Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 15. heinäkuuta 2014

UUDET vara PÄREET tuli hankittua!


Hitsi kun toi aika kipittää niin, ettei meinaa mukana pysyä......hyvin ja paksusti voin......että pientä väliaika uutisia edes tänne sain laitettua!
Että tässähän ne tärkeimmät sitten onkin.....


Sillä samaisella Toivakan markkina reissulla sain päreetkin mukaan, kuivumaan laiton painon alle, märkänä kun siivuttavat niitä puupalikoita, etteivät kärvenny heti tehdessä.


En ole muuten entisiä päreitäni tuhkaksi laittanut, kun mulla ne ei oikeistaan kulu koskaan......mutta siitäkin on jo huomauteltu ja oikein hospatellaan.
Olen vain sitä pulaajan tarpeista tehty, etten nuukuuttani lahjaksi saatua tarpeelista tuhlaa....

Sahanpurutkin olisin voinut vaihtaa tuoreisiin, vaan senkin pidin tarpettomana.
Tämmöisellä tasaisen onnellisena ihmisenä on suoraan sanoen hyvä olla, ei muuta kuin eteenpäin sanoi se entinenkin mummo......


Vähät minä välitä toisten puheista, uudet  päreet kainalossa sieltä kyliltä lähin.
Se tuore puu muuten tuoksuu hyvältä, haistelin niitä kulkiessani, en pahemmin ympärilleni katellut, annoin toisten katella mua!


Kysyin päretehtailijalta luvan nettikuviin, koska halusin häntä mainostaa.....antoi ne päreet mulle ilmaiseksi ja vissiin olisin ne vaihtopurutkin saanut kaupantekijäisiin, niin oli miellyttävä mies, että.......;)

Kohta pitää kattoa vähän siistimpää peitettä niskaani, koska maakuntakieros jatkuu. Vaihoin suuntaa tuonne Hämeeseen päin määränpää on Kuru, joka kuuluu Ylöjärveen. Siellä alkoi Kurun viikko jossa paljon tapahtumia, markkinatkin olisi, mutta vasta viikon lopulla.
Tälle illalle on hyvän hauska konsertti,  jonka olen jättänyt väliin muutamana vuonna, vaan nyt sinne  taas mennään.......:)


PS. ulkomaalaisille ystäville tiedoksi, että tämä päreitten kuljettaminen kainalossa on vanha Suomalainen kansan perinne....silloin kun pinna palaa/hermot menee niin "päreet palaa"!?? Kuivien sahanpurujen vaihto pönttöön, parantaa päätä/älyä, ajanmyötä nekin sattaa kostua ja sen onkin sitten vaaraksi itselle ja läheisille.
Näitä vanhoja sutkautuksia käytetään edelleenkin  keskusteluissa kansan piirissä, meitähän se naurattaa ihan hervottomasti ja vieraskieliset sitä ihmettelevät tätä Suomalaista outoa huumoria...:)

.

12 kommenttia:

 1. Uudet päreet kainalossa on hyvä mennä. ja minulla olisi kyllä noiden purujenkin vaihto ihan ajankohtainen, mutta olkoot, mennään näillä samoilla vaan eteenpäin. oikein hyvää Kurun reisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jotenkin turvallista kun tietää että ne uudet päreet on varalle, jos sattuu niitä tarvihtee!? Kun vielä pystyy itteensä arvioimaan niitten sahanpurujenkin suhteen, niin uskon että tokkopa sitä niin kova kiire onkaan niitten vaihtoon!
   Kurun reissu oli mukava, paljon hyvää musiikkia ja sali täynnä kuulijoita....;)

   Poista
 2. Mitä niitä puruja turhaa, jos vanhat on vielä ihan kuivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran nuuka olen kaikessa, etten ihan turhan takia rupee suuriin muutoksiin, jos vanhoilla viel pärjään....kait siitä jotain ylimääräistä jälkilaskua kumminii tulis!?
   En muuten ole tullut tietoiseksi miten se vanhojen purujen vaihto uusiin oikein tehdään, ootko kuullu tai lukenut ko.asiasta mistään......;) ???

   Poista
 3. Maikku, olet kaikkeen varautunut ihminen..;))
  Varapäreitä minäkin joskus kaipaan, minulta ne palavat helposti!
  Oikein hyvää heinäkuuta sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi toi vaisto vielä muistuttaa, ettei toisten tarvi reilusti vihjailla.....vaan taisi itse päretehtailija sen verran tuijottaa, että tajusin muutaman pyytää ilman suurempaa kehotusta!
   Kiitos Aili, henäkuu on mukavaa aikaa.....;))

   Poista
 4. On se hyvä,jotta on uudet pärreet kainalossa,,,vanhat ei toimi enää :D,tiiän tuon päreet palaa ja ne joskus palaa todellakin täälläkin,aaggr,jos sattuu sellanen juttu,ettei meinaa millään mennä niinku pitäis,niin.....

  Hyvvää viikkoa sinulle ja nautitaan kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku ja nautin kesästä!

   Tulihan se paljon helepompi olo kun tietää mistä ne uudet kuivat päreet löytää tarvittaessa. Sain muuten samalla reisulla uuden kärpäslätkänkin, en ole vielä sitä kokeillut.....;))

   Poista
 5. Nätti on tuo Alpakan rintakuva - hällä ei taida olla päreitten palamisen ongelmaa ja jos on niin läheltä saa varapäreet helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma tarviiko elikot päreitä......mutta ressaantuu nekin kovassa työssä, nyt heposet tuli lähinnä mieleen. Alpakat on leppoisia eivät edes syljeskele ihmisten päälle, tarkistin ko.asia kasvattajalta......;)

   Poista
 6. Muistan miten meillä ennen vanhaan höylättiin päreitä ja tehtiin pärekattoja. Sieltä asti lie varapäreet jääneet mukaan. Vaan nyt loppuunpalaneet joten kaipaisi jo uusia päreitä. Ja pönttöönkin pitäisi uudet purut vaihtaa. Onnellinen sinä uudet päreet kainalossasi.
  Ne alpakat on nähty siellä Toivakassa ohi ajellessa. Ihania ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on helpompi olla vähän "onnellinen", ei oikeestaan haittoo mikkään, vaikka kengät olisi väärissä jaloissa, sitä vaan tepsutellaan hymy huulilla päreet kainaloissa ja vastataann ihmisten hymyilyyn.....hymyllä....hih....;)

   Poista