Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

TEMPPU JA SEN TEKIJÄ !


Nämä vanhat luista tai jonkun sarvista tehdyt pingviinit saivat korvata kuvan jota en ole koskaan ottanutkaan. Helmet ovat sekalaisista luonnon korukivi palasista pujoteltu  kaulankoristeeksi..
Olisin vain halunnut kuvan koppakuoriaisesta ja jostakin sitsontiaisesta. Sen sontiaisen olisi pitänyt olla vielä kumollaan  niin että raajat räpiköisi. Nimenomaan omista 
kuvistani ei sellaista löytynyt.

Vissiin olen selityksen velkaa!?
Koska selkääni on juilinut pari päivää, niin pitäisi kait venytellä tai riiputtaa jonkinlaisessa tangossa roppaani. Mulla ei ole sellaista rautatankoa oviaukossa, pitäisi kyllä  ja voi olla että ostankin...;)
Lattialle saan itseni pitkälleen, vaan en pääse siitä ylös ilman apua, kun noi polvet ei sitä kestä.
Hokasin että löhösohvani divaani osa on kovapohjanen ja tähän temppuun sopiva. Joten kieputin vihreän oikean kumi-jumppa-nauhani kaksinkerroin jalkapohjien alle. Siitä yritin naama tummanpunasena alkaa sen hitaan vedon, jotta saisin kinttuni oikaistua kattoa kohen. Samalla selkääni sievälle kaarelle ja rauhallisesti takaisin vaakasuorana lappeeleen. Eihän ne kintut enää suoristu polvista ja parin tempun jälkeen annoin periksi, mutta huilin jälkeen jatkoin toiset parit kerrat.
Tiesin sen auttavan ja auttoihan se ja sitten kiepsautin itteni divaanilta istuma asentoon.
Jos joku olisi ollut paikan päällä niin olisin pyytänyt kuvaamaan minut vaikka videon pätkäksi ja se sitten Youtubiin kiertoon....;))
Ruuminrakenteeni kun se berliinin makkara, yhtä pitkä kuin paksukin, sekä kömpelön jäykkä, kaikkine vikoineen. Onneksi tätä roimaa itsevarmuutta ei ole koskaan puuttunut. Pää pystyssä ja hymysuin jatkan ankkakävelyäni. Siskot seuratkaa esimerkkiä!!!!!
Tiesin kyllä näyttäväni sitsontiaiselta paskakasan päällä joka on ahnauksissaan vielä kellahtanut sen läjän painautumaan. Sakarat koukussa levällään räpiköiden, posket kiiltävän punaisena hikisenä äänellen sopimattomia sanoja päästellen, roisisti oikein naisen suusta annatin!
No haittaakse, ei, mutta toimii kyllä erinomaisesti ja olen sen kyllä ottanut uusiksikin. Voima ja kannustin käskyt kyllä laimeni ajan kanssa. Loppuvedot toimi pienen piipityksen kera!
Olkkarin säleverhot laitoin rakosilleen, etten ollut näköhaitta naapureille ja senäntakuset olivat poissa tai töissä joten suurempia haittavaikutuksia en aiheuttanut.


Noin tunti sitten tuossa ikkunan alla sattui kolmen auton ketjukolari, noiden viimeisten prätkien kohdalla, tämä kuva on vapunajelusta!
Pieni rysäys kuului, joten vilkaisin ikkunasta. Ekaksi joutui mummojen pikkubussi, perään ajoi kaksi pikkuautoa. Joita ajoivat nuoret tytöt, olivat siskosten näköisiä. Lamppujen lasit siinä vain meni kummaltakin tytöiltä, liian pienet autojen ajo välit.  Harmitti ihan heidän puolesta, vissiin vasta kortin saaneita, niin nuorilta näyttivät tyttöset. 
Poliisin tulo kesti tunnin, bussikuski soitti! Onneksi suurempaa ei tapahtunut, vieläkin kovasti neuvottelevat ja jokaisella kapulat kuumana. Hyvä kun rauhallisesi toimivat. Edellistä kolarista jota seurasin tästä keittiön ikkunasta, ei huuto ja kiroilu meenannut loppua millään.
Nyt lähtivät autot ja poliisit saivat sovittua ja hoidettua tämänkin kolarin.
Kiirettä pukkaa poliisilla kun on noita festareita koko seutukunta täynä ollut  koko viikko ja jatkuukin.

