Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 21. joulukuuta 2012

KUN MAAS ON HANKI JA JÄRVET JÄÄSSÄ.....Olen tässä miettinyt, että miten oikein onnistuu  minulla loman vietto!? Koska viiteentoista vuoteen en ole semmoista tehnyt, siis oikein lomille  hotelliin ja hoitoon!?
Tämän kokeilun teen nyt ja aloitan sen lomasella, vajaaksi viikoksi joulun viettoon, maaseudulle. Ihan tuohon naapuriin, tutuille tantereille, matkan kesto puolisen tuntia hyvää tietä ovelta ovelle, mahottoman isoon taloon......josta ei sitten puutu mitään! 
Paitsi minä, koska olen täällä omassa mökissäni vielä ja levittelen kolttujani pitkin pirttiä kun en osaa valita mitä ottaisin mukaan......;)
Visaista, koska jokainen päivä siellä on juhlapäivä, olisi kirkkoa, tanssia, laulua, bingoa, lumikengillä kävelyä ym. mukavata. Syömistä tietysti ja sitten sitä vedessä lillumista.

Olen siellä muuten jo aikoinani viettänyt vissiin viisi joulua peräkkäin. Siitä on aikaa kymmeniä vuosia, se aika kulkee yhätikin nimellä Kekkosen aika!
Olin silloin aina pyhät töissä! Eka jouluputken jälkeen tykästyin siihen ja lupasin ottavani seuraavankin joulun  työvuorot itelleni. Työkamuja se helpotti ja minä sain miellyttävän maalaisjoulun, oma perheeni tuli useimmaksi jouluksi myöskin sinne paketille!
Paikkahan on paljon isompi nykyään, vaikka silloinkin sali oli n.300 hengelle!

Paljonhan minä matkustelen vuosittain, mutta lomia ne eivät ole, kummassakin päässä teen samat hommelit, työtä kotona.Koska olosuhteiden pakosta vietän tämän joulun ja koko talven Suomessa niin päätimme Pirkon kaa fiilistellä vanhoja muistoja kahelleen Laukaassa tämä joulunaika. Uskoisin että hyvä päätös ja eiköhän siellä pärjäillä......vanhasta muistista!?
Pyysin kyllä, että jos sisko tarkkailisi ja seuraisi minua, etten vain vahingossa rupeaisi töitä siellä tekemään.....tämän ikäisillä kun toi muisti toimii parhaiten jo eletyn tutun kaavan mukaan! Lähimuistikin  sen mukaan miten sattuu huvittamaan, onneksi vielä se pelittää melko kiitettävästi ja kohilleen!
Toivottavsti en seiso siellä ovella ja rupeaisi toivottamaan asiakkaita tervetulleeksi ja veisi heitä pöytään ja ottaisin  tilausta vastaan......huh....;D !
Illan päätteeksi haluaisin kylläkin antaa sen valomerkin, että ilta on loppu!  Onkohan semmoista merkkiä enää olemassakaan, en tosiaankaan tiedä, koska en käy iltaa istumassa kapakoissa, saatikka olisin pilkkuun asti.
Silloin tällöin unissa tulee edelleenkin työkiireet näytille, helpottaa kun huomaankin nukkuvani omassa sängyssä.

Peurunka oli hyvä työpaikka joten ilo on minun puolella edelleenkin ja siksipä sinne haluakin joulun viettoon. 
Tapanani ei ole tarkistella entisiä työpaikkoja ja tuskinpa siellä enää silloisia työkavereita löytyykään. Yhteyden pitokin on jäänyt vain sattumien varaan, siis aika vähiin.


JOULUN RAUHAA 
TOIVOTAN 
TEILLE,
KAIKKI  SUKULAISET,
 YSTÄVÄT
JA
KYLÄNMIEHET !15 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Ohoh, virheitä tuli, eikun uusiksi..
  Kauniit kiitokset toivotuksista Maikku!
  Oikein hyvää joulua sinne Peurunkaan. Nauttikaa joulutunnelmista täysillä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitokset Minttuli!

   Onneksi osaan nauttia pienistäkin asioista, isojahan nämä tulevat päivät tuovat mukanaan.....;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Amalia kiitos ja ilohan on minun puolella....antaa ja ottaa vastaan toivotukset.....;)

   Poista
 4. Teidän tuleva joulunne kuulostaa tosi ihanalta, joten Hyvää Joulua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja!

   Joulun ohjelmaan kun tutustuin niin tapahtumia niin paljon etten kaikkiin voi edes osalistua....mutta ainakin seuraan vierestä mitä toiset tekee....;)

   Poista
 5. Oikein hyvää joulua teille myös!
  Nauttikaahan lomastanne ja joulun tunnelmista täysin rinnoin ja sydämin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida kiitos ja varmaan osaamme ottaa loman täysin rinnoin, oikein odotan huomista lähtöä sinne.....;)

   Poista
 6. Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua sinulle ja Pirkolle, Maija!<3333
  Nauti lomastasi, saathan kerrankin olla siellä toisten passattavana!<3333

  VastaaPoista
 7. Kiitokset Aili-mummo ja samalla toivotan oikein Hyvää Joulua koko teidän porukoille!

  Uskon ja olen varma, että nautin olla passatuna.....:)

  VastaaPoista
 8. Rauhaisaa Joulun aikaa, Maija. On mukavaa menna valmiiseen Joulupöytaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joulu oli rauhallinen ja hyvä, vaikka Peurunka olikin ihan täynnä yli 600 vierasta...jopa tapasin vanhoja tuttujakin, vaikka lähin sieltä pois jo 1984....nautittiin Pirkon kaa oiken tosissaan siellä olosta.....:)

   Poista
 9. Olitte tehneet hyvän päätöksen joulusta Peurungassa. Maltoitko olla tarttumatta töihin? Kiva, että tapasit tuttujakin. Toivottavasti myös lilluit...se kun tekee sielulle todella eetvarttia. Ja valmis joulupöytä on aina myös juhlaa. Kerrohan joulustasi postauksessa...
  ja leppoisaa tän vuoden viimeistä sunnuntai-iltaa, huomenna jyskää raketit ja koira pelkää. Tänään onneksi ihan hajalaukauksia vaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näin meidän kesken on sanottava, että en hallinnut itseäni....vaan tein kyllä pieniä hommia...heh-heh....;)Jätin sielun ja eetvartin hoitamatta siellä vedessä, mutta kuntosalia kyllä käytin! En vain uskoltanut mennä sinne kun olisi noi polvituet pitännyt ottaa pois ja pelkäsin jos käy sitten huonosti....;/
   Laita Simolle korvatulpat tai ainakin korvaläpät, ettei suottä säiky vanhapoika pauketta...kaikki koirat vauhkoontuu siitä paukkeesta!

   Poista