Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 3. huhtikuuta 2014

PÄÄSIÄISEN VIETTOON ja vappumarsille....


Lääkäri kun totesi kulkupelit sen kuntoiseksi, että niillä sopii kyllä liikuskella. Uskoin häntä, koska lisäsi, että hyvä niitä on käyttää kun siltä tuntuu!
En oikein tohtinut aikaisemmin matkalippua ostaa, koska mistään ei voi olla ihan varma.
Halpoja lentoja ei saa näin lyhyellä varoituksella, kuukautta ennen pitää ostaa liput, viimeistäänkin!
No, viimeistä hintaa ei onneksi tarvinnut maksaa, koska pystyn joustamaan niitä lähtöjäni mennen tullen......mutta rahalla kun maksaa niin ainahan se lompsaa laihuttaa.

Onneksi sain tiedon pään kuvauksesta ajoissa, sinnekin jonoa parisen kuukautta.
Korvan vikaa kun ei löytynyt korvaklinikalla, totesivat vain ettei oikea korva kuule ja vikaa ei näy, jos kuulin niin sekin oli ihan puutaheinää kun yritin toistaa kuulemaani!? Ainoastaan se magneettikuvaus sen sitten selvittää.....kait ja toivottavasti!

 Tässä joutessani heitän tämän Unkarin keikan.
En pahemmin suunittele mitä siellä teen, koska maalaan melkein aina muutaman taulun ja korujakin tulee  tehtyä huilatessa, kun odotan öljyvärien kuivumista jota saisi taas seuraavan kerroksen kankaalle vetästä!

Päätinkin tehdä poikkeuksen ja en maalaa yhtään kangasta kuvaksi, vaan hipsuttelen pitkin kaupungin raittia ja istuskelen Tonavan rannoilla ja puistoissa. Kattelen ihmisiä ja syön jätskiä, aurinkolasit silmillä.....


Muistaakseni muutama taulu odottaa kehyksiä, sen voin kyllä hoitaa pois ja tuoda matkalaukullisen niitä tänne. Syyskuussa on vasta yhteisnäyttely, viime vuoden jätin väliin, henk.koht.syihin vedoten.
En nyt ihan varma ole tästäkään vuodesta, hotsittaako eli ei!

Olen noin kuukauden reissussa!
Kot´mieskin on tyytyväinen kun ei enää tarvihe satojen kilometrien päästä tulla näitä mun tekokukkasia kastelee.....viihtyy kyllä täällä, vaikka olen pois!
Ei sillä, kyllä tässä samassa talossakin on sitten toinen talkkari,  joka sen asian hoitaa ja on tehnytkin tarvittaessa....
Siivoonkin aina lähtiessä, ettei noita villakoiria tarvihe ruokkia, saatikka ulkoiluttaa, mutta lisääntyä ossaavat peijoonit..... 
mun poissa ollessa, sen olen huomannut.....:)


Kuvat ovat kuluneelta talvelta ...:)
Kevät on siellä ilmojen puolesta hyvää aikaa, yleensä. Muistan kyllä kylmän pääsiäisenkin, katotaan miltä se huhti-toukokuu nyt näyttää, aurinkoa ja lämpöä kyllä panin tilaukseen.....:)

15 kommenttia:

 1. Toivon sinulle oikein hyvää ja antoisaa lomaa. Saat vähän lämpimämässä säässä ullkoiluttaa polviasi. Niitä uusia. Samantien hyvää Päääsiäistä ja Vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan hyvän matkaonnen ilolla vastaan, kiitos mummeli!
   Mämmiä söin jo etukäteen, niin ei tarvi siellä sitten vinkua, että voi-voi kun ei edes mämmiä saa ulkomailla....;)

   Poista
 2. Hyvää matkaa. Nyt ei käy katteeks, kun me lähdetään pääsiäistä katsoo Espanjaan :) Vertailaa sit miten meni, kun ollaa taas maisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjassa en ole vuos´kymmeniin käynyt, vaan senkin voi laittaa nyt menolistalle, jos tämä reissaaminen alkaa mulla sujuakin.
   Ilmat heittelee vähän joka puolella häränpyllyä, mutta tokkopa se haitaa, mukavaa on se paikan vaihdos! Mulla jäi pari viimeistä keskieuroopan kevättä kokematta......siksi olen vähän innoissani lähtemään lentoon!
   Teille myös hyvää matkaa ja kiitos Amalia, ja kuulemiset siiten.....;)

   Poista
 3. Kuulostaapa hienolle, kevät Budabestissa:)))
  Ihanaa reisrua sinne Tonavan rannoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli kiitos....tämmöselle joka ei kuumassa ja helteesä viihdy on kevät parasta aikaa reissata!
   Nyt alkaa se parsa aika näissä maissa ja tarkotus on niistä sitten sitä apetta tehä. Mitää erikoisuuksia en värkkää, mutta kaikkea maistuvaa niistä kyllä saa, pienillä lisukkeilla.....;)

