Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 5. marraskuuta 2013

KUULOPUHEETKIN PITÄISI KUULLA ja osata toistaa!


Piti olla menoja ja tuloja tälle päivälle, vaan menot peruttiin. Siksipä päätin kirjoittaa siihen liittyvästä asioista ja vähä siitä vierestäkin.
Tulot pitäisi tulla jos ei juna jätä välille tai veturit päättävätkin lakkoilla, tiedä heitänsä sitten taas, mutta tuskin ilikiävät tehä taas niin, että mummot ei pääsisi reissuun yleisillä kulkuneuvolla kun evät omista omaa menopeliä. Rahhoohan meillä olisi ostaa vaikka oma lentokone....mutta kun ollaan niin pirskatin nuukia....ei edes ajoissa perikunnalle niitä patjanalus roposia jaeta!

Kuulo kun lopetti toisesta korvasta toiminnan noin kuukausi sitten. Ihan vain omia aikojaan kun olin kotona. Tuntui kuin paksu betoniseinä olisi tullut sinne äänen vaimentimeksi.
Puhtaat oli korvat ja samalla reissulla sovittiin kuulon perusteellinen tarkistus ja jos toimenpiteitä tarvitaan, niin siitähän se kait sitten selviäisi edes jotakin! Heti klo 8.00 soittivat tänä aamuna, että  omahoitaja on sairastunut ja tutkimuksia ei voida tehdä, siirrettiin aika seuraavalle viikolle.

Kymmeniä vuosia olen kovassa mölyssä elänyt ja töitäkin samalla tehnyt, kuulossa ei ole todettu aikaisemmin mitään haittoja!?

Tässä ikivanhassa kuvassa korvat kunnossa ja niissä roikkuu Kalevalakorun korvikset. Pitäisi ottaa taas käyttöön, olen aina niistä tykännyt.
Olisihan näitä uusiakin kuvia, mutta henk.koht.syistä jotenkin en viitti niitä ihan joka kirjoituksessa laittaa näytille....heh....värittelen näitä vanhoja mustavalkokuvia!

Perinteisten aamu toimien aikana kuuntelin samalla radiota toisella korvalla.....pientä vitsintynkää yritän murjaista....kun sillä toisella korvalla en tosiaankaan kuule juuri mitään.
Puhuvat toimittajatytöt kirosanojen käytöstä, sanovat, että normaalioloissa niitä kyllä saattaa tulla heiltäkin. Etsivät niille korvike sanoja ja kyselevät ihmisiltä.....aika tyhmiä ja mitään sanomattomia tuntui olevan....esim.himmeli, sanoi  yx mies!???

Panin merkille yhden tavan tehdä korvikekiroilua, oli huomioitava väläys jota ajattelin ottaa käyttöön, muutenkin kun harrastan sananmuunoksia, ihan normaalissa keskustelussakin. Ihmettelen sitä, että aika harva osaan niitä erottaa puheissani. Ilmeestä ja silmän pilkeestä saatan huomata kun joku on sen hokannut. Hekin ovat yleensä niitä joille nämä sananmuutokset eivät ole mitään uutta asiaa ja siten useimmiten ne ohitetaan ilman mitään ylimääräistä kommenttia. Paitsi, jos on joku hyvä uusi joka ei ole kohille vielä osunut, niin sitten kysytään mistäs tämän olit kuullut, pitääpä muistaa!?

Osaan kyllä kiroilla ja aika monella kielelläkin. Yritän harkitusti niitä käyttää, mutta yhtälailla lipsahtaa minulta niin kuin toisiltakin. Lapsena, kotona meillä ei kiroiltu, että vissiin mullakin on niin käynyt, että toisilta opin...oppivainen kun olin...heh.  Näitä paskomisia, persuuksia kyllä tulee ihan normaalisti  ja jos pudotan käsistäni jotakin tms. niin silloin sanon melko varmasti, että voihan helevetin -16 ! Osaan kyllä haistattaa viimeisen päälle kun tuntuu siltä, jätkäpojan puhe kyllä toimii tarvittaessa sen ovat jotkut kuulleetkin ja panneet oikein merkille!
 Lapsien kuullen kiroilua vältän edelleenkin, vaikkakin heidän vanhemmat tuntuvat pitävän sitä normaalina puhekielenä.....että voihan, sattu-viitana  sanottiin ääniradiossakin tänään....tallensin sen heti......;//

Kyllä se juna toi mulle kortteeriin kaverin, hyvä!
Koska vaihdoin nettiyhteyden samaksi joka on puhelimessakin. Tähän asti mulla on ollut sellainen rinnakkaismokkula ja välillä on tuntunut, että saattaa jotenkin häiriköidä meitä kumpaakin.
En ruvennut edes yrittämään näitä hommia itse tekemään koska en osaa.
Pitäisi ottaa jotain pois ja sitten taas uutta takaisin sopeuttaa, vaikeita asioita minulle ovat nämä tämmöiset muutokset....onneksi saan käytännön apua oppineilta......;)8 kommenttia:

 1. Nykyihmisiltä niitä kaikenkarvaisia kirosanoja löytyy, pienet ihmiset ovat hyvin oppivaisia, he toistelevat kaikkea kuulemaansa..;/ Ehkä useimmin käytetään naisen sukupuolielimen nimeä, hassua kyllä. Mutta jos kaksi-kolme vuotias toistelee sitä, ei nimi ole kauneimpia hänen / heidän suussaan.

