Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

PIINAPENKISSÄ n.60 minuuttia!


Tämän kauniin ison lasihelmen siivittämänä, päätin aukaista sanallisen arkkuni!
Varovasti nostin kantta ja kurkkasin sinne, jospa vaikka löytäisin edes jonkinlaista asian tynkää, mistä syntyisi tarinaa....
Jotenkin hakusessa tuntuu olevan, kurkistin kalenteriin ja sieltä löytyikin huomiselle muistutus.
Heti aamusta klo 8.45 hammaslääkäriin, anoin aamuvuoroa, ettei menisi koko päivä odotteluun ja kellon ajan tarkisteluun!

Huomasin ettei hammaslanka luista sujuvasti noitten ylä-etu-oravan-hampaitten väliin. Mulla on sellainen pieni paikkauksen kohta sisäpuolella ja sieltä se vika löytyikin, ei ollut oikein kunnolla kohillaan enään.....kylläkin jo vuosia toiminut kiitettävästi ahkerassa työssä. Varsinaisen pureskelun toimittaa ne sivuhampaat, vaikkakin joskus en muista sitä pureskelun tärkeyttä. Ahneena ja muka nälissäni nielaisen palaset saman tien, siis mikään varsinainen kulinaristi saatikka ruuan nautiskelija en sitten ole....;/
Eiköhän ne etuhampaat ole kaikista kovimmalla käytöllä, ainakin mulla kun aloin  asiaa miettimään.

Otti ja poisti sen kuluneen paikan ja pani väliaikaisen paikan ja nyt se sitten tehdään uuteen kuntoon.
Yllätykseksi löytyi pieni alkava reikä, en muista enää mistä hampaasta oli kyse! Eikä tarvis muistaa, onhan siellä se apulainen joka kirjoittaa tohtorin sanelun ylös ja sitten seuraavalla kerralla otetaan asia puheeksi ja korjataankin saman tien.
Vähän hämmästyin ja nolostuinkin, koska kyllä tämän ikäisen ihmisen pitäisi osata hoitaa näitä harvassa olevia hampaitaan jotka kuuluvat vielä siihen omaan alkuperäiseen kalustoon.
Uusia reikiä ei kylläkään multa ole löytynyt aikoihin, vanhoja paikkoja kylläkin korjailtu.
Olen saman hammaslääkärin tuolissa istunut ainakin parikymmentä vuotta, ehkä jo kauemminkin, niin on helppo sinne mennä. Vastaanotto on tämän saman kadun varrella, että sekin toimii hyvin. Olen kenties joskus maininnut  jonkinlaisesta hammaslääkäri pelostani!?

Lapsena ja nuoruudessani oli tosi vastenmielistä sinne  yleensä jopa mennä, olen kerran aikaisenakin lähtenyt odotushuoneesta käpälämäkeen kun kuulin porakoneen inhoittavaa vinkunaa.
Sitten tien toiselta puolelta  puhelinkopista ilmoittanut, että karkasin, mutta tulen kyllä kohta takaisin.....kunhan tokenen!
Huomio, siitä on kauan  aikaa, koska jouduin soittamaan yleisestä puhelimesta, eihän silloin vielä ollut mitään kännyköitä edes olemassakaan. 
Sitä mun outoa käytöstä ihmeteltiin puolin ja toisin, koska tietoisesti en ole oikeastaan missään asiassa arkajalka saatikka  säikky.

Tämän lajin ongelmat mulle tuli ekasta hammaslääkäri reissustani, onnekseni olen osannut sen selättämään ajan kanssa!

Nykyisinhän ne pelit ja vempaimet ovat semmoisia, että tuskin huomaa olevansa kunnon käsittelyssä.

Siellä mun hoitolassa on radio auki hyvin hiljaa taustalla ja onneksi aparaatti on vasemmalla puolella, että kuuntelen sitä suu auki koko session ajan.....oikean puoleinen korvani lopetti kuuntelun muutama vuosi sitten. Nykyisin en edes muista sitä, että olen puolikuuro, tulen kyllä toimeen tällä yhdella toimivalla  korvalla.

