Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 7. elokuuta 2016

BRASILIAISIA KORUJA !


Olen aina ollut huomattavasti kallellaan koruihin, olipa ne materiaailtaan mitä vain, niin jo tyttösenä pienenä piiparaisena ymmärsin niiden käytön!
Koruista käytetään pääasiallisesti kahta laatua ilmaisevaa sanaa, aito tai sitten romu, ihan sama mulle.....käytän mielelläni sekä että, menoista ja tuloistahan se käytännössä riippuu!?

Yleensä laitan tänne näkyviin  omia tekeleitäni ja niitähän löytyy, koska niitten näpertelyn aloitin jo yli 60v.sitten....van nyt annan vuoron toisten tekemille hiluille!!!

Aloitin täällä somessa Brasilian viikot ja jokainenhan sen tietää, että urheileva kansa kokoontuu joka neljäs vuosi mitä erikoisimpiin paikkoihin ja nyt on vuorossa tämä Rion kaupunki Brasiliassa.

Olen tullut vuosien saatossa tietoiseksi siitä, että missä maassa ne korukivet oikein hyvin kasvaa ja tämä Brasilia on yksi niistä parhaimmista kasvun paikoista!
Pippurin kasvun paikankin tiedän ja samoin makarooninkin.....luonnosta tietysti, sanotaanhan se jo siinä viimeisessä värsyssä,  että maasta sinä olet tullut ja sinne myöskin kaikki palaamme!?

Sattuneista syistä Brasilia on tullut tutuksi, vaikkakin itse en ole siellä koskaan käynyt, mutta tämä sukuni tietää sen maan metkut ja kutkut ja olen heiltä kuulun puheen kautta näitä tietoja ja levittänyt niitä eteen-ja taaksepäin.

Ametisti on kaunis korukivi ja näitten korujen kivet ovat aitoja sellaisia....vähän arvoasteilkoltaan vaatimattomia koko kansan korukiviä, siihen vaikuttaa kiven väri ja hionta tapa!
En ole muuten montakaan kertaa näillä näkyvillä helyillä itseäni koristellut, koska painavat liikaa.....
Päätin vähän korjailla heitä, että jokunen gramma lähtisi pois ja teen osasta helmistä uusia ja käyttö kelpoisia korviksia ja riipuksia.....joskus sitten....:)


Samoin nämä helmet ovat liian isoja ja painavia kun käyttöä ajattelee ja joutuvat myöskin koruverstaan työpöydälle......pihtien käsittelyyn jossain vaiheessa!


Sormukset myöskin aika mollukoita mutta kun koltuun käy niin kyllä niitä voi pitää, sormus metalli siitä hyvän mallinen, että sitä voi pienentää ja suurentaa ilman työkaluja omiin sormiin sopiviksi!


Tämä kevyempi kaulakoru ametistin paloista, jätän kyllä alkuperäiseen malliin koska toimii.....vaikkakin voisin lisätä siihen muutaman ison helmen pienten kavereiksi näistä jo näytetyistä helyistä.Näistä kahdessa lila ja pinkki ovat melko hyviä kiviä, vaan ei lähellekään täydellisiä!
Tämän mustan kiven arvoitusta en ole ratkaissut....liekö joku hiomaton ioliitti tai jaspis, onhan sitä hiottu jotenkin vaan ei niin siloposkiseksi kun  ametisti ja ruusukvartsi on!?

Nämä korut ovat tulleen minun laatikoihin kymmeniä vuosia sitten ihan käyttöä varten ja suoraan Brasiliasta jonkun meidän porukoitten mukana kun reissasivat tätä väliä.

Olen aika kova penkkiurheilija ja kulutan telkkaria paljon, kun aihetta löytyy. Yöt on kyllä tarkoitus huilia, vaan jos oikein jännäksi menee......niin pitäähän  sitä sitten valvoakin.....:)


8 kommenttia:

 1. Ametisteista tykkään minäkin, yhden korun osti mieheni aikoinaan kihlajaislahjaksi - ja se jäikin sitten ainoaksi! Mutta jonkin verran olen ostanut itse. Pari korua minulla on tehty meripihkasta, ne ovat vieläkin mielikorujani. Pian joutavat vähäiset koruni lahjoitettavaksi pojantyttärille. Vanhimmalle olen muutamia jo antanutkin...

  Hyvää ja aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle Maikku!♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Meripihka on minulle myöskin ollut mieluisaa materiaalia! Omat korut olen lähes kaikki itse ostanut. Silloin aikoinaan kun tuli omaa rahaa ja asuin/vierailin niissä maissa joista sai edullisesti aitoja koruja niin hankin niitä! Nykyään meripihka on tosi hintavaa ja lentokentillä vain ihailen näyteikkunoitten läpi niitä.
  Kiitos Aili ja aurinko paistaa....:)

  VastaaPoista
 3. Minä olen melkoinen korufriikki, en niitä kovinkaan paljon käytä mutta minusta on mukava, että niitä on, vaikkakin kaapin laatikossa. Sinä olet melkoinen mestari näissä koruasioissa, toinen toistaan kauniimpia ovat luomuksesi.

  Miten ihmeessä minulta on mennyt viimeiset postauksesi ohi? Nyt selasin niitä ja vau mitä kertomuksia, monipuolisia aiheita elämän varrelta. Oisko nyt niin että meikämummelin kesä on ollut niiiin hektinen jostakin syystä, että olen vaan hypännyt yli nämä sinunkin postauksesi. Harmi, mutta nyt se luin tarkemmin. Niinkuin sanoin joskus aiemminkin, olet tosi monipuolinen tytteli. Vähän katteeks käy, sanoi Rannilan Rännikäinenkin. Terkkuja!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän se mullakin on niin että tykkään niitä koruja pitää laatikoissa pääasiassa ja suosituin laatikko on ne muoviset läpinäkyvät karkkilaatikot joita saa ilmaiseksi karkkikaupoista!
  Mulla on täysi työ pysyä päivässä joka just on menosssa ja siitäkin karsiutuu monta tärkeää juttua kun yhen asian tekemisessä menee liikaa aikaa.....eikä se edes minua haittaa pahemmin ja toivon, että kaikki toisetkin sen ymmärtää olla omia itseään.....hih....;)

  VastaaPoista
 5. Onhan noita koruja kertynyn vuosien mittaan laatikkokaupalla. On peritty, saatuja, ostettuja, osa jollakin mystisellä tavalla haltuuni tunkeneita. Maikku Maijan tekemiä on paljon, ometekosiakin on - joskus nuorena tein.
  Käytän korujani kausittain, joskus usein ja välillä en ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tätä vaatehuonetta muka siivoon niin mulla on edelleenkin muutamia koruja kateissa ja piilot on ihan ylähyllyllä....ja jossain vaiheessa tarkistan kunhan kisat on ohi....että kaikenlaista hommaa sitä on ja sittan taas aloitan uudestaan......;)

   Poista
 6. Hienoja koruja näyttää olevan.Minä tosin en ole oikein koruihin hurahtanut milloinkaan,paitti kaulassa on synttärilahjaks saatu ketju koruineen,jota pidän kaulassa,muuten en paljoa välitä koruista,vaik onhan ne tietty kauniita,vaikka kaupan ikkunan läpi katellen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä mistä mulle tämä korujen kanssa olo tullut, enhän minä kotona koreille ja normaalisti on vain korvikset korvissa ja nekin pienet! Käskytän itseäni, että laita nyt niitä kun ulos lähdet.....joskus teenkin niin...hih....;)

   Poista