Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 7. huhtikuuta 2018

KESÄKSI EVAKKOON......


Olen tässä jo muutamia päiviä pähkäillyt sitä, että pitäisi saada jonkinlainen kortteeri tulevaksi kesä-heinäkuuksi!?
Ison rempan pitäisi silloin alkaa ja minulla on käsky annettu poistua omasta kodista joka on tämän kuvan keskimmäinen talo, neljännen kerroksen  asunto

Kun olen kertoilut tästä, niin yleisin kehotus on ollut se, että onhan niitä kalustettuja vuokra-asuntoja saatavilla.....onhan niitä totisesti!!!
Selailin nettiä, löytyi paljon ja pikkuruinen yksiön hinnaksi tuli halvemmillaan 2300-2600 €/kk. hei halloo, kyllä kiinnostus loppui siihen kun ajattelin omaa remppani hintaa joka on n.28 000 € !??

Sitten tuli mieleen tämä lapsuuden ihana leikkimökki jossa Pirkon kanssa asuttiin  lapsuudessa kesiä omassa pihassa. Siellä oli kaksi sänkyä ja pieni keittiö ja terassi.....ilmainen asuminen ja isossa talossa toimi täysihoito.
Kuva vissiin jossain viiskytä luvun loppupuolella, Pentti veli armeijan harmaissa, Pirkko keskellä ja äiti seurana, minä missä lienen.....


Tiedän, että teltatkin olisi hyvä ja huokea ratkaisu ja sehän oli silloin 1950-60-luvuilla mitä mainioin  asumismuoto!
Pirkko tarkistaa maiseman teltan oviaukosta ja minä silmäilen ympäristöä, että eiköhän tämä toiminut moiteettomasti Juhannuksen aikoihin Muuramessa......:)


Lapsuuden koti pihapiireinen ja talon iso vinttikin tuli mieleen.
Paikka jossa löytyi aina sukulaisille ja tuttaville tilaa jos olivat sitä paitsi.

Ohi kulku matkoilijoille  järjestettiin aina paikka yöpyä ja ruokailla!
Pitempääkin aina sai majoittua jos ei ollut työn tai koulun takia muuta paikkaa, se oli tapana lähes joka mökissä, näihin aikoihin.


Siskoni Pirkko kyllä minut majoittaa, hänellä kun on työhuoneessaan sohva jonka olen jo testannut, hän asuu muutaman minuutin kävely matkan päässä omasta kodistani.

Kuumista maista kyllä löytyy kortteeri paikkoja, mutta en oikein kestä sitä  hikistä elämää siellä kesäisin.

Yleistin ohimennen fasessa jonkun kuvan kera sen, että halpaa majoitusta ottaisin kyllä vastaan, jos vain tarjotaan!?
Tutut kamut ovat sen huomioineet, muutaman hyvän tarjouksen olen kyllä jo saanut, olen kiitollinen tästä huomaavaisuudesta !

Viro olisi ilmaston ja hintojen vuoksi se joka kiinnostaa ja jatkan etsimistä sieltä.....koska tämä tilanne olisi hyvä syy lähteä jonnekin, että tämmöistä tällä kertaa.


ps. mitään stressiä tästä en ota, kun se ei vain kuulu tapoihini, tiedän tasan tarkkaan, että kyllä ne aina järjestyy, just niin kuin itse ne haluan tehdä......talvi jatkuu, kuten kuvasta näkyy.....:)


7 kommenttia:

 1. Onpas hurjat hinnat! Minä ajattelin, että airbnb olisi halvempi. Hyvä, ettei kuitenkaan telttaan tarvitse lähteä. Tai onhan nykyisin kyllä tosi upeita ja varusteltuja telttojakin 😀 Sun asenne on kyllä ihan paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä huoneet joita katoin eivät olleet airbnb kautta, vaan kalustetut yksiöt cityssä,heti tossa nurkan takana Väinönkadulla on reimontoitu talo näitä yksiöitä täynnä! En tykkää siivota ja maksaa huippuhintoja! Etsin edelleenkin hotelli/hostelli majoitusta johon kuuluu aamupala ja oma kylppäri, siivouksineen! Tallinna olisi ihan ok. lyhyt ja halpa matka, ilmasto kuin täällä...lähtisin nk.lomille...heh...:)

   Poista
  2. Tallinna muuten olisikin aika kiva evakkopaikka. Joskus itse katselin siitä Pöllövaarista heidän majoituksiaan ihan oikeassa asunnossa, ei siis siinä hotellissa. Pistin korvan taakse, vaikutti hyvältä vaihtoehdolta.

   Poista
 2. Ihana leikkimökki teillä on ollutkin! On kyllä hintaa noilla vuokra-asunnoilla, huhheijaa! Onneksi tarvittaessa petipaikka löytyy läheltä ♡ Tosiaan tuohan on hyvä tilaisuus ottaa vaikka loman kannalta jos kaikin puolin sopiva kohde löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin oli mun serkuilla samanlainen leikkimökki jonka suunitteli isän siskon mies ja teki se lapsille. Sitten meidän isä teki samanlaisen meille pikku tytöille, isoveljeni kanssa 1950-luvun alussa. Kävin kesällä sen tarkistamassa, että siellä se pihassa on vieläkin, maalattukin samalla värillä kuin iso talo!

   Poista
 3. Voihan harmi, kallista on remontointi ja hankalaa aikaa muutoinkin se tilapäisen kodin etsiminen. No, asioilla on tapana järjestyä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt maanantaina sitten saadaan lisätietoa kun meillä on ylimääräinen yhtiökokous. Kyllä näihin kerrostalojen remonttien suunitteluun on mennyt vuosia, viimeinkin toteutuu, toivottavasti!

   Poista