***

Aika hauskan kommentin luin tämän päivän Keskisuomalaisesta.
Muusikko Lauri Tähkältä kysyttiin avioeron syytä, vastasi mielestäni erittäin selvästi ja tyydyttävästi!
Suo siellä, vetelä täällä!!
.....siinähän se tuli tiedoksi meille  kaikille....

12 kommenttia:

 1. Tuo selän kippuilu on niitä aikas viheliäisiä kipuiluja. koko kesän olen sitä taas kuunnellut kun niin paljon joudun tuossa pihassa kumartelemaan, Minulle sitten kun oikein sattuu, parhaiten antaa ensiapua kun mahallani lattialla makaan ja varovasti nostelen yläkroppaa ylös ja varoen taas sitten alas, ensin sattuu niin viheliäisesti mutta vähitellen helpottaa. Ei tosin parane kyllä.
  Tuo ylösnousu lattialta olisi kyllä naurun paikka sivullisille, sellaista vääntämistä ja kääntämistähän se on kun nuo polvet, niin, ne ei tykkää osua mihinkään, jos selässä hiemän helpottaa niin polvissa kostaa sitten.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon sympatiasta...;)
  Jotekin on jo eilen tänään tuntunut toi selkä helpommalta, mikä siihenkin iskenyt kun vuosia on ollut kunnossa. Vissiin kun kävelessä aristelin polvien kanssa niin selkäänkin sen heitti sitten.
  Pakko laittaa huumorin puolelle kun viellä naurattaakin...;) Eihän myö yksin asujat yksin eletä kun noi kivut on lahes jokapäiväsina kavereita!
  Tästäkin huolimatta, pärjäillään edeleenkin....;D

  VastaaPoista
 3. Sinä se osaat kirjoittaa niin hauskasti ja elävästi viheliäisestä kivustakin, että nauratti välillä. Vaan eipä ne vaivat itkemällä taida parantua.
  Tsemppiä kipujen kanssa ja mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten parane itkemällä, parempana hoitona pidän sitä etten vain jää kahelleen sen kivun kanssa kovin pitkäksi aikaa. Toisia asioita tekemällä ne unohtuu, tarkoitan esimerkiski tätä sitsontias jumpaa. Enhän muistanut miksi sitä oikeastaan teinkään ja ähelsin hiestä märkänä...höh!?
   Kyllä olen muuten itkenytkin, mutta en usko, että se kipu olisi ollut itkun arvoinen. Pisti vain vihaksi niin paljon, että päätin itkeä.....;D
   Kiitos Minttuli, yritän kyllä tsempata, kuten kirjoitusesta hokasit....;)

   Poista
 4. Ei voi mitään.... mutta nauratti taas niin, ei tietenkään sun kivuille tai kömpelyydelle... mutku kuvittelin mielessäni tuota juttua.
  Jokaisella selkävaivoista kärsivällä taitaa olla omat konstinsa, lisäapua saa kun kokeilee toisten keinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauraa saa ja pitääkin. Eikä tässä viellä kaikki!?? Multa lipes vasemasta kädestä se paksu kumivehje ja ampus suoraan jalkapohjien alta oikeeseen kämmeneseen. Vähän tuntu kinttuloissakin, lähinnä pohkeissa se sivallus. Silloin kyllä vähän annatin, semmosen rimpsun, että oikein hävetti, vaikka yksin olin täällä...kukaan ei nähny tai kuullut sitä...heh-he!

