Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 26. huhtikuuta 2018

KORTIT KASAAN ja KIERTOON......


Tämmösiltä sitten näyttää meikeläisen linnut ja kevään kukkaset!
Varsin vaatimaton on kivikylän keskustassa asuvan cityihmisen linnut, saksin kuvat käärepaperista.
Kukkaset kasvatin eteenpäin ruukussa partsilla ja syksyn alkaessa kuivatin ne uusio käyttöön.

Puotipaperista saksin  nämä somat Angry Birdsit (linnut), hipaisu paperiliimaa ja sitten kuva korttipohjalle.
Tähän asti sujuu aina helposti, mutta kun kannan vanhat puhellinluettelot työpöydälle ja tarkoitus on alkaa varovasti sivuja selailla.
Sieltä löytyy tämä minun kuivuneet kukat, lehdet ja kaiken maailman heinät joita olen säilönyt vastaisuuden varalle
Varsinainen aarreaitta tämmöiselle korttien kasaajalle on nämä jo käytöstä poistetut vanhat puhellinluettelot!Siniset kukkaset pitävät hyvin värinsä, ei sentään näin kirkkaina, tähän vähän käytin kuvien käsittely mahdollisuuksia apunani.
Koska siihen löytyy näissä koneissa oiva tilaisuus ja niistähän tässä maksetaankin joka kuukausi!
Jonkin verran hämärästä kuvasta saa muutamalla näpsäytyksellä aika paljonkin paremman kuvan.

Sitä en muuten tiedä onko näillä Angry Birds lintusilla jokaisella omat nimensä. Tämän voisi tarkistaa tietysti netistäkin jos ei satu sitä nuorempaa polvea olevan huuto etäisyydellä.  
Jätän kummankin mahdollisuudet käyttämättä ja kutsun heitä tällä perusnimella AngriyBirds joihin ihastuin  jo aikoinaanheti ne nähtyäni....:)Kukkien ja heinien asettelu ei ihan aina toimi nk.olen ajatellut, murentuvat aika helposti.
On vain soviteltava lähelle sitä kohtaa mitä ajattelee, koska liimaus ei oikein pelitä tämän laatuiseen hortonomin työhön!?
Joskus kokeilin, että laitoin valmiiksi leikatulle kontaktikalvollle ne jutut joita haluan korttiin, ei onnistunut ja sain kerta heitolla vain sotkuisen liimapaperin jolla ei ollut enään mitään käyttöä. 
Tämä liimakalvo tuntuu imaisevan aika herkästi kaiken mahdollisen itseensä  sen jälkeen kun olet poistanut suojapaperin!

Joten vuosien kuluessa olen sen oppinut sen, että aloitan tasaisen pikku hiljaa sentti kerralla iroittamaan sitä suojapaperia ja samalla yritän tasoittaa kalvoa kiinni kukkasiin ja kartonkiin!Onnistuu tai ei sitten millään keinolla!!!!

Tämänkin hoksasin monien yritysten jälkeen toimivammaksi kaiken maailman sekoilujen jälkeen, että
mattapintainen kontaktimuovi olisi parempaa käytännössä, vaan kun sitä ei tunnu löytyvän enään mistään!? 
Tämän viimeinen ostokseni oli sitä kiiltävää ja vähän liian ohkaista matskua, sillä muuta ei ollut saatavilla, ostin ja tietysti käytänkin sitä seuraaviin korttien askarteluihin.

Lämmintä kevättä toivoen.....:)

8 kommenttia:

 1. Oi miten upeita kortteja, niin ihania kaikki! Leppoisaa loppuviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Silloin kun sitä jotain julkaisee.....niin ainakin ite tykkää siitä/niistä tekeleistään....;)

   Poista
 2. Nämä korttisi ovat sitä oikeaa uusiokäyttöä ja kierrätystä ... ja niin nättiä ja söpöjä. Parhaat ja oikeimmat materiaalit löytyy usein kokeilemalla erilaisia, eikä taida haitata vaikka joskus hävität mielestäsi huonosti asettuneen kalvon kuvineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on! Kerrakin kun menin Sokkarilla kukkkaupan ohi niin näin, että heillä oli mahottoman kaunista käärepaperia, isoja auringonkukkasia. Ostin tarjouskimpun ja käärivät ihan kahteen isoon paperiin ja sain siitä paperista aika monta kukkasta kortteihini, siis tätä se uusiokäyttö on....heh.....:)

   Poista
 3. Onpa ihania ja iloisia kortteja! Noiden sommittelu ja tekeminen on varmasti mukavaa puuhaa. Mielenkiintoinen sisältö on puhelinluetteloillasi :) ja hyvin on säilynyt väri kukissa. Hyvää viikonloppua ja Vappuakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, ettei mun vastaukseni ollutkaan lähtenyt liikkeelle, joten yritän uudestaan! Onhan tämä korttien teko ihan mukavata kun on aikaa tämmöiseen näpertelyyn. Kiitos ja terveiset sinne....:)

   Poista
 4. Onpa iloisia kortteja.
  Iloista Vappua sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen lasten kanssa kortteja ja yksinkin aika paljon! Ostelen näitä lahjapapereita kun edullisesti saan ja niistä näitä kuvia leikkelen joutessani! Kiitos Sylvi ja samoin toivota reipasta kevättä....:)

   Poista