Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 4. elokuuta 2013

RALLIHUMUA JA SEN SEURAUKSIA !


Minua se vain viehättää yhätikin nämä rallit, autot ja kuskit!
Tämän kuvan hain vanhoista  omista kätköistäni, jolloin Teemu Selänne rallasi huilatessa jääkentiltä ja vaihtoi hokkarit ajosaapaisiin lomaillessaan täällä Jyväskylässä.
Vissiin jo toistakymmentä vuotta  kulunut siitä kun startasivat täältä keskustasta, jolloin Teemun kuvasin.
Harmittaa kun  Kimi R ei sattunut kamerani kohille silloin kun huili Formuloista ja ajeli rallia täällä joinakin vuosina. Hänhän ei oiken olekaan sellainen linsilude eikä puheitten pitäjä, pötkii pakoon kun kamerat näkyy. Hyvä näin, sillä onhan meilla kaikilla oikeus siihen omaan valintaan! Paikan päälle kyllä tulee, vaikka ei enää aja näitä sorateitä, en kylläkään ole varma oliko tänä vuonna täällä.

Mun on aina ollut luontevaa kohdata noita nimi-ihmisiä, koska en arkaille, saatikka ujostele.  Painan vain päälle, kylläkin käytöstapoja vaalien, tottakait! Kysyn, että sopiiko kuvata, itseeni en ole koskaan tällännyt samaan kuvaan......se taitaisi jopa muakin nolostuttaa  semmoinen yhteiskuva!
On muuten vähän oudon-ja saman tyylisiä ne kuvat joita jotkut tuppaa panna esillekin....pää kenossa ja tekohymy päällä. Vissin pitäskin joskus kokeille se homma, että pelittääkö se mullakin!?

Hyvin ja huonosti meni tämän vuotuinen kisa, ei yhtään Suomalaista palkintopallilla. Oman kylän poikien puolesta se vähän kyrsii, mutta ovathan ne Kankkuset ja Mäkiset niitä parhaita tiloja tuoneet roppakaupalla.
Luulin että jossain vaiheessa unohtuu koko härvellys, mutta rallikadulla viihdyin jokaisena päivänä. Ihan kun ulkomailla olisi, köpöttelin keppini kanssa ja seurasin porukoita ja kuuntelin kielten sekamelskaa. Reippaasti osaavat vieraat kysellä omalla kielellä kun apua tarvitsevat ja monen yllätykseksi vastaan sillä  samalla kielellä takaisin.
Vaikka ei se nykyään mitään hääviä ole mun kielillä puhuminen kun en sitä sen suuremmin toteutakkaan. Kait sitä ymmäretyksi tulee puolin ja toisin kun kiitokset saan, vaan kohteliaita ovat noi ulkomaalaiset!

Nuoriso käyttäytyi siististi, mutta heidän vanhemmat ja isovanhemmat kun ovat niitä tottuneita örveltelijöitä, olleet aina näissä julkisissa pippaloissa ja jatkavatkin samaan malliin. Kuvittelevat kait sen vain kuuluvan siihen, pää täyteen ja paanalle möykkimään!?

Varikolle tai maastoon en ole päässyt vuosiin ja tokkopa sinne pääsenkään, vaan mielessäni jo ensivuotta kuvittelen.....;D
Korutehtaan kyllä avasin olkarin pöydälle, jotain halusin näperellä  samalla kun telkkaria seurasin.
Niitä on mukava tehdä, sain paljon aikaiseksi kaikenlaista. Liikaa sitä matskua vain on ja ostelen lisää, kun halvalla saan. Koitan nyt jarrutella itseäni, että saisin edes nämä nykyiset valmiiksi koruiksi. Jäi muutama myyntisesonki väliin kinttujeni takia.
Tämäkin kuva on  viime syksynä otettu. Turkoosia koruja en tehnyt nyt yhtään,kuvassa näkyy niitä olen kasa kaupalla. Olkoonpa pöytä sekaisin vielä MM kisojen ajan. Jatkan pujottelua ja metallin vääntöä  yleisurheilun mukana. Vähän sinne hyviä Suomalaisia urheilijoita lähtee, tulosten mukaan ovat aika heikolla! Se tarkoittaa sitä, että viihdyn hyvin korupajallani.
Jospa vain ne pidot tässäkin tapauksessa paranee kun porukka vähenee, tiedä häntänsä.....

Aika usein olen tehnyt joulukortit isojen kisojen aikoina, voisihan sitä verstaansa vaihtaa paperi hommeleihin.

Lähden ulos ja vien omat roskat ja samalla tarkistan onko kadut siistitty, vapaaehtoiset tekivät koko viikon ahkerasti hommia siellä. Aamulla kiinteistöjen pojat suihkuttivat kadut hajuista ja kokkareista, olisi lemu muuten aikamoinen päivällä kun lämpö nousee  yli kolmenkympin.

