Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 27. heinäkuuta 2012

MEHILÄISPARVI VALTASI TORIN !


Kuluneen viikon  tirkistelyt  tiistai aamuna, ei antanut mitään mainittavaa tulosta. Joten päätinkin lähteä ulos. Yhtään tuttua en nähnyt, muutama kylähullu siellä oli näkyvästi paikan päällä, vissiin kait itsekin kuulun siihen porukkaan, koska alvariinsa siellä käyskentelen....;)

Annapas olla jo rävähti keskiviikon kunniaksi, kun aamuaskareita tein, luin Keskisuomalaista kera maitokahvin.. Samalla tietysti tarkkailin ikkunasta, joko tori olisi jo täydessä touhussa. Olihan se, mukinkin jäi puoleen väliin kun oikein terästin näkööni.
Iso erikoisauto siihen tuli,  torin rappusten juureen ja peruteli ees taas ja ajattelin aikooko se niitä pitkiä kiviportaita sinne torille päästä. Tulipalo auto se oli, semmoinen kasassa oleva vehje oli , eli nostusri mukana, jonka päässä oli koppi työläisille. Sitten siinä hiipaili useimpiakin henkilö ympäriinsä, valkoisissa haalareissa, päät ja naamatkin peitetty. Vähän niin kuin olisivat miekkailijoita, vaan teräaseita ei näkynyt, joku pitkävartinen kyllä matkassa heillä oli!
Olin varma, että jonkinlainen performansi esitys oli tulossa. Tämänlaisia taide juttuja kun täällä harrastetaan. Vaihdoin sen tilateokseksi sen torihepin kaveriksi, mielenkiintoni se kun vain yltyi.

Harkitsin jo lähteä paikan päälle kyselemään ja neuvomaan. Luulin näkeväni paremmin partsilta ja otin pienet teaterikiikarit mukaani. Takaisin keittiön ikkunaan, haalari sakkia tuli lisää. Nosturin koppia nostettiin matkustajat mukana. Ihmettelin kun porukkaa ei ollut ympärillä seuraamassa, kun yleensä  jotain tapahtuu niin neuvojia kerääntyy paikan päälle.
Lopetin kurkimisen koska mitään tulosta ei siellä syntynyt!


Tämän talon neljännessä kerroksessa on se paikka josta seuraan torin vilinää, vähän kuin se Italian kuuluisa Pisan torni. Tarkoituksella panin kaikki kuvat vinoon, ihan vain vaihtelun vuoksi!
Yleensä kun ihmisillä on tapa tarkistaa kaikkia otoksia ja teoksia pää hivenen kenossa. Nyt ei tarvis päätä kallistaa kun kuvat ovat jo valmiiksi vinossa. 

Talo no 1961 rakennettu, melko hyvin tehty, koska nyt vasta ne menovesi putketkin paranneltiin, ikkunat on uusittu samoin partsin ovet. Hissin koneisto ja muutakin pientä korvattu parempiin vehkeisiin.  Sisäpihan roskiskatos, sadevesi putkineen uusittu. Asun kait vielä aikani tässä rakennuksessa koska viihdyn, sitten onkin ne parit vaihtoehdot kävely matkan päässä. Keskustan palvelutalot ja hautausmaa, sinne kait sitten toiset mua avustavat, ohjeet olen kyllä jo julkisesti ilmoittanut. Mitään kiirettä en tosiaankaan  sinne pidä, joten ei huolta vielä aikoihin!


Radiossa sanottiin että 10 000-20 000 mehiläistä oli karannut  jostain kennokodistaan. Porukalla tulivat tarkistamaan cityä, oli kuulemma ollut oikea tumma iso pilvi, aikansa pyörivä torin yllä. Kunnes koko sakki päätti käydä koivun latvaoksille funtisimaan, että mitä tehtäs tai minne mentäs!? Torikansa oli pienessä paniikissa aikansa, tiesi radion toimittaja!
Viisaat ja rohkeat palopojat saatiin paikalle, samoin mehiläistarhaaja. Homma hoidettiin asiallisesti ja nopeasti.
Vettä ruiskutettiin,  ja sillä olivat porukalla samassa kasassa, näinhän sitä suurimmatkin huligaanit rauhoitetaan. Sitten haaviin ja pussiin, tilanne hallinnassa!
Laiton tiedon kuultuani ikkunat ja ovet kiinni koska tiesin että jos kuningatar ei ole paikalla, niin etsivät pikaisesti uuden....ja minähän maija mehiläinen olin lyhyen lento etäisyyden päässä. Tuli muuten kertaheitolla tyytyväinen olo, kun tajusin tämän kuningatar asian....;D

Karkulaiset otti vastaan lähin mehiläishoitajan  kennosto. Nyt perjantaina ei ole tietoa mistä karkulaiset olivat lähtöisin. Koivussa on vielä nytkin kourallinen kasa niitä, silmillä  en heitä erota.
Jos niitä ei ärsytä, ovat vaarattomia.

Toinenkin karkulaisporukka lähti omille teilleen. Kuluneilla viikolla 45 hiehoa, täällä Jyväskylän seudulla säikähti tosissaan, jo toisen kerran! Eka reissun jälkeen melkein kaikki saatiin takaisin kotiin. Toisen kerran jälkeen, etsintä jatkuu edelleenkin. Karhun veikkaavat olleen asialla, vahinkoja  on jo todettu, valitettavasti!  Hiehot kyllä pärjäävät pitkään luonnossakin.

