Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 25. lokakuuta 2014

BUDAPESTIN TERVEISET


Budapestistä löytyy toisiakin pyöreäkulmaisia taloja, tämä on Corvin seutua Josefvarosin kaupungin osassa, siinä meidän lähellä. Ratikalla ja metrolla tultaessa/mentäessä käytän tätä reittiä.


Yksi niistä monista rautateitten asemista keskellä kaupunkia!
Odottelin, että kello pimpauttaisi kymmentä jotta pääsisin selän takanani olevaan vanhaan tavarataloon. Käyn siellä ainakin kerran reissuillani tarkistamssa, että onko se yhäti epäystävällinen ja asiakasvastainen sosialismisaikainen  palveleva tavaratalo.....kyllä se on!
Kiinalaiset omistaa se nykyään ja tavaraa on paljon ja ihan hyvä laatuista, tämä on hivenenen hienompi  kauppa, kun vertaan toiseen joka on
 tarkoitettu meille pientuloisille eläkeläisille ja vähän rahvaalle.....jos sallitte vertailun!
Sieltä mä ostelen pumpulisia kukkakalsareita  ym.arkista tavaraa. On muuten viimeisen päälle opetettu myyjät ja kassat, ettei käytöstä muuteta vaikka aika sen jo pikkuhiljaa vaatisi.
Ystävällisyys ja asiakaspalvelu on sama kuin reilut 15v.sitten. En vaadi sitä, koska saan aika rauhassa tutustua tarjontaan jos eivät ole päättäneet juuri silloin luudalla lakaista ja just siitä kohdasta jossa olen tai olen menossa!?

Upeita uusia tavarataloja on pilvin pimein, palveluja saa melkein millä kielellä haluaa, jotta jokaiselle kyllä löytyy omaan vaatimus tasoon sopivia kauppoja.
Minä vaan olen tämmöinen "tarkastaja" joka tykkää tsekata eri mestoja...;)Lähipuiston kukkasia....


Takaisin kotiin ja auringon laskun tallennus olkkarin pesemättömän lasin läpi kukkuloille joka on Tonavan Budan puolella, jossa seisoo jatkuvasti entiseltä NL-ta saatu patsas!
Se on komea ja näyttävä, jotkut haluaa sen pois näkyvistä, mutta eihän sillä voi menneisyyttä pyyhkiä.
Nämä asiat ovat niitä ikuisia kiistoja ja varmaan nytkin kun on kansannousun merkkipäivä Unkarissa!?

Reissu meni entiseen malliin, maalasin kolme taulua ja koruja näpertelin. Ulkona olin aika paljon koska ilmoja piisas, kesä jatkui lähes koko syys-ja lokakuun ajan.
Talon hissi meni rikki ja toista sataa rappusta suuntaansa vähän verotti sitä mun hyvää oloani. Korjattiin, joten päivän se vain kesti rappusissa köpöttely!! Kolottaa yhä ja huomasin vielki lievää linkaamista....no, sekin kuuluu tähän elämää.

Ensi viikolla jatkan sitä  mun normaalia  valvottua salikuntoutusta ja läppärin käytön aloitan taas....;)


8 kommenttia:

 1. Kiitos Budapestin postauksesta, Maikku:)
  Hotelli Corvinissa olimme asumassa seitsemän vuotta sitten, kun kävimme Budapestissä.
  Tein juuri nyt kuvakirjan tuosta käynnistämme, se on minusta ihana!
  Tervetuloa kotiin Maikku, ja hyvää viikonloppua sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili Mummo ja ole hyvä!
   Aika hyvä juttu on tehdä kuvakirjaksi reissu ja niihän se pitäisikin tehdä! Paljon mukavampi on ottaa kirja käteen, kääntää sivuja ja muistella. Monet asiat unohtuu jos ei niitä taltio asiallisesti.
   Corvin nimi tuntuu siellä olevan aika monessa paikassa, huomasin kun kerran etin kartttakirjasta etin jotakin katua.
   Tänne on aina niin mukava tulla, vaikka hommia rästissä vaikka kuinka paljon, no tulevalla viikolla alan heti maanantaista niitä ratkoo.....;)

   Poista
 2. Mukava reissu siis on takana, sait viettää pidemmän kesän :) kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallista enenmän kyllä osalistuin yleisiinkin rientoihin ja aika se menee aina liian nopsaan!

   Kuvia otan kyllä aika huolimattomasti, siis näpsin vaan! Budapestihan on täynnä oivallisia kuvauskohteita, kotona sitten tajuan vasta, että ois pitänny ottaa niitä kuviakin kun kuletan aina kameraa mukanani....;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tosi näyttävä rakennus se onkin, sisäpuolelta aika nuhrunen ja kylmä! Avoin paikka, eikä siellä ole mitään istumapaikkoja tai jonkinlaista odotutilaa. Kävelen siitä aika usein läpi kun menen sen takana olevaan tavarataloon, se on iso ja siisti. Tällä reisulla siellä tavaratalossa en muuten käynyt kertaakaa....;)

   Poista
  2. Tosi näyttävä rakennus se onkin, sisäpuolelta aika nuhrunen ja kylmä! Avoin paikka, eikä siellä ole mitään istumapaikkoja tai jonkinlaista odotutilaa. Kävelen siitä aika usein läpi kun menen sen takana olevaan tavarataloon, se on iso ja siisti. Tällä reisulla siellä tavaratalossa en muuten käynyt kertaakaa....;)

   Poista