Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 10. joulukuuta 2012

ASKARTELIN JOULUKORTIT !


Askartelin Joulukortteja pitkästä aikaan!
Tässä sitten tullee se yks'oikosempi tapa kuinka niitä sitten kasataan näyttäväksi kortiksi. 
Osta heti joulualesta lahjapaperia ja leikkaat niistä kuvia valmiiksi jotta niitä sitten olisi vanha jo kerran käytetty isompi kirjekuori pullollaan. Koska se innostus voisi huoletta iskee milloin vain, mullahan nämä jutut toimii silloin kun pitäisi esim.imuroida. Pitkien urheuluohjelmien aikoina  teeveen edessä  täällä parhaiten se etenee ja lapset muuten tästä hommasta tykkäävät.....voihan siltä kämpikseltäkin kysyä jos tulisi kimppatalkoisiin mukaan......;)


Korttipahvit löytyy mistä vain ja voihan niitä ostaakin valmiina ja sopivan kokoiseksi jo laitettuna.
Pyyhkäise liimapuikolla kuvan taa vähän sitä kiinikettä ja aseta se taustaan sille määrätylle kohdalle.
Sitten hileliimalla muutama vetäisy korttiin ja istutat näitä erivärisiä tähtykäisiä minne sattuu.
Viimeiseksi kontaktimuovi päälle, jotta hileet ja tähdet pysyvät kuvan kera perille asti!
Joskus käy niin, että kun kortit ovat perillä monien käsittelyn kautta....aukaset kuoren niin sieltä tuleekin aika anemisen näköinen pahvin pala kouraan ja satut vielä yskäisemään kun kurkistat sinne kuoreen sisuksiin. Siinähän tulee sitten vastaanottajan naamakin joulukoristeltua samaan hintaan.....:D


Se kontaktimuovihan on tietysti etukäteen  leikattu sopiviin paloihin, eikä se haittaa jos kortin ja päälle tulevan muovin koko ei täsmää sen korttipohjan kanssa. Mulla on tapana jo heti leikata kulmat ihan mielialani viitoamalla tavalla siitä kontaktimuovista, koska paperista (tai vanhoista joulukorteista!) leikatut kuvatkin ovat epämääräisen näköisesti saksittu, joten homma kyllä toimii.....


Käsittelin tällä koneella näitä kortteja, taustaväriä ja reunuksia lisäilin. Senhän voi ite tietysti väreillä jo kartonkiinkin tehdä heti alkuvaiheissa jos tuntuu siltä. Nämä minun kortit ovat sitä alkuperästä luononvalkosta väriä ja ilman reunaväritystä. Mielestani nänä kortit täällä blogissa näyttävät kylla paremmilta.


Kaikista helpommallahan pääset jos osaat sen taidon mitä minä en osaa......otat näistä mun korteista     kopiot, tulostat ja siinähän se kortti sitten onkin. Jos sen saisi vielä semmoiselle paksumalle paperille tulostettua niin säästyy vielä siltä lisätyöltä.......!? En tosiaankaan tiedä näistä hommista kun mulla ei ole niitä lisälaiteita.....;/ Mutta ajattelin kun mun avustajani on tehnyt sille paksumalle paperilla mun käyntikortteja niin tuntuu se kait sitten jotenkin toimii isoissakin kohteissa...!??


Senkin ole jo kertonut aiemmin, että minä en ole omista teoksistani koskaan ottanut yksinoikeutta vain itselleni. Koska täällä netissä näitä panen esille, niin tottakai ovat kaikkien käytössä, please! Mitään salattavaa tai arkaa materiaaliahan en tosiaankaan julkaise!


