Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 24. tammikuuta 2012

JOS MINÄ SAISIN VALITA !


Aili-mummon arkea, blokkari Aili, teki pitkän listan joka koski niitä asioita joita me kaikki toivoisimme, ja ne olivat nimenomaan sitä mikä olisi todella tarpeen, mutta johon ei pysty pieni-ihminen edes vaikuttamaankaan, toivomuksia ja unelmia ei voi kuukaan meiltä viedä!
Mutta tämä ei ole turhaa mitä tähän kirjoitamme, usko saannut ihmeitäkin joskus aikaseksi!
En kopio näitä valintoja, mutta olen vakaasti samaa mieltä Ailin kanssa, että jos minä voisin valita!!!

Minulla on on ollut onni myötä monessakin asiassa, koska ole tehnyt paljon oikeinta valintoja. Jo lapsena sen aloitin, ja nuoruudessa jatkoin, kylläkin vanhemmpieni ja sisarusten valvonassa koska olin se perheen nuorin! Täysi-ikäisyydestä tähän päivään asti olen valinnut oman tieni, minähän sen valitsin ja kiitän että sain sen mahdollisuuden!

Tästäkin huolimatta......
Jos minä saisin valita, posti kannettaisiin jokaiselle omaan kotiin, ilman lisämaksuja!

Jos minä saisin valita, niin toivoisin aamulehdistä hyviä ja mielenkiintoisia uutisia, ettei kahvi menisi järkytyksestä väärään kurkkuun ja pahoitaisi mieltäni heti aamutuimaan!

Jos minä saisin valita, niin kaikille haluaville pitäisi olla yksi ja kaikkiin aamutoimiin käypä vehje, siisi pesut ja pyyhkimiset, ja viimesilaus- peili jossa näyttäsin edes jonkilaiselta!

Jos minä saisin valita, toivoisin kaikille puhtaita ja sopivia vaateita jotta aamupukeminen onnistuisi ripeästi sekä säädyllisesti

Jos minä saisin valita, niin jokaisella pitäisi olla kukkarossa sen verran kahisevaa ja kilisevää, että saisi lähikaupasta sen jokapäiväisen leipänsä!

Jos minä saisin valita, toivosin että piha ja kulkutiet olisivat turvallisessa kunnossa, ettei taas tarvisi olla turvallaan, tai ainakin perushoito olisi jo tehty, ettei tarvisi toistamiseen olla persuuksillaan! 

Jos minä saisin valita, niin toivoisin näkeväni sillä kauppareisulla paljon punaisiaa tarroja joissa olisi -50%, koska se näkyy olevan nykyään vain -30% ruokapaketeissa!

Jos minä saisin  valita, niin  kassa-neiti huomautaisi aina  ystävällisesti jos taas joku olis unehtannut punnita ne kaksi banaania ja sitten jäittäisi taaskin osan pikku ostoistaan hihnalle tai ostoskärriin!!  Eikä kovalla äänellä kajoittaisi S-marketissa....rouvaaaa vaihtorahat unehtu taas tänne kassalle!!!!

Jos minä saisin valita, niin sopisi pitää turvallisesti vara-avaimia myös oven ulkopuolella tai tyystin  saisi ovet olla lukitsematta, kaupungissakin!

Jos minä saisin valita, niin jatkaisin päiväohjelmani kuvausta yömyöhään ja kerjäisin näitä uudistuksia lisää jotka helpottaisi  kaikkien mymmeleiten  jokapäivästä elämää......;)

...ja se tärkein viimeiseksi....
Jos minä saisin valita, niin sosiaaliset-ja terveyspalvelut olisivat meidän kaikkien ulettuvilla! Nämä maksut pitäisi soveltaa tapauksen tulojen ja omaisuuden mukaan, jokin pieni siisti %.määrä  esim.eläkkeestä otetaisiin korvauksien katteeksi! Esimerkki, maksoin neljän hampaan kunnostamisesta 1500 € ja silmälääkäristä tarjouspokineen lähes 1000€. Eläkeeni on n.8oo€/kk joten en voinut ostaa lääkeitä, ruokaa, hoitaa asumismenojani kolmeen kuukauteen! Mutta koska teen teen ruokani, ompelen vaateeni, leikkaan hiukseni ja kaikki maholliset toisetkin asiat itse, omilla nakkisormillani, niin olen elossa ja kohtalaisen hyvinvoipa....kaikesta huolimatta....;/

ps. edellä kirjoitettu oli vain pieneläkeläisen aamutoimista puoleenpäivään. Loppupäivä- ja yönhetket, koko viikkokin hyvin samansuuntainen ohjelma, siis siihen tekisin pieniä parannuksia, jos minä saisin valita! Ihan vain silkasta mukavuuden kaipuusta, koska elän tätä mieluista ja ansaittua luppoaikaa....;)
Toivon, että lukijat ottaisivat vaarin tästä kirjoittamastani ja jatkaisivat sitä omalla tyylillää, kiitän jo etukäteen!


6 kommenttia:

 1. Kiitos, Maikku, vastauksestasi ja valinnoistasi!

  Olet jalat maassa oleva ihminen, toivot helpotusta kaikille pienille ihmisille (kuten meille mummoille)! Pieneläkeläisen osa ei ole helppo, kuten ei varmasti muidenkaan pienituloisten osa...

  Oikein mukavaa tiistaipäivää, Maikku.<3

  VastaaPoista
 2. Jalat maassa ja joskus pää pilvissä! Onneksi silloin aikoinaan sai oman elämäsä järjestettyä niin että nyt pärjäilen. Vaikka olen aina töitä tehnyt ja kohtalaisella palkalle, niin eläkettä saan vai Suomessa tehdyltä työltä. Koska silloin ei monellakaan maalla ollut yhteistä sopimusta elekkeistä, että näin se vain on! Kuten olen jo aikaisemminkin maininut, tulen toimeen koska osaan elää sen mukaan mitä tulotkin on, joten olen kyllä oikeesti tyytväinen ihminen.....;)

  VastaaPoista
 3. Sinun valintasi ovat kaikki niin hyviä ja tärkeitä, että ne olisi oikein helppo saavuttaa hyvällä tahdolla, eikä kovin suuria summiakaan niihin kuluisi. Kiitos hyvistä ja hauskoistakin oivalluksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinmpä, pienillä asioila sais suuria paranuksia pienelle vähemistöllä. Mutta kun aina laitetaan suurella rahalla suuria kohteita joissa on pieni kävijämäärä, tai ainakin suunitellaan! Ole hyvä Minttuli...;)

   Poista
 4. Hyviä valintoja sinulla olisikin, niin oikeudenmukaisia, moni muukin niistä tulisi iloiseksi! Niin, ja hienot maisemat tuolla ylhäällä maalauksessasi!

  VastaaPoista
 5. Mukava vain on joskus näihin "lillukan varsiinkin" takertua, oikeestaan monikaan ei huomaa näitä pieniä jokapäiväsiä asioita. Leikimielellä joissa on aina se puolikas totta!
  Maisema kuvaa Pielisen pintoo, tunnetun maalarin maisemakorttia käytin apuna, pieni taulu n.A5 kokoa...;)

  VastaaPoista