Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

ARKISTA ASKARTELUA JA PUIKKOJEN PITELYÄ


Olen tässä välillä jättänyt joulukortit tekemättä enkä siis niitä ole lähetellyt!
Ihan viime tippaan jätin nytkin, päätin perua lupauksen koska olen täällä Suomessa nyt talven, tai ainakin tällä hetkellä.
Eihän siinä sitten muuta kuin kamat kannoin keittiön pöydälle ja rupesin saksimaan. Etukäteis suunitelmia ei ollut vaan annoin tulla mitä tupsahti mieleeni. 
Huomasin että niitä olikin kiva tehdä ja tekasin kortteja ison pinon, kun matskua oli jo valmiina silmien edessä ja käsien ulottuvilla ihan riittävästi.
Homma toimi ja aika kului taaskin niin pian, että tarkistin oikein onkohan kello ihan ajallaan.....

Kuvan kortit ovat vanhoja, mutta samalla tyylillä tein nytkin. Leikkelin kuvia joulupaperista ja kaupan valmiit tähdet laiton korttipohjaan ja kontatktimuovia peitoksi koko kuviolle.

....että voisin sanoa, jotta helpomman ohjeen mukaan sitten niitä näpräsinkin....

Teen muuten lähes kaikki askarteluni sarjatyönä, kortit, korut ja taulut, jopa ompelutikin, kutominen ja virkkaus ei toini ihan niin.
Kutomisesta puheen ollen, en tykkää pitää silmukoita neljällä puikolla yhtäaikaa ja sitten sillä viidennellä kaivaa langasta niitä uusia silmukoita.
Telkkarin-kattelu-käsityötä ei ole ollut aikoihin joten yritin tehdä ranteen lämmittimiä, oli se hankalaa ja niin mahdottoman hidasta, näinkin yksinkertainen työ!!!!
Luultavasti en ihan pian yritä uutta paria tehdä......;//


Nyt vasta hokasin, että pukilla on piippu suussa, silloin  ennen vanhaan sai ukkelit ja pukkelit polttaa piippua tai sitten vain pitelivät sitä suussaan. Muistan muutaman miehen jotka antoivat sen tuppakkiholkin vain olla suupielessä vaikka  mitään palavaa siinä ei ollut. Jännästi rutiinilla kopauttiavat sen jämän lopun siitä irti, ja holkki suussa puhuvatkin, se oli kyllä siirretty jo silloin suun pieleen.

Jyväskylän liikenne muisti meitä taas eilen, saatiin ajella yhden euron maksulla  ja jos tunnin sisällä vaihto toiseen bussiin niin sama lippu kelpasi.
Tein oikein harkitun reissun, ensin ajoin maksuttomaan flunssa rokotukseen ja koska  pääsin välittömästi piikille niin sieltä nousin Laukaaseen menevään autoon samalla euron lipulla.
Menin tarkistamaan, että jo varattu joulupaketti paikka oli entisellään ja kunnossa, olihan se siellä.


Tämä kuva on toissa joulusta Peurungasta, lunta ja pakkasta oli silloin, nyt vain jännitetään miten käy tänä vuonna. 
Jotenkin sitä kaipaa vanhan ajan Valkoista Joulua vaikka eihän se minun joulun viettoa haittaa, oli lunta eli ei!  Koska en pysy suksien päällä muutenkaan ja ylimääräistä kompurointi lumessa yritän välttää.....;)




10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joulua tässä odotelen, lunta ja pientä pakkasta saisi jo pikkuhiljaa tulla.....;)

   Poista
 2. Kuule, ihan telepaattista. Mietin tässä juuri, että takuuvarmalla oli joulupukin kuvia joissa pukki pössytteli! Vaan eipä ole enää. Tunnustan, tykkään piipputupakan tuoksusta.

  Kiva jouluinen yllätys Jyväskylän Liikenteeltä. Joulumaisemasi näyttävät kauniilta. Kaihoa pukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, sen muistan että joku piipputupakka tuoksuu hyvältä, merkkiä en muista mutta jotenkin ajattelisin sen olevan jotain Brittiläistä! Tunnistan sen hyvän tuoksun ja vaistomaisesti etin aikoinaan sen käyttäjää, että mistä haju tulee!? Yleensä sen piipun päästä löytyi juuri semmoinen tapaus.....että hupsis, tyylikäs pari piippu getlemanni.....;)
   Nykyisinhän Euroopassa ei saa juuri missään polttaa, jospa kesällä tuolla kavelykadulla joillain olisi sitä piipputupakkia ja sais kyllä minun puolesta ihan vapaasti sitä pössytellä.....ilmoitan sulle jos sellaisen vielä bongaan......;))

   Poista
 3. Kivoja kortteja, ja tunnelmallisia;)
  Ranteenlämmittimet tein pienimmälle lapsenlapsellemme, Paula-tytölle (ikä 6v), asianomaisen toivomuksesta!
  Kiitos postauksesta, ja hyvää joulunalusviikkoa sinulle, Maikku♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili Mummo, ne ranteenlämmitimet on käteviä, silloin kun sauvojen kanssa liikun ja takin hihat on löysät, suojaavat sen tuulen pääsyä kainaloihin. Tarkoitus on kyllä tehdä toisetkin, vaan nyt otan oiketa lankaa jottei jatkuvasti puikot putoile. Koitan noita vanhoja lankoja käyttää, kun niitä tuntuu olevan......;)

   Poista
 4. Ei siinä mitään, vaikka askaretlee ortit, mutta jos mä osaisin maalata/ piirtää, niin multa sais itse piirretyt kortit. Kateelisena ihmettelen, että sä et tee niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia, mietenkin tässä, että sitten kun tulen vanhaksi ja kun on paljon luppoaikaa niin rupeen piirtää niitä kortteja!

   Mun taiteilija tätini teki viellä 93v. satoja kortteja jouluksi piirtämällä, kuoli lähes 94 vuotiaana toissa vuonna.....sanovat muutenkin, että olen tullut tätiini monessakin asiassa. Asui yksin omakotitaloaan loppuun asti ja järki pelitti, askeleet luonollisesti hidastu, muuten ok.
   Idiksiä mulla on ollut muutama piirtämällä tehdyistä joulukorteista.....siis sitten joskus sen toteutan.....;)

   Poista
 5. Nättiä nuo omatekoiset joulukortit on. Olen säästänyt suuren osan saamistani omatekoisista joulukorteista, aika paljon niitä on kertynyt. Itse vaan en saa niitä tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko ruvetaan niitä yhdessä tekeen kun tullaan vanhoiksi ja alkaa aikaa olemaan.....muutein ei se hassumpi idea olisikaan. Minä piirtäisin ja sinä hoitaisit teknisen puolen, sovittu asia ensi jouluksi!!!!
   Varisin hyvä ja toimiva juttu olisi nyt kun muutit takas Jyväskylään ja tossa kulman takana asut.....:)

   Poista