Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 3. tammikuuta 2012

TUUNAUSKORUT NÄYTILLE !


Männä vuonna, vaiko joko sitäkin ennen, ostin isosta alesta pari tämmösta käätyä. Ei muuten ihan alkuperäinen malli, mutta lähes melkein tämä on.  Kerkesin jo jotain osia ottaa pois! Vaikkakin pitäis aina ensin kuvata se alkiperäinen malli, vähän niin olen  tässä  ajan kanssa  antanut itseni  ymmärtää....
Kaunis ja kallis oli se alkuperäinen, joten siirrän aina tuunausostoni huokeemmaan ajankohtaan.


Roikuttimet on nypitty pois ja tulos on myös tyylikästä, käyttökamaa kaulaan.


Kolmanteen käätyyn tuli se minun suosima musta vahalanka, kaksois-solmu lukituksineen. Sillähän menetelmällä voipi lyhentää ja pidentää korua, kunhan se on jo näytille pantu, sinne minne kuuluukin kaulan koristeeksi! Lisäsin nyörin kaveriksi kauniita mattapintaisia akryllihelmiä ja mustia pieniä väli/siemen helmisiä! Ovat tulleet varastooni joko tiimarikaupasta tai oikein ulkomailta tuotuna, nekin uskoisin saneeni tarjouksesta.
Tämä pula-ajantuote kun itse olen, niin kunnioitan ehdottomasti pientä hamstrausta. Vaikkakin jotkut huomauttavat sen olevan nykyisin tarpeetonta rahan tuhlausta. Olen kyllä samaa mieltä, ajoittain, kun huomaan mitä taas olen ostellut.... kun halvalla sain. En ole se harvinaisuus näitten ns.säästöjen suhteen oleva tuunari. Meitä on paljon ja tiedoksi tapa on jopa periytyvä ja sen voi toisiinkin tartuttaa. Ei muuten sitten auta käsien pesu, saatikka kurlaus, hih!  Taitaa uutta sukupolvea vähän helpottaa nämäkin oireet.  Tunnustan kyllä, heidän onnekseen!

Osia näista kahdesta löydöistäni jäi toki viellä nippeli laatikoihinikin, sitten taas ajan kanssa teen, vaikkapa somat riipukset korvien koristeeksi.

ps.eilen tarkistin noita koruja naistenkaupoista, alet kun alkoivat reipaalla rytinällä. Laittovat viellä niitä näytille, joten uskon huomisen olevan se paras päivä hamstraukseen. Olen senkin huomioinut, että lisäävat uusia koruja päivittäin. Loppukuusta saattaa olla pöytä telineineen josta lähtee loput eurolla.....että tämmöstä tämä korutuunarin elämä on......;)

.......mielenkiitoista, kaunista ja niin mahottoman mukavaa......


12 kommenttia:

 1. Oi, oi :D Hienosti alkaa uusivuosi! Onnituneita tuunauksia. Hyvä Maikku!

  VastaaPoista
 2. Oi sanon minäkin! Mistä muuten sitä vahalankaa saa ostaa? Meidän joulutyttö (6 v) on innokas korujen tekijä ja nyt...Ja joskus voisi viedä tuliaisiksi tarvikkeita.

  VastaaPoista
 3. NIINA, kiitos! Korut olen jo tehnyt aikaa sitten, mutta kun huomasin,että korujen vuoro päästä esille, ni sillä.... Huomenna lähden sitä tuunaus matskua kattelee, vaikkakin sitä kyllä ois jo vanhastaan, niikuin tiedät se itsekin!? Mutta kuten tiedämme, on tää mukavata hommaa....;)

  VastaaPoista
 4. MINTTULI, Askartelupaikat sitä myyvät ja ennen oli 1 ecun/m, nyt vissiiin enenmän! ON huomioitava pujotettavien reikä, koska lanka on aika paksua, ohkasempaakin löytyy, mutta ei ole kun kerran sattunut kohalle ja sekin oli kallista. Korupakkauksia on myös valmiita jossa on kaikki tarvittavat vehkeet mukana mm,kirjakaupoissakin, mieluinen lahja pikkuisille korutyölle isot tykkää niistä, minä mm......;D

