Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 22. joulukuuta 2015

JOULUISIA AJATUKSIA 2015.....


Joulupukki oli meillä v.1958 tämän näköinen!
Luultavasti oli se viimeinen pukki joka tuli sisälle asti ja sitten seuraavina vuosina se pukin lahjasäkki löytyikin eteisestä.

Onneksi isä taltioi tämän tummapartasen joulupukin, koska itse en ollut silloin paikalla....piipahdin just silloin jossakin......;)


Joulu 1960-luvun alkuvuosiana, taisi olla niitä viimeisiä kertoja kun olimme kaikki Joulun aikoihin lapsuuden kodissa.
Veli Pentti oli näköjään ottanut joululahja yöasun käyttöön samantien....

Meillä oli tapana, että saunassa käytiin ajoissa ja naiset ensin niin ruuat oli valmiina ne perinteiset jouluiset. Aterialle laitettiin siistit vaateet päälle ja nutturankin olin kietaissut.

Isä luki Jouluevankeliumin ennen varsinaista ruokailua ja Pirkko laittoi kynttilät  palamaan  ruokapöydässä ja sammutti keittiöstä valot ja sitten aloitettiin syöminen......vähän hämärässä ja jossain vaiheessa joku kävi laittamssa  ne sähkövalot takaisin jotta nähtiin mitä suuhunsa ottaa ja laittaa. 

Hautausmaalla käynti kuului joulun perinteisin.

Mitään laulua tai musiikkia emme harrastaneet aattona, ainoastaan radiosta ja sitten kun televisiot tuli ne olivat taustalla auki. Isä ja Pentti olivat kyllä muusikoita ja soittimet olisi kyllä olleet paikan päällä, antoivat soittimillekin joulurauhan!?
Joulupäivän aamuna aikaisin kirkkoon ja siellä kyllä laulettiin kaikki.....


Minuahan ei tarvi koskaan käskeä nauramaan, Pirkko oli se totisempi ja Pentti varmaan yrittää leuan alta kutittaa Pirkkoa, ilme ainakin tuntuu sellaiselta!

Hyviä muistoja lapsuuden jouluista ja ne toisetkin joulut jotka vietin maailmalla ovat  kaikkineen mieluisia muistoja! Vaikka useimmiten olin töissä silloin, ei se haitannut joulun tuntua.

Hyvä jouluviilis on jo alkanut hissukseen ja sitten kun aattona pääsen taas Laukaaseen Peurungan herkkupatojen ääreen ja nauttimaan hyvästä jouluohjelmasta! Ihmispaljous ei haittaa, päinvaston nautin siitä siellä.

Joulun Rauhaa ja parempaa Uutta Vuotta toivotan teille kaikille.......:)


13 kommenttia:

 1. Nuo on niin tuttuja muistoja. Kyllä nytkin tulee haudalla ja aikaisin jouluaamuna kirkoon eipä nykyään meidän lapsia kirkkoon noin aikaisin saa.. Oikein hyvää ja rauhallista joulua. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan silloin aikoinaan kun käveltiin n.4km suuntaansa kirkkoon olipa keli mikä sattui ja kun ei ollut autoa meillä silloin....ei haitannut! Sitten jossain vaiheessa tuli meidän kaupungin osaan oma kirkko, vajaan kilometrin päähän...kiitos Ritva ja Joulun toivotukset teillekin....:)

   Poista
 2. Lapsuuden joulut, ne säilyvät mistoissa kultaisina aina!

  Hyvää Joulua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi säilyvät ja kuvat muistuttaa niistä lisää....kiitos Minttuli ja samoin teille...:)

   Poista
 3. Ihanat iloiset joulukuvat oletkin tänne laittanut! Mukavalta kuulostaa tämänkin joulun viettosi Peurungassa. Hyvää ja rauhaisaa Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kyllä oli totisiakin kuvia, vissiin tuli isältä ohjeita, vaan kivoja kuvia oli nekin! Samoin toivotan teidän perheellekin ja kiitos Anja....:)

   Poista
 4. Lapsuuteni joulut,ne on aina mielessäni,parhaita aikoja olivat.

  Hyvää Ja Rauhallista Joulua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja näinhän se on mitä vanhemmaksi tulee niin siltä tuntuu....no, olihan silloin "aina" valkoinen joulu ja lahjojakin.....:)

   Poista
 5. Oikein hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida ja samoin Joulun Rauhaa heillekin!

   Poista