Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

KESÄÄ ODOTELLESSA satoikin lunta!


Yöllä sitten sitä lunta tyrkkäsi!

Partsilla tein lumityöt ja haistelin ilmaa, nokkani laitoin etelän suuntaan  ja kiepsautin vaakakaaressa pohjoiseen suuntaan ja totesin.....että tulihan se talvi viimeinkin!

Ei nyt sillä, muutama sentti valkoista katolla ja näkyy tässä päivän kuluessa sulavan pois.
Aurinkokin löysi ulos tien pilvien rakosista, että menoa se on niille vähille lumille.......

Jostain rupesi vippaa ja päätin tarkistaa mitä sisältää eteisen pikkulaatikosto. Tiesin kyllä siellä olevan jokunen kaulahuivi ja hanskoja  kasapäin.
Otin kaikki laatikot pois ja yksi kerrallaan roikotin huiviloita ja kaiken karvaisia kaulaliinoja silmieni edessä. 
Kaksi jätepussia kinttuloitten vieressä, toiseen roskat ja siihen toiseen kiertoon pääsevät. Sivulle panin käytän kenties!? Nämäkin sitten toiseen kertaa tarkistin, ennen kuin sievästi rullasin ne niihin mataliin vetolaatikoihin takaisin.
Muuten toi rullaus style on hyvä, näkee heti kertaheitolla värit, paksut ja kevyemmät järjestin omiin osastoihin.

Hanskojakin oli liikaa, vaan nyt ovat siististi pareittain sulassa ja sovussa. Varmaan pysyvätkin, koska lapasaika hupenee jo joutusaan.
Eteisen komeron ylähyllynkin sain iventoitua, sitä sanotaan hattuhyllyksi, vaikka siellä on muutama sontsakin, tarkistin nekin....räväytin oikein levälleen ja vain yksi oli rikki. En heittänyt sitä harakoille koska on helppo korjata, kaksi piikkiä oli varjon reunoista irti...ja ompelen ne kii kait joskus....;)
Niissä päähineissä oli muuten sovittelemista, joka myssyn panin nuppiini ja peilasin sitten kuvastimesta, muuten en juuri peiliin vilkaise kuin aamuisin, tarkistan kuka se siellä oikein kurkkii, sama tuttu naamahan se on, mutta varma pitää olla tässä asiassa.....ettei vain tule hymyiltyä vieraalle....;(
Hattujakin löytyi ylimääräisiä, koska tykkään niitä värkätä, lipalla, lierillä sekä paskereita, osa meni kiertoon ja kolme vähän outoa, pannumyssyn/rukkasten  näköistä ihme tekeleitä laitoin menemään sinne huitsinnevadaan....ja ihmettelin miksiköhän olen nekin oikein säästänyt, enkä koskaan pitänyt...;D

Vähän kyllä sitten kehuin itteeni, onneksi mun vanhin kummityttö soitti, niin sain sanottua miten oli ahkeroinut.....jätin sen sanomatta, että toista viikkoa meni ennenkun sain homman hoidettua loppuun!
Urakka on kesken ja seuraavan romupesän tarkistus alkaa.......sitten kun tulee se oikea viilis.
Näissä asioissa tunnun olevan erittäin rauhallinen ja harkitseva, siis ei mitään hätiköityä lopullista päätöstä...hih...;))

Yläkuvassa  äitini, minä ja Pirkko, kotitalon rappusilla  28.07.1963 Jyväskylässä.
Tämä oli kesäisin aika suosittu paikka koska siihen paistoi aurinko iltapäivällä sekä illalla, oikeastaan koko pihaan. Se oli kaunis, iso  ja valoisa pihapiiri joka oli hyöty käytössä. 
Kuvassa näyttää, että meillä tytöillä on huivin alla papsut päässä, vissiin tanssi-ilta oli tulollaan......


