Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

MINKÄ TAAKSEEN JÄTTÄÄ, niin eestään sen kohta löytää!


Inventoin, lajitelin sekä järjestin neljästä laatikosta aika kirjavan kasan naisten kaulahuivia! Näistä kevysistä liinoista täyttyi ylin laatikko. Eivät ole ihan jiirissä, koska olivat jonkin verran eri kokoisia, haittasivat vähän sitä tiptop järjestystä, mutta viikattu kumminkin! Helppo ottaa käyttöön kun näkee värit heti kertaheitolla.
Toinen laatikko alaspäin sisältää ne reilumman kokoiset huivit, joilla voipi tehdä kaikenlaisia temppujakin. Kiepsauttaa kaulan ympäri tai vaikkapa tarvittaessa kietaista pään peitoksi. Joskus kun saatan mennä sellaisiin paikkoihin joissa on tapana, että pää peitetään liinalla!

Kolmas laatikko sai  ne vähän suuremman sorttiset huivit ja liinat. Näillä sopii sitten  vaikka kokkareilla hartiat peittää ja käsivarret piilottaa. Tai vaikkapa Välimeren viilenevissä illoissa suoda hetken sitä kaivattua lämpöä itselleen.....jos ei muuta ole tarjolla!
En ole koskaan kylläkään näin työläästi niitä ottanut käyttöön, vaan on helppoa heittää kaulaan ulos lähtiessä.....ja sitten sisätiloissa jättää kaulaan roikkumaan......tai tyylillä kiepsauttaa toisen pään liinasta olan yli taakse retkottamaan, eipähän sitten niin kovin herkästi  putoa! 
Aika monihan jättää sen vain toiselle olkapäälle olipa sisällä tai ulkona.


Piti vain nyt ohjeita antaa, jos joku sattuisi ihmettelemään, että mitähän toi oikein noin monella huivilla tekee....suoraan kun sanon, niin en juuri mitään!
Nenä ja silmät kyllä valuu lähes aina kun ulkona olen, niin voin vain vihkaan pyyhkäistä tipat niistä siihen alimmaiseen kaulaliinan liepeeseen. Nahkahanskat ja hihan sivu ei toimi läheskään niin hyvin!
Olen yrittänyt opetella sitä ukkoloitten tapaa, toinen sierain sormen sivulla tiiviiksi ja sitten kunnon turskaus sinne minne sattuu pysähtymään. Ei toiminut mulla, sotkin vain itteeni lisää.....omistan kyllä nenäliinoja kankaisia sekä pehmoisia paperisia, varalta niitäkin, kun olen ihmisten ilmoilla, niin......;)

Oikealla sivussa olevat nyssäkät ovat ostoskasseja joista aina yksi mukana laukussa/repussa! Hanskalaatikossa niitä lisää, niitäkin on oltavan kaiken kokoisia ja värisiä.....jotkut olen ommellut itse ja  vasiten ostanutkin muutaman .......

Onpahan mitä vetää käteen, mustat käsineet olen näköjään kaikki tänne haalinut.....;// 
Ihan kaikkea ei ole pakko ostaa mitä halvalla saa!


Näissä kuvissa on vain osa näistä lisäasusteista, mitkä järjestin eteisen laatikostoon. Paksut neuleet sitten on jo toinen asia...kaulaliinat, pipot, lapaset ym, talvivarusteet.....olkoonpa nyt missä ovat!
Tämmöstähän nämä mun järjestelyt sitten oli, sain kaksi kassilista kiertoon.....vietävä olisi pikimmiten, silmistä pois, etten vain kajoaisi niihin ja katuisi ......;)8 kommenttia:

 1. Siinä on huivit ja hanskat hyvässä järjestyksessä ja helposti esiin otettavissa. Luulis jotta noilla pärjää vaativallakin maulla varustettu tyttönen. Käytön jälkeen laitat ne varmasti takaisin yhtä hyvään järjestykseen, eikä haittaa vaikka laatikko vahingossa jäisikin auki - silmänruokaahan ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tulee laitettua siististi samaan paikkaan hanskat ja huivit aina käytön jälkeen....heh...;)
   Onhan aina kiva oli kun saa jotain tehtyä, vaikka tämmösta pientä piperrystä, innostaa uusiin yrityksiin, suunitelmia kyllä on jatkaa tällä samalla linjalla...;D

   Poista
 2. Huh, ei sinulta ainakaan huivit ja hanskat lopu kesken..:))
  Se on oikein, järjestys se pitää olla...
  Ehkä jonain päivänä esittelet käsilaukkujasi, Maikku?
  Ihanaa viikkoa sinulle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lopu ei ja mistä ihmeestä niitä oikein tulee lisää.....;//
   Voi kun pysyisivätkin näin järjestyksessä, vaan kun tapa on vain survaista nopeesti laatikkoon piiloon.
   Käsilaukkuista en kyllä pysty näyttelyä pitää, nolottaa jo kun ajattelen asiaa, muutamasta erikoisemmasta saisin kyllä postauksen aikaseksi.
   Onneksi mulla on noita isoja-ja pikkutyttöjä joita täällä käy ja hyvin mielellään tutkivat mun vaatehuonetta ja saavat mukaan jos mieluista löytyy.....;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sitähän minäkin olen tässä ajatellut jo pitemmän aikaa.....;/
   Reisuilta on helppo tuoda kun menevät pieneen tilaan ja painavat vähän, että selityksia kyllä löytyy......;D

   Poista
 4. On sinulla liinoja mistä valita ja niin kauniissa järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, onneksi minulla on taito nauraa itselleni.....joskus ajattelen, että onkohan nämä mun totutut tapani silkkaa turhamaisuutta!? No omalla kustannuksella minä itseeni hemmottelen, niin tokkopa siitä silloin haittaa toisille kostautuu.
   Kuten sanoin, että tovon että huivit pysyvät jonkilaisessa järjestyksessä. Sen olen huomannut kun tyttöset käyvät mun varastoissa (heillä on jatkuva lupa siihen!)niin laittavat tavarat takaisin paikoilleen ihan samalla lailla.....oppivathan jonkinlaista järjestystä.
   En muuten ole mikään himosiivooja, tarvittaessa kylläkin....;)

   Poista