Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

LIPPAAN ARVOITUS !


Tämän pienen puisen ruskean askin ostin Amerikoista kun asuin siellä 70-luvulla, en vain millään muista mistä paikasta sen hankin mukaani!?
Teksti oli sen verran mielenkiintoinen, että päätin kuljettaa sitä mukanani, olinhan silloin vasta 25-vuotias ja koko elämä edessä.
Vaikkakin ennen Amerikan oloa oli jo ennättänyt asua Saksassa, Itävallassa ja Italiassa.

Boxin sisällä oli vastaus salaisuuteen millä pärjäisi elämässä, ei tarvinnut kun aukaista kansi ja tarkistaa tämä asia.....:)

Mulla on ollut tämä rasia aina näkyvällä paikalla kotonani, joskus kyllä olen antanut sille vaihtelua ja siirtänyt jopa toiseen huoneeseen. Aina ovat ihmiset sen löytäneet ja jopa samat tyypit sen huomanneet uudessa paikassakin ja tarkistaneet sen kantta aukaisemalla, että olisiko sisällys muuttunut!?
Kansi on hyvillä saranoilla kiinnitetty joten ratkaisu pysyy ja on pysynyt kymmeniä vuosia sen sisällä!

Minä olen toiminut tämän puuboxin ohjeiden mukaan jopa ennen kuin ostin sen omakseni.
Esimerkki on mielestäni hyvä tapa opettaa toisia lajitovereitamme oppimaan jotain uutta, sehän toimii myöskin lähes kaikille eläimilläkin joilla on jonkinlaiset aivot..... siis "esimerkki", kaikilla meillä on varaa sitä jakaa ja hyvä sellainen on tietysti parasta laatua.

Mulla ei ole koskaan ollut mitään haavetta ammatin suhteen, ei nuorena saatikka aikuisena, ajauduin vain siihen. Samat harrastukset on myöskin ollut koko ajan mukanani, vapaa ajasta riippuen.
Sitä en osannut edes kuvitella, että joskus harrastuksistani tulisikin minun loppuajan ammatti työelämassä. Paras ratkaisu pitkän työ rupeaman jälkeen minulle tuli mahdollisuus senkin toteutamiseen!

Varsinainen "Pandoran lipas" tämä puulaatikko.
Päätinkin googlettaa tätä pandora sanaa, ennenkuin jatkan kirjoitusta ja olihan se sitä mitä mielessäni ajattelin.....:)


Vastaus on työ, siis tehdä työtä ja siinä kyllä on sitä porkkanaa joka ainakin sai minut onnistumaan elämässäni.
Työn laatua ei tarvitse määritellä, kunhan se on edes jotain duunia kotona tai toisaalla.....ja huomaa onnistuneesa omissa eteen tulevissa valinnoista.

Tämä on sitä minun omaa filosofiaa jolla olen päässyt tähän asti ja ihan varmasti eteen päinkin......;)


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kirjoitus Upea lipas. Mukavaa viikkoa

  VastaaPoista
 2. Niin, tuota Pandoran lipasta kannattaa availla siellä sun täällä - ehkä ajatus monenlaisesta työstä pääsisi leviämään. Aina ei työstä tarvita rahapalkkaa, eikä aina lasketa minutteja tai tunteja. Työ, sen tekemisen ilo ja onni hyödyttää kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on menossa se hyvä aika elämässä, että saa valita mitä tekee ja kuinka kauan! Ihan laiskaksi en varmaan osaa koskaan tulla, mutta onneksi osaan nauttia näistä joutilaan olon hetkistäkin. Maitokauppa reissut voi huoletta venyttää muutamaksi tunneiksi nk.tänäänkin ja huushollin siivouksen voi surutta siirtä tulevaisuuteen.....mutta hommia piisaa aina ja eläke tulee säänöllisesti tilille.....;)

   Poista