Aurinko paistaa ja on lämmintä, lähden ulos! Tarkistan samalla sen mehiläiskoivun.
Nämä mehiläiskuvat ovat olleet aikaisemminkin esillä, vaan kun oikein asiaa tuli niin miksipä ei uudestaankin. Nuken ostin Budapestin suuresta kauppahallista ja se roikkuu keittiön oviaukossa omassa vieterissään, sitä voi pompotella, kiva veitikka. Taulu sen taustalla on oma maalaus.

12 kommenttia:

 1. Olipas mehiläisparvi!!

  Ja sekin hyvä puoli oli, etteivät sinua, Maija Mehiläinen, kuningattareksi ottaneet, vaikka olisihan sekin ollut erikoinen kokemus;)))

  Hauskoja jutun aiheita löytyy melkein itsestään siinä torin varrella asuessa!!

  Leppoisaa viikonloppua sinulle, MAIKKU.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin sen koivun tarkistamassa lähempää, mitään elikko kasaa en siintä erottanut, joku mies sanoi sen kyllä näkyvän!??

   Vähän olisi ollut uusi kokemus se kuningatarena olo, mutta kova homma ja perin työläs sekä vaativa pesti se olisi ollut kumminkin.....;)
   Kiitos ja samalla laitan hunajan makeat terveiset sinne Aili-mummo....;D

   Poista
 2. Johan oli hauskasti kerrottu tosijuttu, sinulta se tilannehuumori on hanskassa Maija Mehilainen ♥ Vaan mullapa on sitä hunajaa nyt monta purkkia jemmassa, (saatiin lahjaksi) ei siis haittaa vaikka karkailevat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne mehiläiset jotka karkaavat sieltä omasta kotikennostaan joutuvat aika pian vaikeuksiin, jos niitä ei pelasteta.
   Eivä pysty villinä "hunimaan" ja vanhalla säästöravinnolla elävat luonossa jonkin ajan.

   Onneks sulla on jo valmista hunajaa varastoissa...;) Tiijä miten toiset mehiläiset matkisivat niitä kunhan saavat tietää että vois vaikka kesken hunimisen häippässä vaikka torille.
   Hunajat loppuisi tyystin...;D

   Kiitos ja moikka...:)

   Poista
 3. Tulipahan kerralla elämää Jyväskylän torille - kun ovat viimeaikoina moittineet huonoksi ja hiljaiseksi toriksi. Onkohan siellä ennen ollut noin kovaa tungosta (kymmeniä tuhansia eläviä olentoja), ja ohjelmakin parempaa mitä tosiTVssä näkee.

  Hyvin on palopojillakin homma hallussa, tarvittaessa on oikeenlainen apu lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ainakin tiedoitusvälineet sen huomasivat jos vaikka tori tästä mainosta sai ja porukkaa piisais syksyn ja talvenkin ajaksi! Nythän kauppa käy sielläkin hyvin näin kesäaikaan...;)

   Luin Pirkka lehestä Ypäjältä jutun, hauskasti kirjoittivat! Sanotaan että siellä joka toinen vastaan tuleva turpa kuuluu hevoselle...;D Jospa noi mehiläisetkin lennätivät Jyväskylän maailman kartalla!?

   Vaihtelua oli tosiaankin palopojille, kissojen kanssa kun päivittäin vehtaavat, hyvä sekin....;)

   Poista
 4. Nyt voi laulaa että hämmästyttää kummastutta pientä kulkijaa, on tuo mehiläis parvi ollut sangen iso! Minun lapsuuden kodin pihakoivuun tuli kerran lauma ja siellä ne roikkui kuin uimahoust, naapurin tarhaaja ne sitten haki pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos laulusta mummeli!

   Nyt vähän harmittaa kun en mennytkään paikan päälle sitä isoa rypästä toteamaan. Koska en ollut koskaan moista nähnyt...;)

   Tämä työpöytäni kun on keittiön ruokapöytä joka on ikkunan edessä. Monta kertaa tulee nostettua katse kadulle, kesken askareitten ja ainahan siellä jotain taphtuu,,,,;D

   Poista
 5. Nuo kuviesi mehiläiset ovat niin leppoisan näköisiä. Toisin kuin taisivat olla ne karkulaiset, hyvä että ovat saaneet melkein kaikki otettua kiinni. Jospa tosiaan olivat kuningattaren hakumatkalla siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielenkiintoista juttua on tullut esille mehiläisistä!
   Paljon sellaista asiaa joista en ole tienyt mitään. Ovat olleet tutkijoille kait helppo kohde, vaikka ei luulis kun ovat pieniä ja vikkeliä.....;)

   Poista
 6. Luin tämän uutisen nettilehdistä. Ensimmäisellä kerralla kun lukaisin jäi epäselväksi, että Jyväskylässä tapahtui. Sitten sekin selkisi. Mutta sitä jäin sitten loppujen lopuksi miettimään, että miten noin monta mehiläistä ymmärsi lähteä yhtäaikaa matkaan ja vielä torille suunnistaa :)

  VastaaPoista
 7. Oiskohan se jotain sopuli hommaa!?
  Niistä kun yks yrittää lähteä omille asioileen, niin kaikki seuraavat välittömästi mukana....;)
  Tai jos joku niistä mehiläisistä vain sanoi, että torille!
  Näinhän se porukkahenki toimii, mukaan vaan, vaikka asiasta ei tiedä mitään...heh....;D

  Ihmettelin muuten, että miten paljon mehiläisten sielunelämää on tutkittu!!

  VastaaPoista