Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 17. tammikuuta 2014

MAJA, A MEHECSKE - MAIJA MEHILÄINEN


Se on sitten näin, että reissu on lennetty ja hyvin oikeastaan pärjäilin! Vaikkakin muistuttihan se siitä, että en ollut aikoihin tätä lajia harrastanut!

Joka päivä köpöttelin kaduilla ja kaupoissa, vaan muutaman viikon ajan harvakseltaan kun sain oikein äkäisen räkä-ja kuumetaudin, ihan sänkyyn kaato tämmöisen kovaksi keitetyn mummelinkin. Vanhoja konsteja käytin yskä lähti yskimällä, vaikkakin kaulan ja hanurin välinen osa ropassa oli kyllä hellännä, etten oikein oikein erottanut oliko selkä-vai rintakipu vaivana kun läpi pisti niin pirskatisti. Nuha sitten lähti niistämällä, silloin aikoinaan sanottiin toisenkin konstin auttavan!?
Kuumaa hunajavettä join ja huilin lakanoitten välissä.....

 Kelit oli samat kuin Suomessa lähes koko ajan, Unkarissa se kosteus ja tuuli kyllä tuntui aika tuimalta!
Tuntui se muuten -18 astetta aika kylmältä eilen kun asioita lähin ulos hoitamaan, yksinkertaisesti en vaan tajunnut laittaa oikeita vaateita lämmikkeeksi. Senhän varmasti osaan kyllä korjata seuraavalla kerralla. 

Pirkon uuden asunnon kävin tsekkaamassa ja postin tarkistamassa. Vähän jännältä tuntuu kun reilusti yli kolmekymenttä asuimme satojen kilsojen päässä ja nyt eläkeläisenä asutaan taas kumpikin juurilamme, niinkuin penskana. Oiskohan hyvä jalkasena muutaman minuutin kävely kyläilyyn toistemme luokse, yksi korttelin väli, lähi kauppakin meillä on sama.
Lähes lennossa taas vaihdoimme Budapestin kodin. Tämäkin on käytännössä hyvä, ei tarvi huolehtia ruuista ja pyykäyksistä lähtevän kun toiset on tulossa samalle mestalle, kummankin hyöty  ja helpotus.


Jätin taas tämän mun salarakkaani sinne, uskollisesti odotti nämä reilut puolitoista vuotta jonka olin poissa. Aika omistavasti kämmentä pidän hänen vahvalla rautaisella olkapäällä. Toinen omistava ele olisi se kauluksen suoristaminen ja haituvien nyppinen....mutta se ei onnistunut koska otin itse meistä tämän kuvan. Oli muuten pyhä aamu ja kulkijoita olin vähän, vissiin ne vähätkin aamuvirkut ihmetteli. että kaikki omituiset tuntuu olevan jo aamusta liikenteessä.
Kuvat oli muuten mahdottoman tarkkoja, kaikki rypyt ja muutkin patit näky tosi tarkkaan, niin sillä vähän silottelin ja hämäsinkin omaa osaani tässä.....:)

Jatketaan taas siitä mihin jäätiin männä vuonna, pitäs kivuta rappusia myöten tuonne jääkylmään vintiin ja hakee kunnon talvitakki käyttöön....vaan oottaiskon jonkin aikaa jos vaikka kelit lämpenisi, että tarkensi siellä vähän penkoa paikkoja.....samalla kertaa!

15 kommenttia:

 1. Onpa mukava taas tavata pitkästä aikaa :)) Tervetulemas kotmuan kamaralle! Ja kylläpä oletkin ikäiseksesi siloposkinen tuossa kuvassa, hihii, salarakas näyttää paljo enämpi "kärsineelle". Tuo Maija Mehiläinen-taulu on nii ihana. Mehiläisellä onnellinen ilme, lienee siitepölyä noista kukista saanu mukavasti hunajan valmistukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitooos....oon mä oikeestaankin siloposkinen...hih... en vain tajuu miten noista mun ottamista lähikuvista ittestäni tuli niin himskatin tarkkoja pakko oli korjailla,.salarakas voi ollakin vähän rosonen, mutta sehän vain korostaa sitä miehisyyttä...;) Maalasin noi kukkaset viis vuotta sitten ja nyt tällä reisulla lisäsin ton kaimani siihen ja mustakin son nyt ihana.....:D