  Kuvasi on kaunis, kelpaa meille ihastuksen aiheeksi:)
  Sananmuunnokset ovat minulle tuttuja, vaikka en itse niitä käytäkään. Jotkut tykkäävät sekoittaa niihin tuhmia puheitaan.

  Kiitos postauksesta, Maikku, ja hyvää viikon jatkoa sinulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin saa noita vanhoja kuvia elämään kun niitä värittää, ihan kivaa hommaa se on, kun opin!

   Nuorten lisäksi on ukkelit jotka kiroilee, jos niitä on muutama porukassa niin tuntuu, että ne oikein kilpailevat kuka eniten "osaa" korostaa niitä juttuloitaan. Tuolla kaupungilla sitä kuulee, kun tervehdyskin alkaa ja loppuu voimasanoihin... p-le sinäkö se s-na oletkin, voihan v-tu...jne.
   Että tämmöstä siiten ....;// Kait se on sitten aina näin ollut!

   Poista
 2. Nätti kuvasi! Niinpä, sanamuunnokset ovat käyttökelpoisia kunhan pysytään rajoissa. Tosin niillä voi myös hämätä...
  Kyllä ottaa vähän aivoon tuo kovasti nuorten sukupuolielinten huutelu. Kerran kolme nuorta tyttöä hoki v-ua joka toisena sanana. Sanoin tytöille, että miksi he kotipaikkaansa mainostavat, kaikkihan sen tietää mistä kotoisin ollaan. Hä, hämmästyivät. Ainakin silloin loppui v-t. Mutta kovasti yleistä on, ei kuulosta hyvälle.
  Harmi tuo sinun korvasi, toivottavasti kuulo palaa. Joko saitte lunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ylimääräisiä vikoja tuntuu löytyvän, toivon ettei jää pysyväksi ja mikä lie senkin sai aikaseksi...no katotaan ja tutkitaa jospa siitä joku tollu tulisi.
   Vissiin sitä kiroilua olen tuolla ulkona kuunellut että kuulokin rupes lakkoo!?

   Onhan ne vanhat valokuvat vähän somempia kuin nykyiset, vaikka ei mulle tämä nykynaamakaan suurempia ongelima ole tuottanut! Peilistä kattoo aina sama ihminen, vuosirenkaat vaan lisääntyy. Aina olen tyytynyt ajan henkeen, eletty elämä näkyy ja mitäs sitä piilottaa...heh...;)

   Lunta ei ole ja tuskin tälläkään viikolla sitä sataa, vettä vain tyrkkää, hyvä näin, eipä tarvi liukastella....pärjäillään...:)

   Poista
 3. Voi sattu viituna....... enpä viiti kommentoida kun istutaan tässä nokikkain keittiönpöydän ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kun jossakin radion toivekonsertissa.... lähetän.terveisä siskolleni joka istuu tässä vieressä ja ihmettelen samalla sitä, kun olet niin totisesti syventynyt läppäriin....luet ja kirjoitat ja taas toisinkin päin.....hih-hi....;)

   Tässä kerran kuulin, kun emäntä laitto terveisia ukkokullallle joka on viereesä kiikutuolissa ja kuunteli radiosta toivekoserttia....ja kait ne meni perille silläkin tappaa....!?

   Poista
 4. Voihan nenä. sanoo Suloseni,
  Minä en kovia kirosanojsta tykkää ollenkaa, Kotona ei meillä kirottu eikä muualtakaan ole tarttunut. Lapsenlapsita joskus livahtaa niitä ja heti pyytävät anteeksi, kun tietävät että mummi ei niistä tykkää. No jokainenhan tietää mitä sanoo ja vastaa omista sanomistaan. Mukavaa viikkoa sinne sinulle ja ystävällesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vain on käynyt, että ruma sana sanotaan niiku se on, olipa kyseessä radio, tv, tai vaikkapa normaali puhe....kokoon. ikään ja sukupuoleen katsomatta.....://

   Tämä ystävä ketä odottelin oli siitä parhaasta päästä, oma isosiskoni joka asuu Espoossa! On päättänyt nyt eläkepäivinä tulla takaisin juurilleen tänne Jyväskylään, niinhän minäkin tein ja en ole sitä katunut....:)
   Kateltiin asuntoja, niitä on kyllä tarjolla hyvin mutta ensin on tästä nykyisestä päästävä eroon, ennen uusia kauppoja .Mitään kiirettä ei ole ajan kanssa tulee se parempi lopputulos!
   Kiva mulle, kun on se ainut sisko, aina ollaan viihdytty yhdessä ja nyt mummona sitten taas samassa kaupungissa....:)

   Poista