   Poista
 4. Ihanaa että pääset hienoon kaupunkiin, Budapestiin, kevään ajaksi..:)
  Toivotan sinulle mukavaa ja viihtyisää reissua, nauti koko ajasta, Maikku!♥♥
  Ja maalaa uusia tauluja, joilla hämmästytät meitä ja muita ihmisiä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili Mummo kiitokset ja tarkoitus onkin vähän laiskotella ja naatiskella tällä Budapestin reissulla. Pieniähän ne mun naatiskelut on, kun istuskelen ja seuraan ihmisiä ja juttelenkin jos juttukaveria löytyy! Siellä kyllä aika herkästi istutaan samalle puiston penkille ja alotetaan puhumaan. Monta mielenkiintoista keskustelua olen käynyt....vaikka ei sitä yhteistä kieltäkään ole löytynyt....heh....;)

   Poista
 5. Voi miten kivaa sinulla on tiedossa. Budapestin yössä viulut soi ja kevät on siellä paljon meitä edellä. Nauti täysillä! Oletko käynyt Gellert-kylpylässä siellä? Minusta se oli elämys, historian siipien hipaisu nykyaikana. Uskonpa, että osaat nauttia unkarilaisesta ilmapiiristä ihan vaikka kaupunkia kierrellessä. Ja ne sillat yli Tonavan! Ja vanhat kirkot ja Vapauden aukio ja kaikki,ihan kaikki. Näetkös, että minä ihan viheriöin, en keväästä vaan orastavasta kateudesta. No ei sentään. Pääsen piipahtamaan toukokuussa Münchenissä ja se on pitkään ollut haaveena. Mutta Budapest on kyllä yksi lempparini. Joskus sinne vielä haluan lennähtää uudelleen.
  Oikein ihanaa matkaa sinulle, katson aina tuota maalaamaasi trioa ja muistan, miten kerroit sen Budapestissä maalanneesi. Olet kyllä ihana persoona Maikkuseni. Kivat sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten käynnyt kertaakaan Gellertin kylpylässä ja tuskinpa sinne menenkään, ohi oln ratikkalla monta kertaa ajellut!
   En muuten ole kylpylä ihmisiä siinä mielessä, että maksaisin sinne menosta!? Moni varmaan kehoittaisi minua niissä käymään, niin innostuisin ja se olisi sitten menoa!

   Turhaan, aivan turhaan, en mene...miksikö? Siksi koska olen käynyt ja se eka tutustumien kesti n.neljä vuotta putkeen ja toka reissu kauemmin n.viisi vuotta myöskin putkeen, mutta tauot pidin ne pakolliset vuosilomat jotka olivat lakisääteiset, ja palkka juoksi.....tarkoittaa että olen lusinnut niissä lähes 10v. Saksan Wiesbadenissa ja Laukaan Peurungassa.....;))

   Muutaman kerran olen lentännyt Munchenin kautta Budapestiin ja sinne Saksaan kyllä tekis mieli viellä joskus ja menenkin melko varmaan.....
   Kiitos Anja, eiköhän se siitä, istun vaikka kauppahalissa tai sen vieressä olevissa puistoissa jotka on upeesti kunnostettu ja uusittu....;)

   Poista
 6. Tervemenoo Budapestiin - perästä tullaan ja samaa huushollia asutaan taas muutama päivä - meillä kun alkaa taas nämä "kodinvaihtoviikot". Kotimiehenä on nyt joutusaa käydä kun matkaakin on vaan parin korttelin verran. Saatanpa asua vaikka kahta kotia yhtä aikaa.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin muuten kokeilla oikein yökunnissa olloo, sit ku mun talkkarin vuorot alakoo tässä päässä....ja jos viihyn sekä nukun hyvin, niin oon toisenkin yön....vaan oma tyyny kainalossa joudun tätä väliä sitten hilppasee, koska vain se takaa hyvät unet mulle....;))

   Poista
 7. Voi kun kuulostaa ihanalta, olispa mukava jonnekin pyrähtää vähäksi aikaa :) Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja kiitos, pari yötä nukun ja sitten yöbussilla suoraan lentokentälle!

   Ihan vain lohdutukseksi, että sitten kun olet eläkkeellä ja lapset omillaan.....alat vaan katella edullisia matkoja ja lähet lentoon.....;)
   ...että näin vitsikkäitä sitä ollaan pyhäiltana, pitäs kait siiryä jo orrelle pikkuhiljaa ja nukkumaan.....;)

   Poista