Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 25. tammikuuta 2014

VALOHOITOA TALVEN KAAMOKSEEN !


Vaikkakin olen omasta mielestäni melko järkevä ihminen, niin  teen vähän erikoisia hankintoja joskus, jos olet toista mieltä niin ilmoita.....niin tulen henk.koht.paikan päälle tiedustelemaan tätä asiaa. Jos en saa oikeata vastausta eka kerralla, niin hellitän kyllä vähän otetta, jotta voit mielipiteesi sanoa, siitä järkevyydestä!

Turhamainen kyllä olen  aina ollut ja tykkäisin olla vaikka prinsessa, kiiltävää killuketta, rimpsuja, pitsiä, silkkiä ja samettia, lähinnä vain kotona, en viitti ihmisille sitä iloa tuottaa, että tuolla kartanoille kekkuloitsisin!
Tässä kylässä kyllä niitä muutamia tuolla raitilla piisaa, en rupee kilpailee, voisin vaikka hävitä ja sitä mun vahva egoni ei ota vastaan!

Aika monta vuotta sitten näin tämmöisen kirjavan kattokruunun kaupassa ja ajattelin sen  ostavani. Hinta oli aika pilvissä, joten unohdin koko asian.
Sitten se tuli taas silmieni eteen ja plussakortilla olisin sen saanut lähes puoleen hintaan ja mulla kun ei ole minkään firman etukorttiloita. Taas oli pakko unohtaa koko vehje, koska en käytä toisten kortteja.

Männä syksynä oli toisiakin jutskuja joita olisin ostanut, taas kun reiluna  alena olivat, vain plussakortilla. Kummatkin sähkövispilät ottivat lopputilin, vaikka hyvin oli toimineet vuosia. Matotkin siellä on aina tarjouksessa, tarvisin keveitä sellaisia.

...ja taas se upea kattokruunu -50% roikkui kaupan katossa, vieläkin hinta oli korkea tämmöselle pientuloselle eläkeläiselle....

No, menin kassalle ja sanoin ottavani sen "plussakortin" ja etuisuudet tulivat heti voimaan. Kylmän rauhallisesti menin ja valitsin oman laatikon, jossa tämä vuosien haave oli.
Ei painanut liikoja koska oli pleksiä ja heti kotiin tultuamme avasin laatikon ja rupesin sitä kokoamaan.  Sekin oli kivaa, ihan kun koruja olisin askarrellut.

Sitten jäin odottelemaan, kuka sen ripustaisi paikoilleen.
Onnekseni nuorisoa oli tulossa ja hetkessä Tanja ja Mika sen roikkumaan laitto.
Itse halusin sen juhlallisen tilaisuuden aukaista ja 
N A P S......
......mulla alkoi se  valohoito, josta nykyisin paljon puhutaan, paikassa jossa oleskelen eniten, kaamos jo silloin  oli hyvällä alulla.
Valkeus tuli hyvillä led-lampuilla jotka olin ostanut jo ajoissa, sillä lamput eivät kuulunut hintaan. Nämä lamput syttyy kertaheitolla hehkuunsa ja mulla on keittiössä varmasti tämän talon näyttävin kattokruunu valoineen!
Joitakin kyökin lisävarusteita piti ja pitää vaihtaa että systeemi toimii. Se käy helposti kun paikat ovat vaaleita ja tämä kattokruunu on se väriläiskä, minun lisäkseni joka tosiaankin pelittää  hyvin valtakunnassani jota diktaatorina hallitsen!

Reilu valo on kauniin pehmeää ja nyt kun päivä on pidentynyt ja aurinkokin antanut merkkejä itsestään.....sen valo kun osuu noihin killuttimiin, on se loisto ja värit vaan upeita!
Minäkin onneton pitkään pimeässä vaelsin ja keittiössä mattoon kompastuin koko näyttävällä ropallani ja lankesin saman tien, vaan nyt aukesi se avoin ja valoisa kulku vihdoinkin minulle.