   Tämä blogi on siitä hyvä, kun voi kirjoittaa näitä kakenlaisia juttuloita, helpottaa iteensä ja auttaa samalla toisia. Parasta se, että saa uusia ja hyviä neivoja toisilta....vähän nk."Niksi-Pirkka"....;D

   Poista
 5. hei maikku!!

  kyllä se elämä meile hauskuutta ja jymy-yllätyksii järjestää harva se päivä!! jos ei ossoo nauroo, tuntuu kahta pahemmalta;/
  maikula seun nii hauska huumorintaju, jotta kaikki assiit viäntyy väkisin mukaviks olpa ne miten ikävii tahhaasa.<33 tätä kykkyy mie suuresti arvostan, ja toivon jotta semmonen lahja olis meilä jokkaisela.<33

  sie suat maikku kahtoo tejatterrii joka päivä keittijös ikkunasta, ja eikä maksa siule mittää...

  mukavoo viikonloppuu siule juväskyllään, ja toivon jotta ester pitäs pikkusen pissitauon!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätähän se on ja pisoo, hyvähän se on että vaihtelua elämässä on! Tuo kumiremmin läpsäytys muuten olikin aika napakka, tuntu pitkään ja piästin kylymee vettä kämmenelle, tokeni...;)
   Tosikoita on liikoo tuolla raitilla, onneks suuri osa tajuu pysyä mökissään!
   Iso taulu tv ja kesä ja talvi teater tää mun työhuoneeni(keittiö) ikkuna on. Aika paljon siellä sattuu ja tapahtuu.

   Se Esterkin pittäis saaha jonnilaiseen ruotuun, ikäihminen sekin, koska olen sekin tienyt ijät ja ajat. Ettei vain ois noita pahempia pissavaivoja kun aina lirisee.....;/
   Kiitos ja pärjäillään....;)

   Poista
 6. Vähemmästäkin ähellyksestä saa kertomanasi makeat naurut. Että sitisontiaisjumppaa! Voin hyvin kuvitella, itse kun olen niin kömpelö, että lattialta (ja veneestä, kanootista nyt puhumattakaan) syntyy sitsontiainen äkkisillään.Ja haitanneeko jos vähän pärrytteleekin, viimeistään silloin, kun ampuu itseään kuminauhalla. Kivat sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele jos mulla on päällä musta hihaton miesten aluspaita, pitempää mallia ja musta slogit. Naama tummanpunanen ja hikisenä ähellän .... Ei paljoo mielikuvista tarvi kun huomaat sen räpiköivän sitsontiaista näkösen olion sontakasan tonkijan selälleen kelahtaneena kakkareen seassa, raajojaan heiluttamassa...;D
   Naurattihan mua itteenikin, mutta ainakin yritin.....;)

   Poista
 7. Pingviinit on kivoja kuvassasi, vastikään vilahti niitä jossain ohjelmassakin, hauskasti kävelevät... siis aivan hyvä korvaaja sille sittiäiselle :) Minulla on jumppakuminauha hukassa (edeleen). Pyyheliinaa tms. olen käyttänyt korvikkeena jalkavenytyksessä, selällään siinäkin ollaan samalla lailla ja ylösnousu sitten on mitä on... Kiva oli lueskella tätä ja kommentointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ensin vanha kangas vyö, kyllä silläkin pärjäs.
   Sitten sainkin oikein lahjaksi tämän kumisen jutun, olen tyytyväinen...;) Pitäis kyllä päivittäin muutama veto tehä, eikä aina odottaa siihen viimeseen kipupisteeseen nk.mä aina teen...;/

   Pingviinit on erittäin sosiaalista porukkaa ja ulkonäkö jotekin hellyttävän ihana. Katon lasten piiretyt ja luonto jutut aina jos on mahdollisuus nähdä pingviinia.
   Totesin just, etten muuten ole yhtään taulua maalannut noista farkkipukuisista....;)

   Poista