Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

REISSUSSA RÄHJÄÄNTYY !


Sulat on suittu, vähän tässä pöyhistellään ja ollaan olevinaan melko näyttäviä, ainakin kuvassa! Nokka terävänä, ruunu päässä ja helemat korvissa.....

Pikainen, mutta seikkaperäinen kuvaus/kirjoitus viimeisestä kuukaudesta.
Eka viikolla kun join kotsassa  kahviani ja haukkasin reippaan palan pullaa maitokahvin kaveriksi. Aikani mössäsin niitä muusiksi suussani, ni jopa kahrahti pahasti. Usein muuten rouskuu leipäkin suussa, jättävät hiekkaa ja pikku kiviä lisukeeksi. Makkaroisakin sen huomaa usein!
No, sain sen jollain tapaan kielelle ja nappasin sen sormien väliin ja rupesin sitä lohkaretta tarkistaa.
Siisti vaalea ison pippurin kokoinen se oli, vissiin motkotinkin, että ois voinnu hampaatkin siinä samalla mennä ruuan sulatus putkiin ja huomenissa kolinalla tullut toisesta päästä ulos.

Mulla on suurennuslasi aina käsien ulottuvilla ja rupesin sitä oikein tarkistamaan. Vaikka kuinka arvokivi olisi..... olihan se! Ylätakahampaan paikka, jokunen vuosi sitten rautapaikka vaihettiin valkoisiin. Tän muutaman vuoden se pysy, kääräsin sen paperiin ja vien sen mun hammaslääkärille, liimatkoonsa sen takas!
En mennyt siellä korjaamolle kun ei ruvennut sattumaan, kait juurihoidettu hammas oli! Kallis juttu on kolmensivun paikka, jos sen pystyy vielä puru kuntoon korjaamaan!

Polvissa juili kun rasitin niitä vähänkin. 
Päätinkin nyt ensviikolla sitten tilata aikaa oikein kahelle asiantuntijalle  jotta perehtyisivät mun suuhuni ja polviini. Ettei tarvis enää näin yleisesti netissä urputtaa ja valittaa vaivojaan.

Sanovat, että alan rapistua ja on laitettava uusia varaosia käyttöön jos meinaan yhäti tuolla ulkomailla liikuksella. No, meenaanhan minä ja täällä Suomessakin haluaisin reissata.

Ilimoja piisas samoin rahat, kun elin nuukasti. Maalasin loput horoskooppi taulut ja pari muuta lisäksi. Koruja ja käätyjä tuli sellainen leipäsussin verran tehtyä ja kaksi kirjaa lukasin.

Näkemisiin ja kuulumisiin, ja naatitaan keväästä, toin sitä sen verran mukanani, että sanomaan pääsen.....;)

13 kommenttia:

 1. Viittasitko tuossa olevasi kommee kun riikinkukko?
  Riikinkanojen kommeuvesta ei kukkaan ou virkkanna mittään;))

  Silleen ne kalliit paikat tippuu, meijjän köyhiin ainuut rikkauvet;DD Tekarit ne ois helepompi hoitoset kun omat hampaat, eikä niitä ies pakota;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan reilusti vertasin itteeni tohon maalaukseeni! Olen aina ihmetellyt miks toi kukko on niin komee, vissiin noilla ukoilla on se heikompi ulosanti kun meillä vahvoilla naisilla!? Niin tarviivat enenmän tota ulkoista pöyhkeilyä, tämä on taas tätä mun omaa filosoviaa ja uskomusta...hih...;)

   Mulla kun on nämä pula-ajan hampaat, joka hammas moneen kertaa paikattu, mutta hymy ei ole onneksi viellä hyytynyt. Älyttömän kalliit on muuten tekeritkin ja niistäkään ei saa mitään korvausta vaikka purukalut nk. silmälasitkin ovat ne tarpeeliset jotta elo jatkuisi edes jotenkuten omalla vastuulla....;)

   Poista
 2. Kiva kun palasit takaisin, olenkin jo odotellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se muuten mukava tunne kun aukasee tämän oman kodin oven, vaikkakin se toinenkin on kotini! Sinäkin sen tiedät kun reisusta palaa ja saa istua oman pöydän eteen ja katella ikkunasta tuttuja juttuja. Painaa päänsä tutulle tyynylle...niin kaikki tuntuu paremalta ja kotosalta...:)

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin komean riikinkukon kanssa. Sielläkö maalasit?
  Joo, kyllähän niitä varaosia alkaa itsekukin tarvita. Ei anneta sen häiritä kumminkaan.. Kevätmieltä ja vappua Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Unkarissa olen ton riikinkukon maalannut joitakin vuosia sitten, on se komea kun oikein luonossa näkee!