Pullojen ja purkkien kerääjille kiitokset, pääsivät muuten palkoilleen kuluneen viikon aikana...;D

10 kommenttia:

 1. Oletkin ihan pääkallopaikalla noissa suurajoissa. harmi vaan kun omat pojat ei pärjänneet ollenkaan tai no, olihan sentään neljäs sija Suomen pojalla, Mutta kun pitäs aina voittaa.'Kauniita koruja verstaastasi lähtee. Hieno harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän se on kun odottaa sitä voittoa vähän joka lajissa, jo pelkkä osalistuminen on hyvä juttu.....;)

   Silloin ihan leikkauksen jälkeen kun meni toista kuukautta etten pystynyt istumaan kovinkaan kauan ja kaikki asiat vain haaveeksi. Nyt sentään pystyn istumaan jo pitempään!
   Onneksi näitä kaikenlaisia tekemättömiä asioita löytyy....;D

   Poista
 2. Ei oo suomalaisilla jako enää noissa kisoissa, jos ei monessa muissakaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei riittänyt kaikille mitaleita...optimisti kun olen niin sitten taas seuraavalla kerralla kestää miehet ja autot loppuun asi...heh....;)

   Poista
 3. Oli tarkoitus tulla tämän vuoden rallia katselee ... vaihdoin kotimaan matkailun aikatauluja. Rallit jäi nyt telkkarin varaan.

  Korutehtaasi onkin tuottoisa, valmista tulee ja tavoitteet täyttyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensähän sä osalistut näihin karkeloihin!
   Luulin etten näe yhtään ralliautoa, ennenkuin ajoivat Killerille tästä mun ikkunan alta, vaa ei tänä vuonna!?
   Viimeisenä päivänä maalin ajon jälkeen näin neljä eka autoa, varvakseen niitä ajo Laajavuoreen päin jokunen, kuvia en kerinnyt ottamaan, otin vaan autot meni niin kovaa vauhtia etten onnistunut.....;/

   Koru-kortti-tauluverstas tuottaa hyvin vaan jakelu jonnin verran takkuilee...jos sitten syksymällä nornmalisoituu...;D

   Poista
 4. Rallikilpailuista en ole koskaan välittänyt, mutta harrastaa saa hän, joka niin haluaa.

  Korutehtaasi on pienimuotoinen, mutta jälkeä syntyy:)
  Kiva että voi harrastaa korujen tekemistä kotona, niitä on teevettä katsellessa hauska näperrellä.☺

  Oikein hyvää ja kaunista elokuun jatkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vissiin toi ralli on aina niin läheltä lipassu, että on koukkuun jäänyt, samoin formulat!
   Vaikka urheiluksi en sitä ole koskaan sanonut saatikka todennut...;D
   Oman kylän poikien tekemisiä olen aina seuraillut, olipa ala mikä sattuu.

   On siinä korutehtaassa lisälevykin pöydän alla jos oikein isoksi päästäisin....hih-hih...;)
   Kiitos Aili-mummo ja elokuun kuutanoita sinnekin päin!

   Poista
 5. Jep, nyt meni Tuhansien järvien ralli suomalaisilta ihan persuksilleen. Me ollaan oltu intoa piukassa niin kauan kuin ajoivat Myhinpään pikiksen, aina tien varressa termospulloinemme. Nyt vain seurataan urheilu-uutisista, miten rallissa käy. Vaan eipä tällä kertaa juuri uutiskynnys ylittynyt! Nyt pitää vaan muistella Kankkkusia ja Mäkisiä. Meidän pojat olivat aikoinaan at-asemalla joka kerta ajanottotehtävissä...

  Ei sitä meikäläinen enää kuonnu lähtemään mihkään Ouninpohjiin eikä muuallekaan. No nuoremmat kävi Mäntsälän seudulla yhden pikiksen katsomassa kun niin lähellä olivat.

  Nyt vaan herukoita heruttelen, mökkerö on kuin sauna ikään. Huomenna sytytän "lettukeittiön" hellan pihalla ja mehustelen siellä. Jos olis pitkä pilli, lähettäisin sulle mehua tulemaan...
  vaikka jäähtyishän se välillä.

  Koruteollisuus vaan kukoistaa sinulla. Miten paljon oletkaan niitä jo värkännyt valmiiksi? Hyvä sinä.
  Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se jotain tehtävä, vaikka tämmöstä turhaa työtä....mutta tekemistä kumminkin....;D
   Muuten kyllä tekisin mehuja ja hillojakin jos olis paikka minne ne panis! Varmaan jokun purkin sosetta ompuista ja luumuista teen jääkaappiin jos niitä on tulollaan. Ulkokeittiö olisi hyvä tämmösiin kuumiin hommiin.

   Samoin meillä porukat oli rallihommissa aikoinaan, Laajavuoressa(lapsuuden koti oli siinä lähellä) oli silloin se startti/maali ja hyvä pikis. Nyt on niin isollaan ettei sinne mahu, suurentivat puolella Lutakon satama-aluetta joten tilloo piisoo. Jos vaikka sitten vuoden päästä pääsis sen tarkistamaan.
   Terkut tuli, kiitos...taaskaan muuten muistanut sitä torin heppiä sulle esitellä, sit ens'kerralla kait.....;)

   Poista