Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 29. lokakuuta 2012

VIRALLINEN VALVOJA.


Päätin  ottaa rokulipäivän, koska on maanantai, tulleepahan reilun pituinen viikonloppu tehtyä! Työnantaja ei virka mittään ja eläke senkun juoksee. Vähän silläkin totesin jotta tekemistä löytyy niilläkin omissa hommissa, etteivät huomaa jonkun poissa oloja. Jos huomaavat niin eivät ainenkaan puutu niihin. Funtsivat vaalien tulosta!?

Kintuille meni kun kansalaiset olivat laiskoja äänestämään 55.1 % oli luvut meillä, vähän nolo homma....;/

Nimilistoja ja ääniä kyllä tarkastelin jo yömyöhällä ja nyt aamulla luin asiat painetusta sanasta   Keskisuomalaisesta! Muutama yllätys kyllä pois puotetuista oli, mistä lie johtui!??? Vissiin tekemättömistä hommista ja holtittomasta rahan käytöstä. Samat asiat koko maassa. 
Keskusta on näillä kunnilla se ykkönen ollut aina, kaupungissa demarit. Eikä nytkään tullut poikkeusta totuttuun tapaan!

Olen tyytyväinen kun kansalaisissa on niitä jotka lähtevät tähän huono palkaseen mutta vaativaan työhön. Heitä kyllä tarvitaan ja kiitänkin tässä nöyrästi! Hen.koht. käyn vain tarvittaessa turpakäräjillä tuolla kylän raitilla. Meitä toimettomia kun vielä kiinnostaa politikointi ja päivän tapahtumat, totta kait! Jutun aihe olisi tänään niin helppo ollut löytää, siksipä valitsinkin tämän päivän näihin kirjallisiin hommeleihin kotona.

Ulkona pitää sen verran edes hilpassa, että roskat veisin. Sain jonkinlaisen mielenhäiriön ja rupesin  komeron aineksia tuhoamaan eilen. Päivämäärät mitä sattuu pusseissa ja purkeissa ja omenoitakin vielä reilu nysäkkä partsilla.
Pellilisen omenatorttua tein, enemmän omenoita kun taikinaa, piimää panin nesteeksi. Oli koko purkki sitä  ainetta, en pahemmin huolestunut koska tiesin sen jo olevan valmiiksi hapanta. Toisen puolikkaan laitoin leipätaikinaan. 
Reseptiä en pystyisi antamaan koska kumpikin  paistos sisälsi aika monet pussin ja purkin pohjat. Tilaa tuli komeroon ja jääkaappiin, sekä pakkasestakin sain muutaman nyssäkän  taikinan sisään.
Omenat panin kuorineen koska pehmenevät hyvin paistuessa, soodalla kohotin ja tuli muuten mehevää.
Rieskan ainekset taputin pelille ja vetäisin torttupyörällä valmiiksi paloiksi. Kuivahiiva pussillinen meni monen sorttisten jauhojen kaveriksi! Kumpikin eväs sai mukaansa vähän erikoisempia makuja, vaan toimivat totta vie......;)

Kehuin itseni ahkeraksi emännäksi ja aikaa saavaksi, kunhan sille päälle satun....;D En muuten ole kovinkaan montaa kertaa vuoden sisällä käsiini taikinaa sotkenut. Oiskohan kuukausi siitä kun tein kohtalaisen ison muikkukukon, peratut pikkumuikut oli tarjouksessa ja ruisjauhot kaipasivat leipojaa! Jostain syystä niitäkin oli kolmee eri sorttia, nyt ei ole kun desi pussin pohjalla.
Odottelen muikku/silakka tarjousta ja paistaisin niitä oikein vanhaan malliin voissa rautapannulla, saisin sitten loput ruisjauhot asialliseen käyttöön......;)

Innostun muutenkin aina kaikista tarjouksista, koska huomaan sitten tekeväni jotain mitä ei oiken tarvis liikaa etukäteen miettiä......syntyy näkyvää ja nautittavaa.
Sitten seuraavaksi kait leivon jouluksi taatelikakun! Näky olevan taatelia paketti viime vuodesta vielä käyttämättä. Siinähän ne tämän vuoden leipomiset sitten onkin tehty.

Elikoita olen maalannut paljon tauluiksi, kissoja ja lintuja eniten. Tämänkin sain vanhasta valokuvasta jotenkin esille tänne. Vähän on kuin kirjoittaja, istuu ja kököttää, haikailee mennyttä ja miettii mitä se tulevaisuus tuo tullessaan......mutta varmasti jotakin, jatketaan ja pärjäillään, jippiii......;)

4 kommenttia:

 1. Vaalit oli ja meni, nyt seurataan miten hommat sitten hoituu uusien valtuustojen myötä. Vissiin se on niin, että äänioikeutetut (ne joilta jäi vaalit huomaamatta) ovat kovin tyytyväisiä / kiireisiä kun eivät ehtineet uurnille.

  Tuo "virallinen valvoja" taitaa tarkkailla kotitöittesi edistymistä - vai olisko sille parempi paikka siellä kaupungintalolla valtuustosalissa???

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Oli ja meni vaalit ja vaalitiikin....mutta kun meillä on kaikki niiiiiin hyvin ja ollaan tyytyväisiä, niin annetaan sitten vain olla! Pärjäillään jos rahahuolia niin mennään sossuun jos nälättään haetaan valmis hyvä, täyteen pakattu ruokakassi niitä hyvä uskosilta jotka niitä jakaa, siunauksien ja hymyn kera.....nurkan takana myyään se iso hyvä ruokakassa ja siitähän se tupakkiaski/kaljapullo rahat tuleekin.....eiku kauppaan.....sorry vaan, mutta tätähän se on.....;/ Tiedän ja todistan koska tätä tässä omilla nurkilla tapahtuu!
   Tosta tarkkailija kissasta mulla ei ole enään muuta kun toi valokuva, sai aikoinaan hyvän kodin isossa omakotitalossa hyvän perheen luona......;)   Poista
 2. Virallinen valavoja on tarkkoovaisen näkönen ja tietennii virallinen!;))))

  Vualasijoista miekii kirjutin, tuntu jotennii ajankohtselta..;DD
  Vuan hauskoo viikon jatkoo siule, Maikku, out niin mukavala tuulela!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ossoohan se killikin valavoo, tottunna noihin hommiin! Monta kertoo oon ihmetellynnä noihen tarkoovaisuutta ja kohillaan pysymistä.....;D

   Räntee sarttoo ja vettä tyrkee, uamusta pittee raitille ihtensä laittoo....jos erehyn tuas lankeemuaan, niin siitä ku ei siunausta tietä.....rososet suopaat jalakaan, reppu selekään, sauvat kuappasen kouriin ja huokeeta kyytiä kohen sitä paekkoo missee sitä roppaa kohenettaa....kiitos ja moikka Aili-mummo....;)

   Poista