Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 23. helmikuuta 2015

LAULAN TANSSIN, MISSÄ JA MILLOINKA VAIN !


Tätä tolppaa olen pitänyt pystyssä jo vuodesta 1998 lähtien.....tai tietysti sen vois sanoa toisinkin päin, että se on pitänyt minua pystyssä! Pikku hiljaa on kypsynyt päätös, että antaapa olla ja siirryn toiseen kohteeseen!?
Näistä ajatuksista huolimatta lähden muutaman päivän päästä kattomaan onko Sankarten aukio ja Taidemuseo edelleenkin paikoillaan.

Kuvia kyllä näin kun itänaapurin pieni-suurmies sulki vierailullaan kaupungin pääkadut ja kaikki maholliset poliisit olivat aseineen totisina passissa. Ihan aiheellista sillä tämä henkilö ei ole läheskään kaikille Unkarilaisille mieluinen vieras.
Onhan muakin ketuttanut muutaman kerran kun pani kaasuhanat kiinni kesken minun ruuan laiton, Budapesti kun saa Ukrainan kautta sitä kaasua ja kun naapuri valtio ei maksa kaasulaskua isolle veljelle niin siitä kärsii aika moni rajanaapuri.
Valte Putin. lähti pois ja minä menen sen tilalle sinne tarkkailemaan huhtikuun kaheksanteen asti, että kaikki toimii......;)
Putin kutsui itse itsensä vierailulle Budapestiin, näin kertoo tarina ja minä tyttö päätin matkia häntä ja toimia samalla lailla!

Yksi ongelma pitäisi ratkaista huomisen aikana, että minkalaisilla kengillä köpöttelen lentokentälle menevään kyytiin yöllä. Kävin tänään ostamassa lipun valmiiksi ja totesin  sen muutaman sadan metrin matkan meiltä matkakeskukseen aika jäiseksi.
Painavia nastakenkiä en edes ajattele, vissiin päädyn niihin kengän päälle laitettaviin kumisiin nastaremmeihin. Ovat kylläkin aika rumat ja näkyvät, mutta luulisi pystyssä pysyvän, niinkuin tarkoitus niiden kanssa pitäisi ollakin. Ajoissa kun menen autoa odottamaan niin huilatessa riisun me sitten pois, ennenkuin nousen siihen bussiin! Hyviä penkkiä sieltä ulkoa löytyy voin ajan kanssa istuen niitä turvavälineitä lenkkareistani irroittaa ja sitten panna ne piiloon kassiini.
Tuntuu, että nykyään joutuu aika monta asiaa ensin miettimään tarkasti, ennenkuin poistun tästä turvallisesta pesästäni!

 Matkakeskuksen ympäristö on onneksi aina sulana, samoin monta muuta kadunpätkää kaupungissa, ovat laittaneet semmoisia lämpöputkia pikitien alle.
Vissiin aika tyyristä hommaa, mutta tästä uudistuksesta minä en aikaan tule valittamaan......

Näin araksi ihminen tulee kun on joskus liukastunut!
Helppoa kevättä toivotan ja tavataan sitten huhtikuussa......jos en nyt sattuisi välitietoja laittamaan kun mulla on se uusi älypuhelin.....skypekin saatiin toimimaan, jos vaikka sitten soittelisin.....kantsii olla aina kuulollakin......;)


10 kommenttia:

 1. Oikein hyvää matkaa, kyllä nyt on liukkautta ollut.:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ritva...ja nyt on katsottava mahdollisimman vähän tavaraa mukaan niin on helpompi matkustaa... 😖

  VastaaPoista
 3. Hyvää matkaa Maikku! Budapestissä on jo kevät, täälläkin sitten kun palaat:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tai oikeestaan räntää se taitaa olla, antaa tulla, ettei sitten juhannuksen sitä tule!
   Kiitos ja toivon, että siellä jatkuu kevään tulo ja pääsen seuraamaan luonnon muutosta.....:)

   Poista
 4. Se pn hyvä pitää Budapesti tärkeissä henkilöissä ;). Oikein hyvää matkaa ja tuo se kevä tullessasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia ihan oikein käsitit tämän minun vierailluni sinne!
   Otan tyhjän matkiksen mukaan ja täytän sen komeroista löytyvistä tavaroista ja yritän olla ostamatta mitään uutta ja tarpeetonta kamaa.
   Kevään tuon tullessani se on sovittu asia.....;)

   Poista
 5. Tervemenoa - tulin sieltä noin viikko sitten ja kevättä oli ilmassa. Täällä kahlataan loskassa ja liukastellaan jäissä - kumpaakin vielä vuorotellen, mutta kevättä kohti täälläkin mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räpylätere Vantaa istun ja ootan Budiksen konetta...

   Poista
 6. Vautsi, varmaan Budapestin kevät on jo niin pitkällä, että luikastumisen ehkäisijäkumit voit riisua matkakeskukseen päästyäsi. Sankartenaukio lienee ennallaan ja ehkäpä kaasuakin virtaa taas isoveljeltä. Hyvä, että kaupungissa on aina paikalla joku merkkihenkilö, niinkuin nyt sinä. Ja pylväskin kaipaa jo pystyssä pitäjäänsä, hih. No, vakavasti: oikein mukavaa matkaa sinulle ja kivoja päiviä Budapestissä. Sinne minä myös vielä joskus singahdan, pidin kaupungista ja paljon vielä jäi näkemättä. Nauti keväästä ja laula, tanssi missä ja milloinka vaan aidon Juliskan tavoin. ♥♥ Ja palaa muuttolintujen tavoin sitten, kun täälläkin alkaa lehti puuhun puhjeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä tyrkkää ja istun ostarin köyhän penkillä ja käytän ilmasta nettiä ulkomailla! 😋

   Poista