Vihreät helmiäiskorut on värjättyä simpukan kuorta ja korumetalli kullan väristä. Kuva ei anna oikeutta simpukan hempeään välkehtivään vihreään. Olisin voinut jo 60-luvulla nämä laittaa tantsuloihin, vaan kun ei ollut, mutta jotain koruja mulla oli silloinkin ihan varmasti koristeena.....


8 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! Ootko tuon kuvan maalannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ;) kiitän!
   Kuvaa en ole maalannut, mutta otan kyllä vihjeeksi ja uskoisin että ylä ja alakuvan kyllä voisin saada aikaseksi. Olen muuten aika huono jäljentämään alkuperäistä just näköiseksi!? Mutta aina parempi kun laitan siihen vähän omaa mukaa, niin en saa sakkoja tekijäoikeuksien rikkojana. Mua kyllä eniten on aina kiehtonut ihmisten taltiointi kankaalle....vaikka kyllä aihe kun aihe toimii.....;)

   Poista
 2. Taitaa tuo lumi sulaa pois - omasta ikkunasta kun nyt pihalle vilkaisen, ei sitä paljookan näy. Aamupakkasta oli miinus kympin paikkeilla ja nyt -2, eikä mittari ole suorassa auringonpaisteessa.

  Tuo heinäkuun 28. oli sunnuntai (nettistä tarkistin) ja tansseihin taidettiin olla menossa illalla - Ainolaan tai Koivurantaan kait.

  Olisit voinut kuvan ottaa sitää järjestämästäsi asustelaatikostosta - joka laatikossa kaunista värien iloittelua ja hyvässä järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin susta uikkari kuvan ilman lupaa...hih...;D

   Muuten meenasin ottaa kuvat niistä järjestetyistä laatikoista ja taidankin ottaa ennenkuin ne taas sotken. Vähän kyllä nolottaa kun niissä näkyy jokin verran tämä mun hamsterin tyylini...heh....;)

   Poista
 3. Ahkeruus on ilomme, niinpä niin..:)
  Ajattelin, että nainen vasemmalla olet sinä, mutta pahastipa erehdyin ☺
  Olet sinä Maija niin taiteellinen ihminen, taidetta syntyy useampaa sorttia...
  Lumista viikon alkua sinulle (kuten myös meille) ♥♥

  VastaaPoista
 4. En nyt ihan kovinkaan ahkera ole, aika valikoiva sen suhteen! Nykyisin kun ei ole oikeestaan pakko mihinkään, laistan aika paljon vähän kaikesta. Siksipä oikein kirjoitin sen muutaman laatikon järjestelystä, koska se oli multa aika hyvä saavutus...nettiin uutiseksi sen oikein panin, varsinaisen saavutuksen !!

  Aili, siksipä oikein kirjoitin kuka on kukakin siinä kuvassa, eihän meitä toisistaan oikein pystynynyt oma isänikään erottaa....aika usein kutsui väärällä nimellä... sait erehdyksen anteeksi....hih....;))

  VastaaPoista
 5. Se siitä aikaisesta keväästä, meilläkin taas hanget kimmeltää, vaan voipa tuo sulaa äkkiäkin pois jos lämpöasteille menee ja aurinko paistaa. Voi kun saisikin innostuksen tehdä inventaariota hattuhyllyllä ja kaapeissa, huh, ajatuskin jo väsyttää. Neljän hengen tamineissa onkin läpikäyntiä kerrakseen, ehkä vielä sekin päivä koittaa :) Hyvää viikonloppua! Ai niin, ihana kesäinen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla oli vaihtoehtona Nallikarilta kuvia, kun otettiin aurinkoa, kait siitäkin on aikaa, ehkä oli 60-alkuvuosi....laitan ne kyllä joku kerta kun on oikein sateinen/luminen/kylmä päivä menossa täällä.

   Jokus luulen, että täällä mun huushollissa asuu isokin porukka kun tota kamaa on niin paljon.....heh.....;)

   Poista