Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Unkarin syreenit kukki jo...

 Luvan perästä olen tunkeutunut Maikun maailmaan, olen se sama luottohenkilö, isosisko.
Unkarin syreenit kukkivat jo Pääsiäisen aikoihin. Maijalla oli kimppuja pöydillään, ystävien tuomia. Saas nähdä tulevatko ne maalauksiinsa, en tiedä. Maija on vielä Budapestissa, mutta kotiinpaluu lähestyy. 

Maijan kauppamatka sujuu mukavasti kärryn kanssa. Näköjään on käynyt uudella Corvinin ostarilla, siellä missä minäkin istuskelen toisinaan "toimistossa viestittämässä", näpyttelemässä kännykän näppylöitä. Siellä on nimittäin hyvä ja ilmainen nettiyhteys käytettävänä ja paljon mummonpenkkejä. Unkarin koti on tuosta kuvauspaikasta noin korttelin päässä.

Nykyajan kahviloissa, niin kotona kuin vieraissakin, on tehtävä valintoja. Äkkinäisinä kahvilankäyttäjinä taas häkellyimme (englannilla pärjää hyvin Budapestissa). Aluksi piti tietää minkä sorttista kahvia halutaan, sitten miten iso kuppi, mitä sekaan ja sitten niillä kaikilla on vielä outoja nimiä. Aateltiin että kun on vähän janokin, niin pieni kuppi voi olla liian vähän ja otettiin sitten keskikokoinen. Olihan tuossa cappuccinossa juomista, keskikokoisessa, hyvää oli. Poislähtiessä katsottiin vielä ison kupin koko, se astia oli iso, sanoisin potaksi.


5 kommenttia:

 1. Voin ihan aistia syreenien tuoksun, ihania!
  Maikku on varmaan viihtynyt hyvin Budapestin kodissa. Eikä varmaan ole aika tullut pitkäksi, niin paljon siellä on nähtävää, jos maalaamisessa haluaa pientä paussia. Kahdesti olen päässyt Budapestissa käymään ja molemmilla kerroilla olleet elämysmatkoja, vaikka kieli sukulaiskieltä, silti mieleen jäi vain "kösömnöö" enkä muista miten se kirjoitetaan!
  Mutta kiva, että saadaan Maikku kohta takaisin keskeisempään Suomeen!! Kerro lämpimiä terkkuja jos ja kun olet yhteydessä!

  VastaaPoista
 2. İkina en ole Budapestissa kaynyt,mutta mieli tekisi.
  Tuollaisella ostoskarrykassilla minakin painavimmat ostokset haen kaupast,kuten pesupulverit jne.Muuten se on pazaarikarryna.
  Maijalle terveiset,kun olet yhteydessa.

  VastaaPoista
 3. Maikulle terveiset. Kiva kun pian palaa joukkoomme

  VastaaPoista
 4. anja ja Sateenkaari:
  Kiitos terveisistä - menevät perille.

  Joka päivä lähetellään tekstiviestejä, vaikka yritämme sopia välillä ettei tarvi tekstata jos ei ole muuta asiaa kuin "nukuin hyvin, aurinko paistaa, lähen kaupalle....". Kuitenkin tulee huoli jos ei vastausta ala kuulua puoleen päivään mennessä niin huolestuu. Kun olemme sellaisia törmäilijöitä, ja kokemusta kompuroinnistakin on. Nyt on asiaakin piisannut kun on lätkämatsit ja euroviisut. Muistutan Maikkua et pensselit purkkiin kohta matsi alkaa ja TV auki.

  VastaaPoista
 5. Budapestissä hinnat ovat meille edullisia. Lisäksi eläkeläinen saa ilmaiseksi julkiset matkat, maanalaisella tai bussilla; pitää vain olla eläkekortti mukana;)

  Suosittelen matkaa Budapestiin, se on antoisa;)

  VastaaPoista