Nämä viimeiset työvuodet kun toimin sairaalassa askarteluohjaajana. Korttien teko oli kyllä se suosituin homma siellä. Kärryjeni kanssa kiertelin joka osastolla, niissä kulki materiaalit matkassa tarpeen mukaan. Isommat työt, kankaitten painatukset, ompelu, puutyöt, maalaus tms.tehtiin sitten mun omassa työhuoneessa.
Parastahan tässä oli, että sain harrastukseni siirtää ammatikseni kun ensin tein 30v. sitä varsinaista työrupeamaani. jossa kyllä viihdyin erinomaisesti ne vuodet. Sitten päätin pudottaa palkkaani ja samalla keventää ja lyhentää työpäivääni ja sekin oli päätös siitä parhaimmasta oivaluksesta ja mahdollisuudesta......;D


Nämä kaikki kuvat oli saksittu yhdestä joulupaperi rullasta.
 Ystävät ja kylänmiehet kyllä tietää kenelle säästävät ne hyvät ja kauneimmat lahjapaperit, minulle tietysti. Muistutankin, etteivät repisi tai rypistäisi niitä jotta voisin uusiokäyttää niitä.
Kortteja en enää lähetele montakaan vaan nyt muutaman kun olen täällä paikan päällä. Jos vaikka kirjoittaisin ne lähipäivinä koska  tarkoitus on ne laittaa siihen punaisen ison kirjekuoren  sisuksiin ajoissa ja sitten postilaatikkoon...... kipinkapin.....;)

6 kommenttia:

 1. Noinhan se entisten lahjapaperien hyötykäyttö lisääntyy. Kauniita ja värikkäitä kortteja olet sommitellutkin, kuka haluaa ne tulostaa!<3333

  Kiitos että annoit luvan käyttää kuviasi, varmaan nimesi niiden yhteydessä on ihan hyvä juttu?

  Oikein mukavaa ja leppoisaa joulun odotusta ja alakanutta uutta viikkoa sinulle, Maikku..:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun odotus on oikeestaan aika leppoisaa koska en tee mitään sellaistä normaalia joulun alus hommia! Sitä en kyllä kiellä etteikös pitäisi edes jotain tehdä....;)

   Olen kyllä jo alusta asti siitä maininnut, että en pihisteli näitten omien juttujeni kanssa, saa kaapata jos vain kelpaa. Lukijoille ja muuten vain kurkkijoille nämä on tarkoitettukin.

   Samoin Aili-mummo toivon leppoisaa joulun odotusta...;)

   Poista
 2. Kiitos täältäkin Maikku! Kauniita kortteja on syntynyt, eivätkä tarvikkeetkaan paljoa maksa. Oikein mukavaa joulunalusaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli!

   Korttia tietysti voisi tehdä isollakin työllä ja vaivalla sekä rahaakin voisi kuluttaa vaikka kuin paljon. Mutta tämäkin tyyli toimii erittäin hyvin...minulle ainakin....;D
   Silloin töissä sairaalassa helpot ideat olivat niitä parhaita, koska pitää huomioida kaikki asiat.....;)

   Poista
 3. Kivoja kortteja taas olet väkertäny ja tuunannu - niinkuin aina ennenkin.
  Jos sinulla olis se monitoimilaite, saisit kortit skannattua (ja siitä suoraan blogiin) ja tulostettuakin helpommin (vaikka sillee värilliselle kartongille). Vaikka ei sillä, näyttää valokuvauksen, kuviensiirron ja kuvanmuokkauksen toiminnot sujuvan sinulta sutjakkaasti. Ei voi muuta kuin ihmetellä taitojasi, ite olet tämän teknisen tietsikkamaailman oppinut - muutaman vinkin vaan olen antanut. Paperi-sakset-värit-liima tuunaamisessa olet luonnonlahjakkuus ennestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten tulloo kaksi vuotta jouluna täyteen kun tämän koneen sain ja sitten alkoi se opettelun kauheus ja vaiva.....kun sitä asenetta ei vain mulla ollut.....johtuen siitä kun en olisi missään nimessä halunnut sekaantua tämmösiin hommiin..;/

   Juhannukselta vasta aloitin blogauksen......on tää muuten mukavaa ajankulua...;)

   Ostin Jouluananas kukkasen ja sanoin myyjättärelle että laittais kaksi niitä käärepaperia sen ympärille! Koska huomasin uutta ja kivan kuvioista paperia joista saisi hyvää korttien teko materiaalia....ne on jo saksittu ja painon alla odottamassa.....heh....;D Onneks oli iso kukka ja vaatikin ne kaksi paperia, en olis muuten tarvinnut yhtään kun muutaman askeleen päässä oli jo kotiovi....;D

   Poista