.......pärjäillään.....;)

10 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis helmi! Nuo hammaslääkärireissut on nykyään melkoisen helppoja verrattuna entisiin ikiajan käsittelyihin, nykyisin niistä voi melkeinpä nauttia. Tää +70 on sellainen ikä, että paitsi se, että on kokemuksia, on myös erinäisiä kremppoja mukana. Olin heti maanantaina terv.keskuksessa, pohkeestani kaivettiin ulos jonkin asteen ihomuutos. <Ehkä ei mitään vakavampaa ole, mutta... kunnes selviää, mitä on. Tikkejä vähän pitää varoa ja olenkin päässyt Simon ulkoiluttamisesta nyt vähemmälle. Mutta kun nokka nousee niin pyrstö tarttuu kuten entisellä harakalla. Jos ei liiku, helposti jämähtää paikalleen. Sitä vaaraa ei sinulla kuitenkaan taida olla, vaikka joskus kylkeäsi vain kääntäisit, hih. Kevättä pukkaa. Nautitaan siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, tätähän se on ja kun päivä kerralla edetään niin pitkälle pärjäillään!
   Aamulla kun salille köpöttelin oli +0- ja vajaan parin tunnin päästä takaisin niin mittäri näytti +8....kevättä tekee kunhan viikonlopun yli päästään.....:)

   Poista
 2. Ihana helmikaulakoru.
  Hammaslääkäri on kyllä mun hampailla tienannut paljon. vaikka olenkin yrittänyt niitä hoitaa.
  Hyvää kevättä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Voisin kyllä vähän halvemalla päässä kunnallisessa hammaslääkärissä, vaan jonot on pitkät odottaa ja kerkeen toinenkin paikka pudota odotellessa. Laskin kerran sitä, että paljonko säästäisin jos en kävisi yksityisellä ja se rahallinen säästö olikin loppujen lopuksi aika pieni joten jatkoin entiseen totuttuun´....:)

   Poista
 3. Aina on muitettava käydä hammaslääkärissä, hyvä Maikku!
  Mukavaa viikonloppua ja palmusunnuntaita sinulle♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja käyn yleensä silloin kun paikka/pala irtoaa....ihan huvikseen en sinne mene, nyt on jäljellä hammaskiven poisto ja sitten on sillä siisti toistaiseksi!
   Kiitos samoin Aili ja odotetaan niitä virpojia, että tultas tuoreeks ja terveeks....;)

   Poista
 4. Muistan sen yhden hammaslääkärireissun kun et lahjomatta suutasi avannut. Siitä on jo aikaa kun äiti lähti pikkutyttöjään kouluhammaslääkäriin viemään, Puistokoululla oli se paikka. Käveltiin Kauppakatua ja pysähdeltiin kauppojen ikkunoita ihailemaan ja sinä iskit silmäsi yksiin kenkiin Leinon ikkunassa. No, ne kengät sitten luvattiin sinulle jos avaisit suusi hammaslääkärin penkissä - sait ne kengät. Tapaus taitaa olla ainoa lahjomistapaus meidän perheessä - muita en muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen etten aukaissu suutani istuin kyllä tuolissa,olin 6-7v. Lääkäri meni sanomaan äitille, ettei hänen lapsen hampaita voi tarkistaa kun istuu tuolissa suu kiinni!? Äiti pyysi saada jutella mun kaa kahdestaa ja sitten vasta aikain suuri....en ole edes lapsena ollut itkupilli, vaan reippaasti viimein aikaisin leipäläpeni levälleen....ja sitten lähettiin hakemaan niitä mun eka hienoja kiiltonahka kenkiäni! Tarvii katella vanhoista valokuvista jos ne näkyisi joistakin kuvista...,;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Tapletti laitto pariin kertaan saman vastauksen...olisi edes korjaillut ne kirotusvihreet, se pikku vehje kyllä antaa kirjoittaa oikein mutta esille pistää puitaheinää....no tokkapa siitä suurta haittaa ole kun sanotaan että kunhan eka ja viimeinen kirjain on oikein niin kyllä normaali lukija sen tekstin ymmärtää....;)

  VastaaPoista