Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

MAASEUDUN MARKKINOILLA !


 

Tästä tai oikeastaan näistä alkaa minun kesämarkkinat!

Olemme vähän täällä kotikaupungissani lähinnä  kuin Toivakan sivukylää, koska välimatka on noin 30 km hyvää tietä  ja muuten Toivakan Nisulan seudulla on pieni kylä nimeltään Jyväskylä, tämän  asian kuulinkin vasta tällä reissulla......


Nämä ovat Alpakoita, kaksi reunimmaista ovat tiineinä ja tälle yhdelle se onnistunut ja sanoivat sen olevan vähän mustasukkainen.  Punaiset tukivaljaat ovat kuulemma tarpeen saa kasvattaja paremman otteen tarvittaessa. Ovat erittäin rauhallisia ja vähän uteliaistakin sorttia,kun ovat tottuneet ihmisiin.


Sitten nämä äiti ja karitsat!
Olin kuulemma lapsena kovasti ihaillut porsaita jotka kipittivät äitini pyörän perässä, istuin tarkalla ja olimme mummolaan  silloin menossa.
Tästä kuulinkin koko ikäni kun en porsasta karitsasta osannut erottaa.....


"Valmet-kättemme töitä", totesivat aina valmettilaiset  traktorin nähdessään.....tämä muistan isästä ja veljestä!
Oli muuten mahtava ja näyttävä työkalu.

Eipä  nämä vanhatkaan oloaan väheksy, paljon ja hyvää työtä ovat taakseen jättäneet!Upea kunnostettu menopeli Tunturi mopo.

Tämän isomman edessä hiljennyin ja tutkin...kiertelin ja kattelin.
Ei vain ole taitoa eikä rahhookaan tähän menopeliin
mutta,
haaveita ei kukaan minulta voi ottaa pois......;)


....että näin kovasti naisellista on tämä mielenkiintoni markkinoilla!
Olihan siellä paljon muutakin, vaan nämä taisi olla kylläkin kuvien arvoista tällä kertaa.
   
Ostin pari hyvin tehtyä onnittelukorttia, viikonlopun häihin ja rippijuhliin.
Vaki ostos markkinoilta on kunnon pala palviläskiä ja hyvää leipää kumpaakin sorttia ja maistuivat kuin ikänään  koskaan aikaisemmin, totesin ja pyyhkäsin suupielet hihaani......;))


Kylän oma tyttö Arja Koriseva toimii aina Toivakan pippaloissa, tässä kertoo päivän tapahtumista ja myöhemmin oli konsertti.
Kaikki tapahtumat olivat ilmaisia jopa kuljetus Jyväskylästä ja minähän tykkään näistä ilmais juttuloista.
 Koko kesä on niitä täynnä, kunhan huomaa lehtiä lukea tarkkaa.....;)

10 kommenttia:

 1. Hienoa että siellä Keski-Suomessa on noin mukavia kyliä!
  Arja Koriseva on iloinen esiintyjä, ja kova nauramaan..;))
  Oikein kaunista heinäkuuta sinulle Maikku, ja kiitos postauksesta! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitten pikkukylien pinnistettävä toimintaansa jotta pärjäisivät!
   Opettaja on kolutukseltaan tämä Arja, ettei jatkuvasti voi oikein naureksella, samoin hänen miehensä. Kauniit hampaat ja hemasevan iso suu, korostaa tätä naurua, kaikki kolme sisarusta samanlaisia naurajia/laulalija! Saman oloinen tyttö on Marita Taavitsainen, suuta ja ääntä pisaa, iloisuuden ja hyvän artistin lisäksi.....;)
   Kiitos Aili Mummo ja odotellaan niitä heinäkuun helteitä!

