Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 23. maaliskuuta 2018

LINNUT......


Linnuista puhutaan ja kirjoitellaan uutisissa, aikahan on se kun lintujen muuttoa odotellaan!?

Ilmasto ja ilmat on ihan sekaisin joka puolella ja tästähän kärsii lähes kaikki kaksijalkaiset.
 Pahiten tietysti ne pienet linnut joiden pesät ovat korkealla puissa, putoilevat niistä pikku pesistään siivet jäätyneenä... 
ja 
sehän on sitten siinä......:(


Haikarat ovat  suurissa ongelmissa Bulgariassa ja paikalliset ihmiset kyllä yrittävät auttaa niitä ja vievät lämpöisiin paikkoihin.
Hoitavat ja ruokkivat niin kauan kun apua tarvitaan, tämän tiedoittivat ihan yleisesti.

Tarvitaan totta vieköön haikaroita jopa täällä kotikaupungissakin, kun kirjoittavat kaupunkimme vauva pulasta.
Väkiluku on täällä kasvanut reilusti, mutta uusia vauvoja ei ole syntynyt kuin muutamia pienokaisia.
Itse en pysty henk.koht. tähän asiaan vaikuttamaan muuta kuin ottamalla kantaa omilla kirjoituksillani
ja
sillähän ei nyt  kovinkaan pitkälle pötkitä
saatikka
uusia kaupunkilaisia tehdä!
Konstihan on monet, todetaan sen entisenkin mummon sanoneen ja jos otettaisiin se haikara jutunkin taas käyttöön......vaan tokkopa se enään nykyaikana toimi, tiedä sitten häntänsä!?

Minulle ei ole muistaakseni lapsena niitä haikara juttuja uskoteltu. olinhan nuorin meistä sisaruksista. Pirkolla ja mulla oli niin pieni ikäero, reilut puolitoista vuotta, etten usko hänenkään muistavan sellaista, että haikara olisi pikkusiskon hänelle tuonut!?

Tämä näistä ihmeellisiä luomiskertomuksista, mistä ja milloin lienee sain varmaa tietoa tosi asioista, en muista, luulisin sen sitten olevan ihan normaalia ajan kanssa kuulemia juttuja !?
Tuskin kiinostikaan ja noloa oli jos koulussa ope naama punaisena yritti terveysopin tunnilla jotain ihmeellisen epämääräisistä asioista mumista. 

Tässä tulikin sitten loppujen lopuksi sellainen pikakirjoitus meille mymmeleille jotka ovat  jo aikoja sitten siirtäneet nämä asiat toiselle sukupolvelle !


Haikaroina en kylläkään  näitä lintuja ostellut, kuvittelin kyllä ne kurjiksi heti ensi silmäyksellä.

Mahdottoman upea nähtävyys kun kohdille osuisi kurki, en ole vuosiin heitä nähnyt. Viimeiset muistot ovat Laukaasta jossa aikoinani asuin.
Lintujen vitriinistäni löytyy näitä jostain Venäjältä ostamia lintuja  ja näkyy olevan jonkin verran niitä edelleenkin.....pitäisi nekin päästää lentoon, jossain vaiheessa!

Jonkun ison elikon sarvista, taidolla tehtyä, erittäin näyttäviä ovat.
Kuvassa ovat lähes sen kokoisia kun tulla lasin takanakin.
Muutaman isomman linnun liimaukset kintuloissa ei oikein pidä enään, kukko, kotka ja käki kaipaisi ammatilaista korjaamaan. Enköhän itsekin siihen pysty kun tosissani paneutuisi, vanha liima tuntu olevan ihan luunkovaa, kun sen tarkistin. Varottava on, etten innossani ortopediaa leikkisi ja viottaisi lisää näitä viattomia lintujani......:)

4 kommenttia:

  1. Hienoja lintuja! Ei menekkään tosiaan kuin hetki kun muuttolinnut jo palaavat:) Komeita lintuja on kyllä nuo haikarat ja kurjet! Mukavaa alkavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä kuin tässä oikein käy, lunta ja pakkasta tuntuu piisaavan! Minua ei haittaa kun olen talvi-ihminen, vaikkakin kesällä en lähtisi Suomesta matkoille lämpösiin maihin.....kiitos....:)

      Poista
  2. Kovasti jo odotellaan muuttolintuja,
    ensimmäiset kurjet on jo saapuneet, vähän liian aikaisin.
    Kauniit lintuja sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen nähnyt kurkiauran lentävän kaupungin yllä ja sen jälkeen panin kiikarit sellaiselle paikalle, että saan ne heti käsiini! Siitäkin on jo vuosia.....mutta luulen/toivon näkeväni kurkiauran, vaikka tänä vuonna...kiitos Sylvi.....:)

      Poista