Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

JOULUKUUN KUUDES PÄIVÄ !


Päätinkin jo etukäteen julkaista korut joita kannan 6.12.2012 suuressa juhlagaalassa! Näin netissä saapi sen paremmin esille, siksipä ne oikein suurensin lähes luonolliseen kokoon! Korviksista en ole vielä päättänyt kummat laitan, se selviää sitten illan mittaan, mikä mahtaa viilis silloin olla. Keväällä nämä näpersin Budapestissa, akryylia on punaiset ja korumetallia hopeiset osat, varsin näyttävät. Korostavat sitten seuraavan aamun hehkua ja silmieni väriä, mistä siten satunkaan heräämään....huu nous!(ulkomaan kieltä, suomeksi tarkoittaa....kempä tietäis sen!)....juunootsä ?(samoin ulkomaata ja tarkoittaa suomeksi.....tajuutkos?)
Koltuni on luultavasti jokin pitkähelmainen, etiketin vaatimus illan juhliin. Kengät on uudet ja niistä on jopa valinnan vaikeus, koska omistan kaksikin paria uusia kalliita ja todella näyttäviä kenkiä. Kenties valitsen ne missä on ne heijastin jutut, ihan vain turvallisuuden tähden ja samalla erottuisi porukoista.
Näistä kengistä olikin edellinen postaukseni, jokunen päivä sitten!


Korut valitsin kulkuneuvon värin mukaan, tämäkin voisi olla se.....
Pikkuautoon  on hankala mennä kun on liian matalalla se penkki, ulos tullessa vois kaveri vierittää, sellaisella ronskimmalla tönäisyllä penkalle, ite en yksin pääsisi edes punnaamallakaan sen sisuksista pois!?

Koppiautoon taas liian jyrkät rappuset, nousussa ja laskussa tarviin kylläkin apuvoimia!?
Kyytiin taas mahtuisi toisiakin juhlijoita jos vaikka jatkoille lähtisi jonnekin....muutenkin tukevampi auto talvikelille.
 Olisikohan tämä  parempi vaihtoehto, kummassakin oma viehätyksensä ja vaikeutensa.....mutta helppous olisikin nyt etusijalla.Toi pikkuinen lätyskäinen auto taitaa ole se jota ihmiset kutsuvat kauppakassiksi! Oiskohan se isompi se ns.tila-auto, kait vissiinkin!? Mulla ei ole koskaan ollut omaa autoa, koska en omista edes sellaista korttia millä sitä ajetaan. Kaikenlaisia korttia on lompsa pullollaan, sellainenkin millä saa seinästä rahaa ja sitten sillä voi höylätä jäätynyttä auton ikkunaa kirkaamaksi!

 Kaikenlaisten autojen kyydissä olen kyllä ollut, useammankin kerran, mutta linjureitten penkillä eniten istun, ikkunan-ja ojanpuoleisella paikalla ja kolmannella rivillä! Totuttu tapa ja miksi sen sitten vaihtaisin toiseksi.
Olen antanut itseni kuunnella kun jotkut puhuvat, että autoissa pitäisi olla paljon hevosia, vähän outo juttu sanoisin, jota en oikein ymmärrä....;/Mulle piisaisi tämä yksi hevonen koska se on jo valmiiksi kiinni erikoisemmassa jalaskelkassa tukevilla kepakoilla ja  paksuilla nahkanauhoilla. Lumella toimiva kulkupeli ja se etenee kauramoottorilla, taaskin on tunnustettava, että kuulopuheitten mukaan! Uskoisin kyllä itseni tämän menopelin kyytiin, olen  muuten ollutkin.
Vaikkakin sen pakoputkesta saattaa tulla aikamoisia käynistysääniä ja vahvan hajuisiakin. Sitten tippuu sellaisia kakkaroita kun sen häntä on vähän koholla ja niissäkin on reilusti hajuja mukana.
Tätä käynnistys ja puhdistus sessioita ei  tarvis oikein näyttää ja vielä kyytiläisen nenän edessä......mutta kuuluu sen kauramoottorin toimintaa aika usein, sanovat senkin,
Tiedän näistä hevosista aika paljon koska mummola ja serkkula oli maalla ja siellä oli Into-niminen tämmöinen kotieläin. Tiettivät muuten kovasti sillä töitä, pelloilla ja metissä, pärjäs niissä raskaissa hommissakin hyvin, koska oli Suomalaista vankkaa sukua sekin.
Hevosilla on muuten hammastuet ainakin kun duunissa ovat......;D
Otan tämän melko varmasti menopelikseni jos sitä sitten  tarviinkaan!?  Valinta olikin aika helppo, koska noi taustalla olevat talot sopivat erinomaisesti mun korusetin väreihin.....;))

*****
Suomen Itsenäisyyspäivä on meille tärkeä muistutus siitä, että eläisimme edelleenkin sovussa ja rauhassa jonka saimme suurena lahjana....HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ  toivotan teille kaikille, olettepa täällä tai siellä jossakin......:)

14 kommenttia:

 1. Toi menpeli on kyllä varma valinta. Siihen ei ainakaan moottorivikaa tuu matkan varrella.Toi korusettikin sopii tuohon ruskeaan sävyyn hyvin, tai jos hauatkin ottaa valkoisen hevosen, niin siihenkin väriin ne sopivat :)
  Hyvää Itsenäisyyspäivää sullekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amalia, ja ehottomasti vaihan sen menopelin valkoiseen hevoseen jos se tulla tupsahtaisi matalan majani eteen ja prinssi nousisi orhin seljästä....tulis tupaani ja kysyisi....haluatko ja lähdetkö kimpaan ja sitten me vai karautettas pois itsenäisyyttä juhlimaan....mulla helemet kaulassa, killuttimet korvissa sekä nastakengät jaloissa....;))

   Poista
 2. Oi Maikku, onpa sinulla juhlavat suunnitelmat!:))
  Tuo kauraqmoottori näyttää parhaalta vaihjtoehdolta sinne itsenäisyysjuhliin linnaan eli Finlandia-talolle;)) Kenkäsi voivat olla tanssiparketilla hieman oudot piikkipohjineen:D

  Korusi ovat arvoikkaat ja kauniit, sopivat mihin juhliin tahansa (mutta en laittaisi hautajaisiin).

