Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 20. helmikuuta 2018

HIIHTOLOMA !!!


Tästä asiasta olen jo aiemminkin vinkunut, ettei eläkeläisellä ole mitään lomia, mitä odottelisi!
Vain jatkuvaa puurtamista päivästä toiseen. 
Kyllähän sitä joskus voisi lähteä jonnekin, vaan kun suoraan sanon, niin kovinkaan hirveästi ei tee mieli matkustella. Ihan silkkaa laiskuutta se on, jos joku tekisi kaikki esivalmistelut valmiiksi, niin voisin jopa harkita, siis vain harkita!
Mutta kun koululaisten ym, lomien aikaan. ei ole tilaa missään ja toiseksi kaikki hinnat on roimasti korotettu juuri silloin.
Sehän sitten tarkoittaa, että ollaan omassa torpassa, niin kun yleensäkin ja etitään tarjouksia loma kohteista ja ihan pävittäis kauppojen ilmoituksista.

Tästä puheen ollen olen käynyt jo parina iltana maitokaupassa, ihan silkkaa uteliaisuuttani. 
Koska S-kauppa antaa alennusta klo 20.00 jälkeen, niistä kamoista jotka ei ole menneet päivällä koreihin -30%-lla !
Alennus on huima -60%  iltaisin!
Mielestäni olen tehnyt löytöjä......vaikkakin kuvittelen aina tekeväni niitä löytöjä ja edullisia ostoja kun kaupoissa käyn......;)

Mulla on S-marketti tässä  kulman takana ja isompi Sokos saman matkan päässä, mutta toiseen suuntaan.

Ruokahävikki on lupsahtanut huimasti, kertoivat kauppiaat ja tottahan se on, jos halvalla saa niin se on ostettava ehdottomasti kiireesti pois.
Kattelin tällä toisella kerralla Sokosella ympärilleni ja jututin myyjiä, niin totesimme sen, että kyllä nuoretkin ovat nämä alet hyvin löytäneet.

Nyt isojen kisojen ja hiihtolomien aikaan katon televisiota tarkkaan ja samalla järjestelen askartelupakkejani värien mukaan. Olen sitä jo reilun viikon verran tehnyt. 
Tulin siihen tulokseen etten saa mitään uutta hankkia, ennen kuin omat varastot hupenee, edes jonkin verran.
Samalla laitan sivuun ne koru tarvikkeet joita en käytä enää ja annan mummolle jolla on seitsemän lastenlasta ja kahdeksas tulossa.
Kaiken lisäksi ovat kovia tyttöjä ja poikia askartelemaan, joten tarpeeseen menee....:)


Aurinkokin muistuttaa itsestään, tänäkin päivä olisi kaunis hiihtopäivä pakkasessa, kuva auringon laskiessa illan suussa, omalta partsilta taltioin.

Hiihto kuva v.1955 hujakoilta, meidän pihasta. 
Pentti veljeni, yläkerran vuokralainen, Pirkko siskoni ja minä lettipää eturivissä lähdössä "Ladun majalle" joka oli se vaki pyhäpäivän hiihto, ennen ruokailua.
Ei se mikään talon kiertämis lenkki ollut vaan ainakin 15 km matka......silloin oli mullakin vielä oikea ansaittu hiihtoloma......:)

ps. vesijumpassa meillä on kylläkin hiitoloma aina yhtä aikaan koululaisten kanssa.

8 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia hienossa blogissa <3

    Helmikuisin terveisin Ronja

    http://willaronjatar.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän olen kyllä laiskotellut blogissani, mutta koitan ryhdistäytyä....kiitos huomiosta...:)

      Poista
  2. Ihania kuvia! Onpa hienoa jos tuo kauppojen ruoka hävikki pienenee! Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  3. Pieneneehän se huomattavasti tällä tyylillä ja hyvä käytäntö, kun kaiken lisäksi porukat oppivat sitä käyttämään....kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Onneksi silloin ennen oli aina ja joka talvi hyvät hiihtokelit. Me tietysti hiihdettiin ja luisteltiin luistimill, kengänpohjilla, pahvin paloilla, pelkillä pöksyn takamuksilla jne...

    Hiihtolomasta en tiedä enää mitään, kun en hiihdä ja lomaa on aina. Tekemistä riittää aina, en pitkästy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten ollut hyvät kelit hiitolomaviikoille....kun osais hiihtää ja olis sukset...:)

      Poista
  5. Upeat urheilijat!

    Varmasti ihan viisasta alentaa päivän lopuksi. Meillä löytyy kaupoista alelapuin merkittyjä tuotteita jos käyttöpäivä on menossa umpeen. Ja monta hyvää juustoa olen ostanut, kun ovat melkein mehevimmillään kun käyttöpäivä on käsillä. Samoin banaaneja banaanikakkuun ja omppuja omppupiirakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustot katon aina, jos sattuisi niitä hyviä/kalliita olemaan niin ostan heti pois! Vesi herahti kielelle banaanikakusta,en ole pitkään aikaa tehnyt semmoista ja muutenkin olen nykyään laiska ruokaa tekemään.Toinen tai oikeastaan kolmas Amerikan herkku on porkkana kakku sen oikean omenapiirakan lisäksi.....nami....:)

      Poista