   Poista
 2. Kiva kun olet jo takaisin! Ja ihan huippu, että Pirkkokin on siellä harjukaupunkilaisena ja lähituntumassa (paitsi nyt Budapestissa, tietty). Tää pakkanen tuntui varmasti naamarissa ensin, mutta vanha muisti palaa... ja talvitamineita vaan ylle.
  Pitkän vesisateisen alkutalven jälkeen kuivat pakkassäät tuntuvat mukavilta, kunhan ei yli 20 astetta nouse. Mutta pääasia, että olet taas kuvioissa, tervetuloa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on olla nyt täällä, kiitos Anja!
   P sanoi kerran, ettei hän ainenkaan rupee eläkeläisenä enään asumaan Espoossa ja sit rupeskin toimimaan, kaikki sujui nopeesti ja joustavasti! Meistä siskoksista tää on ihan hyvä ja toimiva asia....;)

   Poista
 3. Terve tuloa taas tänne koto suomeen,varmaan oli mukava reissu,ihana tuo Maija Mehiläinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, hyvällä mielellä minä aina tänne tulen takaisin ja oikein odotin lähtölentoa tällä kertaa. Nämä välimatkan lennot kestää vain reilut pari tuntia, siksipä aika helppo matkustaa! Toin Maija Mehiläisen mukanani koska se oli ihan hyvä matkakumppani, vaikka matkalaukussa joutuikin matkustaa...;)

   Poista
 4. Tervetuloa kotimaan pakkasiin! Hae vaan lämmintä päälle, nää pakkaset jatkuu kuitenkin vielä. Sit on taas tylsää, jos joudut räkätaudissa makailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En heti uskonut kun ilmoitit, että -17 oli luvattu pakkasta mun lähtöpäiväski, aamuyöstä kun olin Jkylässä niin mittari näytti -20, ei haitannut kun vedin pikku matkistani tänne, lämmin koti odotti emäntäänsä....;)
   Onneksi ne ekaviikot meni hyvin ja meillä oli mukavaa siellä kahen miljoonan ihmisen seassä, sieltä vissiin sen taudin siemen nappasinkin!?

   Poista
 5. Olet ihasti tervetullut kotimaahan ja meidän iloksemme, Maija Mehiläinen!
  Hyvin on mennyt sinulla, polvet on kunnossa, ja liikkeelle pääset milloin haluat:)
  Oikein hyvää ja hauskaa viikonloppua sinulle, Maikku ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja oli ilo taas palata tänne!
   Polvet ei vieläkään oikein tykkää rappusista, mutta harjoittelen yhä En nyt ihan suurempaa matkakuumetta saanut, mutta oli hyvä todeta että pystyn taas liikkumaan ilman kipuja....viisaita ovat lääkärit! Varon kyllä ylirasitusta, ettei vaan takapakkia tule koko suureen hommaan jälkeen.
   Salikuntoilu olisi aloitettava ensiviikolla, viikonlopun vielä tässä ihmettelen...;)

   Poista
 6. Minä olenkin jo vartonut. Sulle lähettämäni joulukortti kaartoi meille takaisin - olivat lajitelleet sen suoraan takaisin lähettäjälle ennen kuin pääsi postista edes maailmalle. Siellä se nyt makaa mun käsilaukun pohjalla. Mutta yritys oli hyvä.

  Niin ne miehet oli ennen rautaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna yritä laittaa se uudestaan, niin samalla tulisi teidän uusi osoite mukana...:)
   Multa jäi kortit laittamatta, mutta kun tulin tänne takas niin nippu kortteja oli odottamassa ja laitan sitten pikkuhiljaa piristys kortteja lahettäjille. Meille sinne Unkariin tuli uusi posti ihan lähelle ostariin, niin että toimisihan se ihan hyvin, vaan allkirjoittaneesa taitaa se vika olla....;D

   Poista
  2. Laitan matkaan. Taidan päivittää kyllä kuvan tai parin verran jos et laita pahaksesi. Yhden tenavan hiustyyli kun muuttui jouluna kokonaan :)

   Poista
  3. Tottakait tykkään....:)
   Uimarit olivat kaljuja muutamat täällä, kun karvattomana uidessa sai paremman ajan.....että ei kait!???? Odotan innolla....;))

   Poista
  4. Ei nyt sentään :) Mutta sellainen murkkulisäke hävisi ja tilalle tuli miehisempi malli. Karvoja on kyllä edelleen päässä.

   Sen sijaan niin tytön kuin pojankin pitää jo ajella säärikarvat ym. ennen kisoja. Valmentaja siitä aina muistuttaa.

   Poista