Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

ISON LEIKKAUSEN JÄLKIHOITOAko !?


Postiluukku kolahti ja se pani minut tarkistamaan, että mitäs sitten tällä kertaa syötti luukustani hän!
Oli valkoinen laskun oloinen kuori, jonka tietysti ihan uteliaisuudesta aukaisin heti.
Sairaalasta kolmen vuorokauden oleskelu lasku 97.80€, tuppas ihmetyttää ja tottahan tok sen tarkistin. Mielestäni olin jo aikaa sitten maksanut kaikki kuluni sinne.
Tapanani on kalenteriin laittaa vähänkin tärkeät menot ja tulot, koska on jälkikäteen pitänyt tarkistaa toisenkin kerran tapahtumia. Totesin olleeni omassa kotona silloin joten varsin kyseen alainen virallinen laskutushan se sitten pitäisi olla!?

Soitin Jklän sairaalaan ja kehottivat kysymään asiaa Jämsän sairaalasta, tein sen heti käskystä!! Kumpikin olivat sitä mieltä, että toisen pitäisi se selvittää,  joten pyysin heitä olemaan puhevälilöissä toistensa kanssa  ja sitten kertoisivat minulle tuloksesta!?
Melko pian asia olikin selvitetty ja sain ilmoituksen laskun virheelisyydestä, joten sen sain jättää sitten sinne oman onnensa ojaan, että sitten siihen tapaan!

Tuli vain mieleen, miten moni sen olisi maksanut automaattisesti. Tai jos ei itse niitä hoida, niin se virallinen valvoja olisi sen hoitanut päiviltä pois tottuneesti. Pari kuukautta sitten olisi ihan varmasti minullekin käynyt näin. Koska siinä pahimmassa toipumisvaiheissa ei yksinkertaisesti osaa kiinnittää kaikkiin asioihin tarpeeksi huomioita. Allekirjoitus ja tilinumerot laskuun ja kuoreen, sitten olisin jonkun pyytänyt viemään sen eteenpäin!
Tänään jo muistin sen, että onhan minulle ne uuden uutukaiset nettipankin tunnisteet, 
pankkisivu auki ja siitä vain virtuaalisesti maksamaan velat pois.....;/

Ihan tässä meidän kesken voin senkin tunnustaa, etten ihan aina ole se penaalin terävin kynä....;D Leikkaahan multa aina silloin kun sakset on lähettyvillä.....mutta...onneksi en ole koskaan liian hätäinen joten selvitin sen asian ensin itseni kanssa ja sitten kahden ison sairaalan laskuttajien  ollessa juonessa mukana!


Se Jämsän aluesairaala on tehty asiakas viihtyisäksi!
Siellä on paljon taidetta ja kaikenlaisia pystejä sekä vintriini kaupalla mielenkiintoisia vanhoja  jo käyttöön kelvottomia työkaluja, millä sopisi tökkiä, kaivaa ja leikellä meitä potilaita!
Nämä kuvat otin siellä kun olin siinä esitutkinnassa, paria viikkoa ennen tulevaa leikkausta.


 Tämä kuva kokonaisuudessa olisi ollut erittäin mielenkiintoinen, vaan en tohtinut sitä yksinkertaisesti esille panna! 
Jopa allekirjoitanuttakin hirvitti sitä tarkastella, kun kuva oli kaiken lisäksi erittäin tarkka.Tikkiteippi vasurista otettu pois, oikeassa pidin vielä muutaman päivän kunnes metalliniittien verenvuoto tyrehtyi joka kohdasta!
Otos on siitä paremmasta päästä, jonkun sentin verran uuden polven alapuolelta. Se alkupää oli tikkauksineen ja  koko koipineen sellainen, että tämän kirjoituksen nimeksi olisi pitänyt laittaa K-18. 

Huomennakin lähen taas ulkoiluttamaan näitä kinttujani, tykkäävät kai siitä ja minulle kylläkin tulee joskus ihan kyynel poskelle kun juilasee....vissiin yrittävät sanoa omalla kielellään, että jatketaan nyt loppuun asti kun ollaan näinkin pitkään porukoissa kuljettu......;)

12 kommenttia:

 1. Kiva pysti tuossa enka kuvassa - joku siinä huutaa. Laskujen kanssa pitääkin olla tarkkana. Itelle ja laskujen lähettäjille voi sattua erehdyksiä, varsinkin parhaaseen loma-aikaan kun henkilökunnan määrä on minimissä.

  Polven ommel näkyy hyvin tuossa kapeessa kuvassa, ja kun kuvittelee tuota samaa tikkausta 20 cm molemmissa polvissa, ymmärtää parantumisen pitkän ajan. Onhan nuo ompeleet nyt jo melko hyvän näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli paljon esillä noita teoksia ja niitä oli kiva tarkistella!

