Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 31. tammikuuta 2012

SIJOITA RAHASI JÄRKEVÄSTI.


Olen jatkuvassa kirjeenvaihdossa Itävallan Wieniin, josta saan sen ainoan ulkomaan eläkeeni. Joka ei tule siintä työstä mitä siellä tein, vaan ajasta jolloin olin kirjoilla siinä maassa.

Eilen  sain ystävällisen kirjeen sikäläiseltä edunvalvojaltani PENSIONSVERSICERUNGSANSTALT, vähän pitempi nimi jonka halusin tässä esille tuoda.  Kolme A4  arkkia ja asia on aina se sama.
Vuosittain ainakin joudun todistamaan, että minä olen minä, pyytävät sen virallisesti.
Älytömän hyvä asia, koska tuntuu välillä  unohtuvan  sekin, että kukahan minä oikeestaan olen?
Sen voi todistaa jokin virallinen edustaja, notaari, tuomari, Itävällan konsulaatti tms. Jossain vaiheessa hinta oli n.35€/1 kpl. Hokasin onneksi kysyä Kelasta joka ne mun eläkeasiat on hoitanut ja se sopikin hyvin ilman ylimääräistä rahankäyttöä. Toivottavasti eivät ole nyt sitä laittaneet maksulliseksi!?


*****
Ei ollut maksullinen ja sain  todistuksen, että minä olen minä, jippii! Hyvillä mielellä jatkan tätä oloani edeleenkin minuna.

*****
 Lähinnä huvittava, mutta kirjoittamisen aihetta sain, kun eläke nousi 2.7% .
Itävallan eläkeeni on  nyt 11.14€/kk. miinus verot ja miinus pankin ottama välityspalkkio. Huomasivat  onnekseni laittaa kolmen kk.maksut kerralla tililleni, koska eläke ei oli piisannut pankin vaatimiin kuluihin. Maksumieheksi olisin minä joutunut, jottei Nordea pankki ois ite saanut persnettoa.....;/


Oli kerran aika jolloin päätin luovuttaa ja peruin eläkehakemukseni. Mutta sain tylyn vastauksen, on toimittava EU-n määräysten mukaan, muuten menetän myös Suomesta saatavat eläke etuudet..;/
Peruin sitten sen perumisen ja anoin taas uudestaa...hih...!

 Postimaksut tulee tähän kirjeeseen suhteellisen kalliiksi jos laitaisin sen  kirjattuna, koska sisältää virallisia ja tärkeitä tietoja. En olen muuten kertaakaan sitä tehnyt ja nytkin lipasin kaksi joulupostimerkkiä, vähän ylimaksua tuli, mutta hälläkö väliä rillutellaan niin kauan raha piisaa!

Jatkan tätä kirjeenvaihtoa,  taas vähän hymyiltiin Kelan virkailijoiden kanssa. Ihan varma olen siintä, että kyllä siellä Wienissäkin nämä hommat ihmetyttää. Saas nähä kumpi tämän ensin lopettaa, luulin että täytettyäni 65v. se loppuis tykkään, vaan eipä onnistunutkaan.
Olen aina ollut kuuliainen kansalainen ja jatkan niinkauan kun  vaaditaan rehelistä toimintaa, kahden puoluettoman valtion välillä.

Vissiin sitten kun en enää tiedä kuka olen ja en osaa siintä virallista todistusta pyytää niin sitten raukee nämäkin asiat.

ps. laitoin tämän Unkarin  jo viralta poistetuista kolikoista tehdyn kaulakorun ja korvikset näytille, nämä ovat kahden forintin lantteja. Aikasemmin olen jo esitellyt yhden forintin korut. Säästin niitä  rahoja parikourallista korutarpeiksi, lioitin oikein Fairyssa ja pesin ne kunnolla, ennenkuin kokosin  ne koristeeksi.


Haittakse, jos laitakin viellä toisenkin kerran  saman kuvan, tässä on ne yhden foritin korut, please!Olen aina osanut kohtalaisen hyvin järjestää ja sijoittaa rahani kuten kuvat todistavat, siis koruihin!!!  Kun oikein kovasti toivoo ja uskoo, niin näistäkin sijoituksista voi joskus kertyä oiva korko, kunhan en vain hukkaisi korujani.....;)

6 kommenttia:

 1. Voi pyhä byrokratia, on siinä sijoittamista!!!
  Korut ja vanha hopea? ovat kauniita ♥
  Pakkasterveiset sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä ollut omat kommervenkit, mutta nyt pitäis olla kaikki ok. hyvä kun huolehtivat minusta...hih...;) Se sokuriastia on vanha, palasokeri pihdit myös. Kastikekippo ja kauha on uutena ostettu, jotain sekametalia, kylläkin ihan kayttöesineitä, maailmalta kulkeissani mukaani tulleet...kiitos....;)

   Poista
 2. Näin meitä ihmisiä kyykytetään.;))

  Kuka haluaisi huijat moisen summan, oliko se 11 euroa kuukaudessa?

  Mutta oletpa, Maikku, osannut sijoittaa hyvin 'ison' eläkkeesi.;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyykytetään, vissiin siinä nuo polven kulumatkin edeneet!?
   Onhan se eläke yli sen 11€, kokonaista 14 senttiä siis kuukaudessa, mutta eihän se niin paljoo tilille räpsähdä kun pitää ottaa verot ja muut kulut päältä pois!
   Aina on rahaa mukana kunhan muistan näillä rahakoruille iteeni koristaa.
   Mitä tässä turhia valittamaan, lisähän se on tuokin summa....;))

   Poista
 3. On se muuten hyvä todistaa, että sinä olet sinä ja kaikenlisäksi elossa. Siellä halutaan eläke maksaa eläville eläkeläisille, onhan niitä maita missä se ei ole niin nuukaa onko elossa eli ei ole elossa. Ja voishan sun eläke olla suuri, jos olisit asunut siellä pitkään ja tehnyt suuripalkkaista työtä. Ihan on mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta monessa maassa lasketaan ne sielutkin!
   Tämähän raha tuli ihan yllätyksenä ja ylimääräisenä silloin, joten nöyrä on oltava...;D
   Mutta on vaan senverran erikoinen juttu, jotta sen voi toisillekin kertoa...;)

   Poista