   Poista
 2. Mukavia kesätapahtumia tuollaiset markkinat ovatkin. Alpakat ja lampaat niin sympaattisen näköisiä. Monenlaista kulkupeliä siellä maaseudullakin on :) Ai että on herkullisen näköinen lettuannos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIkein harvinaisen hyvä oli se muurinpohjalettu, mies siellä paisto ja rva möi, olisin syönyt toisenkin lähtiessä, mutta aika loppui kesken!
   Tuntuu, että osaako sitä lettuja enään paistaa....miehet sen taidon osaa kun laittavat aina reilummin voita pannuun....;)
   Marikkinat ovat mukavia ja onneksi ilmat suosi, lapsille siellä oli kaikenlaisia vehkeitä ajanviettoon!

   Poista
 3. Huomasinkin perjantaina ilmoituksen näistä markkinoista kun ajelimme kotiinpäin Toivakan kautta. Kivoja kesätapahtumia ovat. Mukavia kuvia, lampaat ovat aina yhtä ihania eläimiä, samoin alpakat, joita nyt on tullut Suomeenkin.

  Mukavia kesäpäiviä Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on petranut Toivakka kuntaansa tutummaksi!
   Nytkin oli porkkanana halvat tontit ja niihin tutustuminen, porukka kun vähenee, niin palvelut sen mukana, lapsia on saatava lisää, että koulut pysyy!
   Kuniitahan ovat nämä Sisä-Suomen kunnat, vehreys ja veet käsien/jalkojen ulettuvilla.....eläkeläisillekin hyvia mestoja Jklä ja Kuopio sekä Mikkeli lähellä!
   Kiitos Minttuli, huomisellekin tiedossa mukava päivä, eikä sade haittaa kun on autopäivä......;)

   Poista
 4. Olisin lähtenyt Toivakan markkinoille mukaan - nyt vaan oli tärkeempää olla kotosalla. Hyvä niin.
  Taidettiin me vahingossa sanoa karitsoita porsaiksi - porsas on pienelle lapselle helpompi sana sanoa. Tuttuja eläimiä ne meille kaupunkilaistytöille oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missasit hyvät retken, mutta menot on laitettava tärkeys järjestykseen!

   Mistä sitä muistaa kaikkien elikoitten nimet....jos karavhi on kirahvi tai kaneli on kameli, niin kyllähän sen tajuaa.....;)

   Poista
 5. Jösses, sitä vartenhan ne toivakkalaiset pystyttivät keskustaan markkinakojuja perjantain aamuvarhaisella kun ohi huristelimme. Meillä oli kiirus kotiin auton huoltoon puoliltapäivin, joten ei voitu jäädä enempää kurkistelemaan Toivakkaa.
  Markkinat on tosi kiva tapahtuma aina jos vaan sää sallii. Hartolassa on maan suurimmat perinteiset markkinat, ne on joka kesä yritetty katsastaa ja sitten tietysti emäpitäjän pestuut. Ne on ihan must syyskuun toinen viikonloppu.
  Aina sieltä markkinoilta jotakin lähtee mukaan, eikä yllätys, että tuo upea motskari sinua kutkutti.
  Täällä satoi eilisen, yön ja vielä nyt aamullakin ihan kaatamalla. Nyt on vettä valunut niin, että luulisi jo kaiken tulleen alas. Aika syksyisen näköistä on ja lämmintäkin vaivaiset 11 astetta. Pitäs lähteä Lappiin koska siellä on hieman lämpöisempää ja aurinkoakin. Mutta kestetään♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jonnekin markkinoille viel kesäaikana lähen, kummatkin markkinat tapahtunat tiedän paperilla ja kiinostais!

   Ei olis varmaan myynyt sitä prätkää, esillä ne vain oli, ihan mukavaa sekin. Näin tässä yks yö sellaista unta että ajelin pitkin kyliä jonkilaisella skootterilla ja mukavata oli....kunnes heräsin!?
   Vettä tulee koko viikon jos vaikka sieniä kasvattais.....minä olen muutan pituutta kasvannu lähes pari cm, vissiin sateessa tarpeksi seisoskellut. Käskin lääkärin oikein mut mitata,kun olen joutunut housujen punttia pidentämään, että tämmöstä jälkikasvua sain niitten nivelten uusimisen yhteydessä, nyt olen melkein 163cm ja iloinen olen tästä.....;))

   Poista