Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 26. toukokuuta 2011

PARSAA, PAPRIKAA, PÖRKÖLTTIÄ, MANSiKOITA BUDAPESTISTÄ!Meenasin äkkiseltään säikähtää, että pääsenkö lentoon laisinkaan!
Ne tulivuoret liipas taas läheltä, niinkuin reilu vuosi sitten. Useinmiten olen tullut Saksan kautta, vaa onneksi olikin ottanut suoran lennon Puolan halki, joten matka sujui hyvin. Saksan lentokentät oli eilen suljetut ja sen huomas jo Budapestin kentällä. Porukka oli paljon, laukkuineen  ja kuluttivat aikaansa.....

Päästän tässä isolleen heti aluksi ja lomakuvia tulossa!
Yleensä ihmiset ei kestä katella toisen lomakuvia ja viellä kuunella niitä älyttömän mielenkiintoisia sepustuksia, että tässä me ollaan....!??
Mutta, kaikesta huolimatta haluan ehdottomasti esitellä seikkaperäisesti, miten sujui yksi aamupäivä siellä ulkomailla! Tässä mä olen korteerini kohdalla, tien toisella puolen jossa on konservatoorio. Kaunis takoraitainen aita näkyy varjokuvassa, ruutupaita on uusi, laukku vanha ja punainen täplä on mun kenkäin kärki!Tämä on sitten otettu edellisestä korttelista, jossa on mun lempi-huili-mesta! Hyvät penkit, ovat tarpeeks korkeella, että voipi väsyneitä kinttuloita leppuutaa ja teräsiä heilutella. Puntit vetäsin vähän ylemmäksi, aurinkoa varten, ruutupaita suojaiksi mahalle, toppi oli yläosassa. Parhaat kulkuvälineet on nämä kudotut ja hengittävät tossut, ergonoomisesti muotoilut pohjat. Mulla on näitä useampi pari, erinlaisin väri vaihtoehdoin. Kun oikein leikkisällä päällä olen, niin laitan erivärit  jalkaan ja seuraan huomaako joku, värit pitää toimia. Kun on punanenkenkä, ni toppi on myös punaväri ja toisen jalan kenkä musta. ni laukku/pöksyt myös mustat!
Kokeilkoon ken haluaa, näkee ainakin ympärillään hymyilevia ihmisiä. Paree ois olla vaikka Ruotsin lippu kädessä ja tervetiä HEISSAN, ja kiitäkin samalla kielellä yleisöä!
En ole rasistinen, voin huoletta näin kirjoittaa, koska isäni suku ja siis minäkin sitten olen osittain sen kielistä!Tämän kuvaus- sessioni alkoi tästä orvokki puistosta ja on vasta tänävuonna avattu ison tavaratalon eteen ja sen nimi on suomeksi Suihkulähde aukio.

Kukkaset, kaunis-silmäiset orvokit teille terveiset laittaa ystäväni ja eiku taas sorvin ääreen.....ja kuulumisiin.....
8 kommenttia:

 1. Tervehdys Maikku, ehdin vielä toivottamaan tervetulleeksi kotimaahan ennen nukkumaan menoa! Mukava päästä taas lukemaan juttujasi!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, Maikku, olet remmissä taas! Kovasti jo kaipasinkin. Sinulla oli varmasti kiva reissu sinne tuttuihin maisemiin.
  Kivannäköiset ovat nuo "tuliterä"tossusi, makeet. Olen vaan mustia nähnyt vaan en yhyttänyt yksiäkään ostaakseni! Voisinpa kokeilla minäkin like Pertti Paasio, eli toisessa jalassa musta ja toisessa ruskea, tai punainen. Hyvä oivallus tervehtiä vaikkapa ruåtsix! Hih. Mukavaa viikonloppua, Maikku!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, olet palannut! Johan tässä shti kaivatakkin mukavia juttujasi. Tuo eripari kenkäjuttu mainio idea saada ihmiset hymyilemaaän Tervetuloa takaisin ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Huomenta Maikku, Ihmettelenkin jo missä sinä olet ollut ;D tervetuloa kotimaahan !

  VastaaPoista
 5. Hei olet tullut takaisin :) Aurinko näyttää Unkarissa paistavan, hienoja kuvia. Mutta mitä on pörköltti?

  VastaaPoista
 6. Unkarissa pörköltti/pörkölt on lihapataa, vähän niinkuin karjalanpaistia Suomessa.

  VastaaPoista
 7. Nyt on niin että laitan yhteisen kiitoksen TEILLE KAIKILLE,
  VIKKI, "anja", MUMMELI,NIINA, ANJA ja PIKOLINI, johtuen siintä kun kirjoitin, kuinkahan monennen kerran lieneen, ni hipaisin kait jotain väärä nappulaa, kaik kirjoitus hävis...;/

  VastaaPoista
 8. Ensin katoin tuon kuvan. Näyttää kun olisit hivenen ilmassa, sitten luin että ootkin penkillä istumassa jalat ilmassa:o Multa se lintupönttö piti "lopettaa", ei pelannu yhteyvet, liekkö tikka nakutellu piuhat poikki:o
  Vaan on se mukavaa kun oot tullu sieltä budapestista takasi. En oo oikein joutanu netissä luuraamaan, on nuita kevätkylvöjä pitänny suorittaa(kaksi vähän pidempää ja yksi hyvin lyhyt kukkapenkin pätkä). Poikkeillaan, Moi;:

  VastaaPoista