   Meillä alko jo vappun markkinat kävelykadulla,viisi päiväset! Huomasin kun kävin asioita hoitamassa eilen. Ostin tosihyviä karjalanpiirakoita, paisto niitä siinä kojussaa. Virolais tytöt anto hyviä maistiaisia, maustettuja manteleita ja auringonkukan siemeniä, ostin niitäkin, mahottoman hyviä napostella.Syön säästeliäästi, että piisaa yli pyhien....;)

   Poista
 4. Onneksi rupes mokkula toimimaan, näin jo epämääräisiä unia tuosta suurest huolesta - ettei mokkula toimi. Hyvä näin. Budapestissa on täys kesä, ainakin lämmön suhteen, päivällä yli 30 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks pääsin sieltä pois ajoissa, täällä on hyvä olla, ei tuu vappu marsillakaan hiki...;)
   Leenakin joutu yöllä sängystä nousemaan ja tarkistamaan omaa konetta, jos löytäs ratkaisun mun vehkeen ongelmiin, tyttö teki muuten kolme tuntia töitä tän mun jutun kaa!

   Poista
 5. Tervetuloa Maikku tänne Suomen kotiisi jälleen.
  Oikein mukavaa ja iloista vappua ja aurinkoisia kevätpäiviä.
  Lämmintä alkaa olla jo täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavahan se on aina takas tulla, se tuttu tyyny oli odottamassa ja sai hyvin nukuttua...;)
   Vappu kelit tuntuu hyviltä ja aurikoisilta, en juhli mitenkään mutta kattelen kun ihmiset pitää"muka hauskaa".
   Ennen varauduin simalla ja munkeilla, vaan viimeset vuodet ollut mitä lie ja sitäpaitsi simat ois pitänny panna muhimaan ja paistamis hommat ei kiinosta....;D

   Poista
 6. Todella hieno riikinkukkomaalaus!! Taisit tuodakin kevättä mukanasi, eilen paistoi ja tänäänkin paistaa aurinko :) Tsemppiä sinne hamm.lääkärille menoon ja polville paranemista. Minulla nyt meinaa nilkat temppuilla, mutta jospa nekin siitä asettuu :) Mukavaa Vappua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, eiköhän se tästä tokene johonkin päin! Mutta kevät on ihan varmasti jo ovella, ainakin täällä, miten sitä kevättä odotetaankin aina niin hartaasti, joka vuosi sama juttu...;)

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa takaisin. Harmi tuo hammas, hyvä ettet sitä paikkaa nielaissut! Vaikka eipä ne sitä samaa takaisin liimaa, uutta laittavat koloon.
  Varmaan polviin vaikuttaa ilmanalan vaihtuminen. Sama täällä, kun tulin Vappuna mökiltä, alkoi polviniveliä särkeä. Ja sitä on jatkunut. Mutta olen köpötellyt motarin takana poluilla Simon kanssa, portaissa vaan pitää varoa enemmän. Hevoslinimenttiä ja kalaöljyä, niillä olen aikaisemmin saanut helpotusta. Ja nyt sorruin simaan ja sokerhuurrettuun vappumunkkiin, tyhmä kun olen. Olo on kuin Kiljusen kaljasaavilla. Vaan kun pitää muka "kokeilla" vaikka tietää...
  Hienon riikinkukon olet maalannut. Oliko teillä siskosten vaihtovuoro eli Pikolini vuorostaan toiseen kotiin? Reippaita siskoksia olette.
  Aurinkoisia päiviä sinne harjukaupunkiin, taispa sinne vähän ripsauttaa hiutaleitakin taas. Täällä tuulee mutta eipä vielä sada.

  VastaaPoista