Saapi vapaasti nauraa ja hospatella, ei haittoo, koska sitä pitkän iän luonnonlääkettä käytän itekin
aika säänöllisesti, itseeni ja toisiinkin tarvitessa.....  heh-he.....;)


12 kommenttia:

 1. Onpa ihanan korea kattokruunu, kelpaa tuon alla fiilistellä..:)
  Hienoa että sait sen kattoon asennettuna, et tarvinnut itse tuolille kiivetä!
  Oikein antoisaa viikonloppua sinulle, Maikku♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korreepa kovinkin!!!!!
   En uskolla tuolille/tikkaile nousta ja kaksikin teki ton koristuksen kanssa hommia, ite olin vain pomona.
   Kiitos Aili....:)

   Poista
 2. Kaunis kattokruunu.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika näyttävä sanoisin, mutta kylläkin mieluinen, toivottavasti kestää yhtä kauan kuin entinen, kiitos Ritva...:)

   Poista
 3. Joo, kaunis on ja hyvän valon antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tykkäänkin kun nyt on keittiö valoisa ja näkee! Työpöytien päällä on loistelamput joita ei voi oikeestaan käyttää kun ovat liian kirkkaat, pitäs aurinkolasit olla, että kestäis jotain pilputtaa soppansa särpimiseksi.
   Sulla on valaisimien ostoo ja laittoo kun tuut retkiltäs takasin.....;)

   Poista
 4. Todella kaunis on ja kivasti värikäs uusi kattokruunusi! Ihanaa että sait tuon haaveilemasi hankittua ja käyttöön. Tuostahan tulee hyvälle mielelle ja valo on tarpeen, kun vielä kovin pitkiä on nämä pimeät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ja varsinkin tyttöset ihastuu siihen heti, mutta ei taida ihan moni mun ikänen sitä keittiöönsä hankkia, ihan esimmäiseksi.
   Aika paljon on ruvettu keittiöihin ja kylppäreihin oiken kattokruunuja laittamaan. Minä en sisusta koskaa muodin mukaan, vaan "mutu" sen ohjaa. Lähes kaikki tässä huushollissa on vanhaa, toisilta saatua, kirppareilta, osto-ja myyntiliikeistä ostettua, mutta oikein hyvin viihdyn näitten tavaroitteni keskellä....vaikkakin kaikkea onkin vähän liikaakin....;)

   Poista
 5. Sait sitte valohoitoa ja väriterapiaa samassa paketissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelepa mikä säkä ja koko helahoita viellä -50%, terapia muuten toimii, vähän hymyilyttää edelleenkin kun keittiöön tulen.....;))

   Poista
 6. Aivan ihku kattokruunu, sopii hienosti sinun keittiöösi antamaan valoa ja iloa.
  Minä näin joskus Berliinissä vanhassa hotellissa punaisen kattokruunun ja sitä kuolasin, kuvasinkin sen ja muistelin jälkeenkin monesti.
  Minä olen kattokruunufani ja mulla kiikkuu tässä olotilassa viisi erilaista kruunua. Kuka meitä estää kattokruunuja katselemasta?!? Yhden näistä raahasin aikanaan Prahasta, joitakin olen löytänyt huutokaupoista. Itsellemme sisustamme, emme muotilehdille. Jotakin hauskaa meillekin pitää olla!

  VastaaPoista
 7. Musta oli mukava tulla tänne parin kuukauden päästä kun napsautin kyökkiin valot ja nämä dingelitdongelit loistivat ja toivottivat mut tervetulleeksi....;)
  Eteiseen keksin viellä jostain jonkun kivan, ihan jees nytkin on, yksinkertaisen kaunis valkoinen siellä roikkuu, samanlainen kun keittiön entinen.
  Ei muutakuin silmät auki tuolla kulkiessa!

  VastaaPoista