Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

NAISTEN NIMIÄ KOKO VIIKKO !Akkainviikon kunniaksi päästin panemaan uusimmat ja kauneimmat korut esille. On muuten lisättävä, että ne ovat myöskin kalleimmat materiaalin suhteen mitä olen koskaan tehnyt!
Varsinaisestihan tuunaan koruni vanhoista  materiaalista!  Ostan kyllä ne uusina kaupan alesta ja sitten hajoitan, siis hajota ja hallitse...heh!  Loppujen lopuksi kylläkin askartelen silloisen mielialani  mukaan uusiksi, kauniiksi sekä käyttökelpoisiksi  koruiksi.

Nämä aidot turkoosit ja tiikerinsilmät olivat tarjouksessa Budapestin korukivi kaupassa josta yleensä ostelen jotakin kun siellä käyn. Se siis oikeastaan tarkoittaa sitä, että käyn ja ostan sieltä joskus vähän liikaakin ja tarpeetonta.
Hipsutan sinne yksin, vaikkakin taitaisi olla parempi jos edes joskus olisi joku kontroloiva ihminen mukana. Joka sitten tarpeen tullen huomautaisi, että tarvitkohan sittenkään näitä tai noita.....;)
Kauppa on valitettavasti kävelymatkan päässä kotoa ja viime kerralla kun linkutin sinne, niin päätinkin ruveta tuhlariksi. Lompsa kevyempänä mutta kassi painavana hilppasin takas himaan.


Levitin kivet pöydälle ja otin suurennuslasin esille ja sen läpi  tarkastin varmaan kaikki kivet yksitellen......
On se muuten kaunis kivi toi tiikerinsilmä! Väri vaihtuu valon mukaan. Onneksi kaikki olivat hyväkuntoisia  ja siististi hiottuja.
Muistan nämä tiikerinsilmät  jo 60-luvulta. Joku muistaakseni sai rippilahjaksi sormuksen, jota me kaikki ihailimme. Minä sain kellon, se oli tapana ollut meidän perheessä  rippilahjaksi antaa. Omilla rahoillani ostin eka kivisormukseni, se oli hopeinen ja vaaleanpunainen kivi, kivi putosi jossain vaiheessa, eikä sitä koskaan löytynyt. Jotenkin muistelin että ostin sen sormuksen Ruotsista, jollain lomareisulla!?


Teelasin pidike, samoin lasi on  Venäjän tuontia. Pöytä huutokauppakamarilta hankittu, reunat koiran puremia ympäriinsä ja lakkauskin näköjään lohkeilee.....;)


Helmetkin tein jotta kokonaisuus toimisi.
Turkoosi on tullut takaisin, hyvä sekin koska väri on minun mieleen.  Ostan vain valmiiksi reikäsiä kiviä, koska pienteräsen poran käyttö  ei oikein sovi minun tempramentiini. Vähän liian tarkkaa ja pilkun viilaajan hommia mun hyppysiini!

Tämä akkain viikko toistuu tietysti joka ikinen kesä. Siintähän on kaikenlaiset uskomukset, sateista puhuvat! Sitä on jo mielestäni tullut tarpeeksi. Aavistan että Esterin vierailut  jatkuvat ja hän käykin kuokkimassa jokaiset nimipäivät. Varsinkin jos tietää että kekkerit pidetään ulkona.


Tästäkin huolimatta uskotaan, että pieni vesisade piristää, mutta saisi jo paistaakin, heippa ja näkemisiin......;D

9 kommenttia:

 1. Hienoja on taas korusi ja näin naisten viikolla ihan kohdillaan. Nyt on tosi monet nimipäivät tälläviikolla. On tyttären ja tyttärentyttärenkin päivät akkainviikolla. Jos tuo luoja antaakin nyt poutaa kun on satanut ennakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!
   Leena nimisiä on mulla usempikin lähipiirissa ja sitten Tiina ja Kirsi seuraaviksi!En usko että kukaan nimipäiviään oikeen täällä pitää, jos kaupungilla tavataan niin saatetaa käydä paremilla kahveilla!
   Maitokaupassa kävin ja kyllä se aurinko vain lämmitti...:)

   Poista
 2. kauniita koruja olet askarrellut, maikku.<3333

  oikein hyvää ja 'kaunista' naistenvikkoa sinulle.<33333

  VastaaPoista
 3. Nämä korut tein kun kattelin tv-tä yleisurheilun EM kisoja. Kohta alkaa isomat kisat Lontoosta ja en ole viellä keksinyt mitä sitten askartelen. Koska tiedän että viihdyn silloin aika paljon sen telkkarin edessä! Vaikka mielelläni kyllä laiskottelenkin, ei sillä...;)
  Kiitos Aili-mummo ja totesin, että tämä aamu on ollut aika aurinkoista, naistenviikko hujahtaa pian ohi ja sitten onkin Jaakko jo asialla.....;D

  VastaaPoista
 4. On muuten taas kauniita koruja ja hyvät kuvat. Maikun koruja on minullakin jo runsaasti - käytän niitä silloin kun haluan koristautua - Maikun mielestä liian harvakseltaan.....

  Joko olet aikonut aloittaa Joulukorttien värkkäämisen? nyt olisi hyvää aikaa kun katselet Lontoota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi tyyli blogissa - onnistunut ja selkee.

   Taitaa muuten olla mun tarkkaavaisuudessakin puutetta ja ongelmaa kun vasta hokasin uudistuksen - hyvin oot osannut muokata blogisi tyylinkin... eikä tainnut olla vaikeetakaan kun et lisäapua tarvinnut.

   Poista
  2. Joo, muuten jees, muuta kävijälaskuri häippäs minne lie..;/

   Täti-Eila 92v.on jo tehnyt toistasataa joulukorttia, osa vaki-tilaustöitä! Minä olen vasta mietimismyssy päässä, että alkaisko eli ei!? Alan toki ja ennen Lontoon kisoja tarvikkeet esillä salin ruokapöydällä, ja tulosta syntyy! Silloin kilpailen tosi nopeiden ja maailman taitavien ihmisten kanssa...heh....;)

   Poista
 5. Turkoosi on tosiaan nyt suosiossa ja nämä tekemäsi korut tosi ihania! Tiikerinsilmätkin kiiluvat kivasti :) Tutkailin tuota hienon näköistä teelasin pidikettä, turkoosi kukka on siinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tyytyväinen työni tuloksiin...;)

   Lasinpidike on ostettu osto-ja myyntikaupasta ja Venäläistä emalityötä, hyvä kuntonen joten tulee mieleen ettei ole kovin´ vanha!Siellä oli niitä tosi upeita ja vanhoja emalikippoja, vaan hinnat siinä lukemissa, etten edes ajatellut ostaa...!!

   Poista