   Sattuu tottakait tekeville kaikenlaista, mutta eivät muuten kertoneet oliko vika Jämsässä vai Jyväskylässä!?
   No, mitäpäs mä sillä tiedolla tekisin...kunhan sain selvitettyä ja mitätöityä koko laskun.....;)

   Poista
 2. Noita joskus sattuu, onneksi sentään harvemmin, itse olen kyllä turhankin tarkka joka ainoan laskun kanssa.
  Hienot on omeplukset! Katselin ykspäivä sitä lomkkaleikkauksen arpea ja kovin on huomaamattomaksi jo muuttunut Ihme kyllä kun 42 mwtallihakaa siinä oli.
  Oikein hyviä kävelyreisuja uusien polviesi ulkoiluttamisessa!

  VastaaPoista
 3. Mulla oli pyhänä kaksi koiraa täällä, vähän Himmua isompia ja tietysti innostuivat! Mun oli pakko pitää koko ajan isompaa tyynyä polvien toppauksena sattui vähän kovasti ekakerralla kun syliin hyppäsivät....pois ja taas syliin.....;D
  Aika pitkään ne leikkauksien arvet arkoja on ja tietysti ne surkeat omat lihaksetkin. Nivelet kyllä kestävät mutta minä en.

  Koirat istuvat sitten lattialla ja tuijottivat mua, ihmettelivät varmaan mistä oikein on kyse....jotenkin säälitti, toinen viellä vähän pentuikäinen....toinenkin varsinainen sylikoira.

  Kiitoa mummeli, sinä olet nämä samantyyliset hommat käynyt läpi, niin tiedät ettei se nyt ihan äkkiä parane!

  VastaaPoista
 4. No niin, onneksi olet jo selvinnyt leikkaussokista:)
  Noissa sairaaloissa taitaa laskutus ja kirjanpito olla sekaisin?
  Hyvää viikon jatkoa ja kiitokset postauksesta, Maikku.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo ja viikko jatkuu sateissa jos vanhat merkit paikansa pitävät, ei kovinkaa suuresti haittaa!

   Lomittajat laskuttamassa kait kun paperit sekasin olivat menneet, vaikka kaikillehen niitä mokia sattuu....;)

   Poista
 5. Voi vitsit, aina pitää tarkistaa laskujen maksaminen. Äkkiäkös sairaala pienen laskut tekaiseen ja potilaalle lähettää. Onneksi huomasit, olisi ollut hiukka vaikeampaa onkia turhaan maksettuja rahojaan suurten laskuttajien kaivoista!
  Muuten, olisko maanantai passeli päivä torikahveille? Het aamupäivällä vaikka yhdeltätoista. Kävis meille tosi hyvin, menomatkalla kun ...
  Mukavata viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantai on ihan jees ja laitetaan vaikka kapulaan lisätietoja tarvittaessa, aamupäivä toimii aina....;)

   Poista
 6. Olen 3v sitten käynyt Jämsän sairaalassa akutilla. Oli miellyttävä lääkäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, mukava tavata täällä ja kiitos!

   Mulle oli eka reissu tämä polvien nivelten vaihto siellä Jämsässä! Hyvän maineen ovat saaneet nämä leikaavat ortopedit joten silloin keväällä otin ilolla uutisen vastaan kun ilmoittivat pääsystäni sinne.....:)

   Poista
 7. Hyvä että asia selvisi. Minä tietysti hämmästelen laskun kokoa kolmen päivän sairaalassa olosta. Itselläni oli aikanaan kyllä pysähtyä yksi jos toinen sisäelin, kun sain laskun nuorimmaisen synnytyksestä. Se oli $10 000 ja rapiat päälle. Hienosti laitettu, että vakuutus ei korvaa. Sitä selvittäessä menikin sitten muutama viikko. Vakuutuslaitoksessa oli laitettu joku virheellinen koodi, tyyliin yksi kirjain ja yksi numero, ja sen perusteella vakuutus kieltäytyi korvaamasta. Onneksi sitten löytyi yksi ihminen, joka halusi asian tarkastaa ja käydä paperit läpi. Virhe löytyi ja lasku pieneni kymmenesosaan. Mutta unettomia öitä siinä taisi jo tulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tämän lekkaukseni onnekseni kunnan piikkiin, kaupungin terveydenhoito takasin kulut sinne Jämsän sairaalaan, koska leikkaus oli kiireellinen/välttämätön!Yksityisellä yhen jalan polvinivelen uusiminen olisi maksannut 16 ooo€ ja sitten kun niitä olikin 2x...! Pääsin edullisesti n.500€ koko souvi...;) Vuorokausi sairaalassa maksu kunnallisella puolella on n.32€, hoito ja toimenpiiteet samat kun yksityisellä...vaan hinta eri!
   Tarkkana on oltava!
   Silmä- ja hammaslääkärit käyn yksityisellä ja niissäkin Kela korvaa osan.....;)

   Poista