  Joten oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili-mummo ja kiitos!
   Unelmiahan ei voi kukaan minulta viedä, ettei vain suuni halkeaisi suurista suunitelmista, yritän kohtuudessa jatkaa eteenpäin..;)
   Ne piikkikengät olisi hyvät koska ne piikit painuu sen nastan sisään kovalla pohjalla, parkettihan pitäisi olla melko kovaa puuta!
   Pitäähän sitä pitoakin olla sen verran etten kontturoi siellä kaikkien nähen, tanssin vain niitä nykyhytkytyksiä, heilutan vain käsiä js roppaani....D

   Punaista ei hautajaisiin laiteta vaikka sydän itkisi verta, on myöskin minun tapani ollut!

   Poista
 3. Laitat vissiin sen uusimman pitkän yömekon päälles, kun asetut seuraamaan juhlamenoja. Et kai kummiskaan lähde pakkaseen kenenkään hevosen kyytiin - tulee lunssa. Terveellisempää on muistella niitä kaikkia Itsenäisyyspäivien juhlia, joita olet vuosien varrella juhlinut-nähnyt-järjestänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yömekko tietysti päälle, lokosempi katella teeveetä.

   Lunssaa vasten on rokotettu joten jos valkonen ratsu kera husaarin pysähtyy talon kohalle ja pyytää kimppaa.....varmaan muuten lähen pakkaseenkin, että tämä tiedoksi jos en vastaa puhelimeen.....;D

   Tosissaan muuten aina tulee mieleen ne jo tapatuneet Itsenäisyyspäivän juhlat ympäri muailmoo...missä milloinkin, hyviä ja mielenkiintoisia muistoja pitää vaaliakin....:)

   Poista
 4. Hyvin on valmistelut mietittynä valmiiksi ja korut viimeisen päälle hienot! Mukavasti oli mietitty ajoneuvotkin ja puitu monia vaihtoehtoja, hevonen on hyvä valinta :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih...mulla kun on ollut tapa tarkaan harkita etukäteen nämä tärkeet tapahtumat! Vaikkakin useimmat jätän sitten kylläkin toteutamatta!
   Kiitos Anja ja teille samoin....:)

   Poista
 5. Kyllä tulee hyvälle tuulelle näitä sinun juhlasuunnitelmia lukiessa ♥ Hevosen minäkin ottaisin kulkuneuvoksi ja rekikyydillä vällyjen alla näin kylmällä säällä.
  Oikein hyvää juhlapäivää huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli kiitos!

   Ilmat saattaa lauhtua mutta lunta pitäis tyrkätä joten se rekihomma vällyjen alla olisi se paras juttu. Kyllähän minäkin näitä kirjoittelen hymyssä suin, muuta kumminkin tosissani...:)

   Poista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää! Kyllä tuo tila-auto näyttäisi jotenkin passelimmalta. Voisit sitten vilkutella sieltä kuin kuningatar ja kaikki takuulla näkisivät. Kauniit korut. Mielenkiintoista kummat valitset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!
   Tila-auto siitä hyvä mahtuis koko porukka sinne ja jatkopaikkakin olisi jo valmiina ja väsyneemät kannettas sitten avopuolelle virkoomaan....;)
   Sitäpaisi se kauppakassi auto on ihan lutikan näköinen vehje ja nippanappa kahen istuttva, kasilaukunkin joutuisin ikkkunasta ulkona roikuttaa....hevonenkin on viellä listoilla!?
   Korua en löydäkään nyt mistään täältä ja muistelen että jätinkin sen Unkariin ihan oikein tosissaan näitä pippaloita varten. Meillä kun vaihtui siellä suurlahettiläs niin olisi ollut kiva nähdä miten hän nyt järjestää nämä juhlat!? Aina olen kutsun saanut lähetystöön, mutta voi olla ettei sitä olisi tullutkaan nyt, eihän sekään haittaa, olenhan Suomessa....;D

   Poista
  2. Kävin muuten katsomassa Unkarin kruunun jalokiviä parisenkymmentä vuotta sitten. Toivottavasti nämä eivät ole nyt sekoittineet keskenään :)

   Poista
  3. En usko että olisin sekoittanut Unkarin kruunun jalokiviä omiin nimiini.....en ainenkaan tarkoituksella, mutta vahingoillehan ei voi mitään ja vahinkojahan mulle ei yleensäkään tapahdu koskaan.....jos siihen viitaavaa sattuisikin niin en ainenkaan tunnusta sitä....jos höperyyttäni sen tunnustaisin, niin en ainenkaan allekirjoita sitä...hih....;D

   ps.mulla on oikeesti ollut rubiini sormus, ei ihan noin isoa kiveä, kuin kuvan koruissa ja toisenlainen hiontakin, niin siitä sormuksesta putos se upea kivi, enkä koskaan sitä sitten tietystikkaan läytänny! Maa oli NL ja city oli Lenski, niin etippä sitten sieltä....;/

   Poista