Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

KESÄN kuumat MENOT JA hikiset HIDASTUKSET !Johan tätä kesää on ollutkin, hikkee puskee!
Kevättä oli vain viikon verran, milloin lienee näin jotusaan tullutkaan oikea kuuma kesä.
Minä kun en ole kuuman ilman paras ystävä, mutta annan kyllä niitten nauttia siitä jotka tuntuvat siitä tykkäävän....olipa se sitä tai tätä.....;/
Mikäs minä olisin toisia ohjailemaan ja neuvomaan, kun en oikein viihti ihteenikään kaikkea kokeilla 
Tiellä olen pysynyt ja eilen yritin yhen kepin taktiikaalla mennä tuonne lähimmälle huilipaikalle.
Onnistuin kyllä asvaltilla tälläkin tyylillä. Joku päivä katon miten käy mulle tuolla muutaman askeleen pitemmällä kieroksella.

Semmoista olen pannut merkille, että me  keppilöillä köpöttäjät tai muuten linkuttajat otamme katse kontaktia toisiimme, kun kohtaamme. Vastaamme toistemme hymyyn ja kun huomasin sen onnistuvan, niin kokeilen että  jos vaikka moikaisinkin! Onnistuin ja sain vastarin!. Tässä yksi päivä sitten jatkoin näitä mun erikoisia kokeilujani lisää tuolla kävelykadulla.....ja pysähdyin oikein sanalle. Kaiken lisäksi ihan tuntemattoman kanssa, mutta meillä olikin saman väriset kyynärkepit.
Siinä sitten käytiin ensin ilmat läpi nk.tapa on, sitten päästiin siihen pääasiaan, sairauksiin!
Sovittiin, että kysytään seuraavankin kerran kuulumiset, hänelle se oli mieluinen  yllätys. Ei ollut osannut edes odottaa jotta  olisin hänen kanssa juttusille tullut!

Minulle kun on ollut aina helppoa lähestyä toista ja myöskin poistua tyylikkäästi jos joku ei huomioita kaipaakaan, tyrkky en ole missään nimessä! 
Nykyisin on jopa aika kätevää kokeilla kepillä jäätä ja huomaan sen ehottomasti toimivaksi jutuksi.

Vähän harmittaa kun jää oman taideseuran yhteisnäyttely väliin!
En ollut yhtään taulua maalannut koko kuluneena vuonna. Pitkään paikalla istuminen/seisominen on ollut vähän kivuliasta joten siirrän maalamiset parempaan ajankohtaan.
 Unkarissa olisi kyllä niitä ollut valmiina ja viimeistelyä vailla olevia tauluja, vaan annoin olla. Olisihan Pirkon porukka niitä tänne tuonut, niin kuin muutenkin tuovat jos laukussa tilaa löytyy.
En vaan tarvinnut kun tuntu tämä vuosi täyttyvän muistakin asioista.

Tämä maalaus on jo vuosia sitten tehty, mallin otin postikortista. Kortin ostin Uudesta Valamosta ja kuva esitti Vanhaa Valamoa. Otos oli huono, kameran ja ottajan vika ja kun sen vielä kuvasin uudestaan niin päätin käsitellä vähän sitä toimivaksi!
Silloin kun sen valmiin taulun esille laitoin niin ostaja valitsi sen heti! Varmisti vielä, että oliko maalaus Vanhasta Valamosta!?
Kehys oli kaunis, vähän prameakin, kultaisin kaiveruksin, erittäin käypä maalaukseen.
Tunnisti ja halusi sen itselleen, koska hänen vanhemmat olivat sieltä lähtöisin.
Kumpikin olimme erittäin tyytyväisiä valintaan....;)

10 kommenttia:

 1. Ootpa sä taita maalari. niin se vaan kunto kohenee askel kerrallaan. Hyvä että kohenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalari maalaa taloa.....;)

   Ei olisin tätä kunnon kohotusta pitänyt näin pitkittää vaan eiköhän se taas siitä, vaikka vesissä silmin..;D

   Poista
 2. Kaunis kuva, resoluutio on hieman heikko, taisit suurentaa kuvan liian suureksi. ♥♥♥

  Tai mikä minä olen sanomaan...

  Oikein hyvää alkanutta kesäkuuta sinulle, Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan otin aikoinani huonolla kameralla ja sivusta muutenkin hutiloiden!

   Rakeisuuden tein tarkotuksella jotta värit erottuisi niinkuin olin ne aikoinani maalannutkin. Tämä kuvien korjaaminen ja muokkaaminen on aikaa viepää ja mielenkiintoista!
   Samoin suurensin kuvan sillä, että siitä selviää maalauksen jälkikäsittely reilusti rakeinen joka korostaa sitä maalausta.
   Jotka käyttävät näitä muokkausjuttuja niin tietäävät miksi laitoin ison kuvan esille.
   Koruissakin saa useimiten sen oikein värin esille muokkaamisella ja sitten suurentamisella....että tämä on selitys suureen kuvaan ja sen laatuun.....;D

   Tottakait sitä mielipiteet sanotaan ja pitääkin jokaisella on oikeus siihen... ja kesäkuukin alkoi kahdella kepillä ja kiitos toivotuksista....;)

   Poista
  2. Kiitos selityksestä, Maikku, uskon sinua; minä kun en asioista paljoakaan ymmärrä. Lisäksi minulla on paha tapa ajatella 'ääneen'!

   Oikein ihanaa tiistaipäivää sinulle!☺

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vanha Valamo jäi sinne, mutta onneksi paikasta on paljon taltioitu....nimenomaan siihen hyvään aikaan!
   Yllätyin kun työkaveri näki taulun ja kertoi sukunsa siellä asuneen vaan kiireellä joutuvat sitten evakkoon lähtemään.
   Kiitos Ritva...;)

   Poista
 4. Taitaa olla kuumaa ja hikistä - jos keskipäivällä lähtisit kaikkien tykötarpeittes kanssa kaupalle!! Reppu hiostaa selkää, kyynärkepit käsivarsia ja voimien ponnistelu koko raatoo. Aamusta on lähettävä kävelylle - ja niinhän sinä teetkin, tiedän sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä aamutoimia teen ja kauppareppua pakkaan!
   Onhan se reppu hikinen ja puseron hihat olen jo joutunut useimman kerran puottamaan alas kun kepit hankaa ja liukastelee paljaassa käsivaressa.

   Ainut etu on siinä että kovinkaan joutusaan en pääse etenemään mutta kyllä sen hien pintoon saa sillä vähäselläkin äheltämisellä!

   Kyllä sitä on kengät paidat ja housut tarkistettava jotta ovat sitä parasta ja mukavinta tämmösessä hyötylenkeilyssä.
   Yhtenä päivän erehyin itteeni koristamaan ja laiton nipun käsirenkaita...jouduin ottamaan ne pois, hankalointi keppien käyttöä.....;)

   Poista
 5. Hyvänen! Tuosta vanha valamo kuvasta tuli mieleen, minähän oon luppautunu mukkaan Heinäveen valamon reissuun tän kuun viimenen päivä. Se on jotenkin jääny taka-alalle koko reissu, vaikka oon kauan haaveillu valamon luostarin näkemisestä.

  Koira ihmiset helposti jäävät tuntemattomiin koira ihmisten kaa juttusille, samoten koiraton voi useiten lähentyä koiran varjolla koira ihmisiä. Aina löyty koiran silittelijöitä ja siitä sitten kätevästi muihin puheen aiheisiin sillon kun itelläni oli koiruli taluteltavana. Taitaa "keppikansaa" koskea samat saundit :)

  VastaaPoista