  VastaaPoista
 5. Koruja, koruja, koruja, kauniita koruja.;D

  Oikein hyvää vuoden ensimmäistä viikkoa, Maikku, ja kiitos postauksesta.<3

  VastaaPoista
 6. Jaaha, täällähän on uurastettu, pidit sitten lupauksesi :D
  Hienoja moni-ilmeisiä tuunauksia, eikös olekkin mukavaa antaa korulle uusi elämä!
  Kyllähän näitä lisääkin katselisi!

  VastaaPoista
 7. Kyllä vain, samaa mieltä olen minäkin että tosi kauniita ovat nämä tuunauksesi! Eniten tykkään alimmaisesta, miten sen sanoisi... hienostunut, mutta mukavan kevyen näköinen.

  VastaaPoista
 8. AILI-MUMMO, kyllähän se korujenkin uusiminen joutenolon voittaa, vaikkakin kun suoraan sanon, että jo on mukavaa olla ihan laiskana! Sitä iloa en kyllä antaisi pois, olla pötköllään ja lukee jotakin, otta pikkutirsat ja jne....;)Kiitos!

  VIKKI, helpolla pääsin kun kaappasin sulta sun suunitelmat, että nyt tuunataan koruja!!!Korut oli valmiina ja kuvatkin otettu, suurin homma on se esille pano juttuineen kera kuvineen...kiva, kiitos kun huomioit....;)

  ANJA, kiitos ja onhan sitä mielenkiintoista seurata, mitä me täällä saamme aikaseksi! Tämän takia blogaaminen onkin hyvä keksintö ja kun opinkin sen käytön, meitä muuten on hyvä ja mielenkiitoinen porukka täällä sekä taitavaksi olen todennut teidät....;)

  VastaaPoista
 9. Onhan komeita tuunauksen tuloksia! Ja tyylikkäitä, kelpaisivat kaulalle kuin kaulalle. Ihailen kätevyyttäsi kun itse olen sellaisen groovin työn tekijä, minulta pääsisivät helmet varmaankin hukkaantumaan ennen käädyn valmistumista. Ja vaikka olis niin yksinkertainen juttu kuin sen langan uusiminen helminauhaan niin sitäkään en näköjään saa tehtyä. Pari helminauhaa on repsallaan laatikon pohjalla odottelemassa. Muista tuunauksista nyt puhumattakaan.
  Taitolaji se on tämä korujen uudistaminenkin!

  VastaaPoista
 10. "anja",kerääpäs ne korut yhteen pussiin jotka pitää korjata/uusia, kun tulet tänne päin niin yhdessä laitetaan ne ehompaan kuntoon.
  Täähän on tätä, onneksi toinen tekee sitä ja toinen tätä, tulloopan sitten jotain aikaseksi!?
  Lähettävä hakemaan maitoa kahviin, ennekuin toi myrräkkä tulee tänne, lupailivat sitä just radioissa.....;)

  VastaaPoista
 11. On komeita koruja, paljon se Maikku niitä tekee ja jakelee muillekin, eihän ne mihinkään mahdu. Näytäs joskus niitä korujen ripustimia (ei kaulaa tai rannetta vaan niitä muita....kikkoja) ja säilytystapoja.... heh

  VastaaPoista
 12. PIKOLINI! Viimeinkin kerkesin yksiin myyjäisiin joulun alla ja teinkin kauppaa. Kauppiaat ei taineet oikein tykätä kun sanovat että myön liian halvalla. Silkkaa katelisuutta, kauppa käy kun hinnat on kohdillaan, pidin Joulu-ALEN silloin!
  Otakin kuvia niistä mun hienoista korulippaista ja säilytyspaikoista, joskus kait, sitten saa toisetkin hihitellä....;D

  VastaaPoista