyllä niissä kelpaa jalkoja lepuuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, hyvin tyytyväinen olin tähän ilmavaan olohuoneeseen!
   Näitä hyviä ja halpoja ideoita kaivataan tänne keskustaan, ei sillä kävelykatu kyllä täällä toimi hyvin ja tämä kuvien poikkikatukin muutettiin ns.pihakaduksi, joka tarkoittaa, että me ilman autoja liikkuvat melkein omistamme nämä kadut.....;)

   Poista
 6. Tulin minäkin uutta ulko-olkkaria ihastelmaan, mutta pyykit ja sohvat oli jo korjattu talteen, mattokin jo puisteltu roskista ja pesty kovassa vesisateessa. Matto nyt kuivumassa ja siistin nököinen, se komee jalkalamppu on vielä paikallaan sekä sen vieressä lampunvarjostimen värien puinen nojatuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....ukot kysy multa,että onkohan noi pyykit jo kuivuneet, istuivat he sohvilla....sanoin, että siinähän se selviää, nostakaa mua vähäsen, ni kokeilen ja otan samalla pois ja sitten vaikka silitänkin ne....ja meitä sitten nauratti.....;))

   Poista
 7. Aika jännä systeemi! Mutta elävöittää kyllä katunäkymää. Raahasiko kukaan isoa sohvaa sieltä lopuksi kotiinsa? Onko tuo matto katuun maalattu vai ihka oikea? Totta, Jyväskylä on aina Jyväskylä. Olenhan syntynyt siellä, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sohvat olivat löytäneet uuden kodin, lähes kaikki!
   Onneksi ennenkuin rupes satamaan....
   Matto oli maalattu ja tarkoitus pysyä mahdollisemman kauan ja sitä korjaillaan tarvittaessa ja pestään, että väri pysyy kirkkaana.....;)

   Poista
 8. ❀ Voi mahoton miten ihana oivallus tehdä kadusta olkkari ❀ Nyt pittää tehä tikusta asiaa Jyväskylään, että näkis ees tuon maton ❀ On värit siinä niin silmiin ottavat ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tyhjältä näytti kun sohvat oli pois, mutta onhan niitä vanhoja penkkejä siellä jossa sitä mattoa voip ihailla!
   Ilmoittele jos olet tulossa niin piiperrän oppaaksi kun tässä lähellä päivystän,...;)

   Poista