Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 6. kesäkuuta 2014

TAIDEMUSEOON.....
Suoraan kun sanon, että ei muuten huvita nykyisiä rantakuvia tänne esille laittaa ja tuskin niitä on taltioitu, saatikka taltioidaan....hih...;)
Kuva on 24.07.1964 Oulun Nallikarin hietikoilta, siis jonkin aikaa sitten, jolloin kelit olivat ihan samat kuin tänään täällä Jyväskylässä!

Tässä kohta Pirkon kaa hipsutellaan  kaupungille, tavataan Kirkkopuiston penkillä ja sitten nokka kohtaa.... tien toiselle puolelle Taidemuseoon.
Eilen oli Kuutti Lavosen upean näyttelyn avajaiset, en ollut siellä, ilman minuakin porukkaa oli ihan reippaasti....sisko sitten edusti kun tuntee hänet paremmin. 
Meillä on muuten ollut sama taideope ko. taitelijan kanssa, mulla opinnot jatkuu edelleen, ala josta ei koskaan valmistu pelkän penselin ja raaputtamisen kanssa, aina tulee uutta oppimista, totean tämän henk.koht.oppimisestani!

Tänään siellä on tutustumispäivä ja taiteilijan pitäisi olla paikan päällä, muutenkin perjantait on niitä mun museopäiviä, niitä maksuttomia....


Nämä ajattomat eläinkuviot tulee aina uudestaan muotiin vaiko lie jatkuvuus taattu kaikissa asusteissa. Jotkut noista laitan korviini, ihan lopullisesti en ole killutin paria vielä valinnut. Korut omia tuunauksia ja matsku värjättyä simpunkakuorta.


......ja tämän sitten etumusta korostamaan.....

Nehän sitten vaativat musta/ruskean värit vartalon täyteliäisyyttä peittämään, käsivarsien ja somien nilkkojen vilahtelu korvaan sen korujen vaaleuden värin.
Kengistä ja käsiveskasta ei ole muuten kuvia tähän hätään, mutta tyylistä en tingi se stemmaa ihan varmasti.
Piste Iin päälle on hyvä hampaiden pesu ja peilaus, jotta se ylimääräisen väritys niistä kyllä poistuu sen avulla. Palasta kun otettava jotakin, ennen rundille lähtöä, kun se päiväkin on jo yli puolisen.......

8 kommenttia:

 1. Kauniit korut. Toivottavasti oli hyvä taidepläjäys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä oli!
   Teokset kolmelta viimevuosikymmenelta ja aika vaikuttavia, pääasiassa naiskasvoja. Varsin suosittu ja arvostettu taiteilija, mun palkoilla ei hänen töitä ostella! Käyn vielä joku perjantai niitä uudelleen tarkistamassa.

   Poista
 2. Ihan upeat korut, kyllä kelpaa niissä tepsutella..;)
  Hyvää viikonloppua ja Helluntaita Maikku! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se Helluntaikin on tulossa, taitaa mennä ohi ihan läpihuutona.....;)

   Naurattaa nuo koruhommelit joskus, talvella en viitti palton alle niitä laittaa piiloon ja tänään yli+30 lämmössä liimautui kaulakoru ihoon.
   Kiitos ja toivotan myöskin hyviä keliä viikonlopuksi Aili Mummo, vaikka siellä teilläkin sitä lämpöä on piisannu, vaikka naapuriin jakaisi....

   Poista
 3. Onneksi isä aikoinaan touhusi kameran kanssa ja sai meistäkin otettua uimapukukuvia. Tuossa oltiin leirintämatkalla, nukuttiin teltassa, ruoka keitettiin pienellä kaasuliekillä tai leirintalueen tulilla - koko perhe yhdessä.

  Kauniit korut luonnossakin, tässä väri on vähän vääristynyt. Ruskeet sävyt on saanu vähä pinkkiä blogin taustaväreistä - ei haittaa yhtään.

  VastaaPoista
 4. Oli muuten se viimeinen kesä Suomessa kun seuraavana kesänä asuttiin jo Saksassa ja sitten seuraava reissu tehtiinkin samalla porukalla pitkin Euroopaa.....ne oli muuten mukavia reissuja koko perheen kanssa....:)

  Koruja on mukava tehä....hih-hii....;D

  VastaaPoista
 5. Kuutti Lavonen on huippua! Niin on myös tuo Nallikarin kuva, tuo itsellekin muistoja mieleen telttaretkistä silloin joskus...
  Ja nyt on se aika, että korut näytille ruskettunutta ihoa vasten, totta, kuka niitä palton alta näkisikään. Kauniita ovat korusi.Eipä ne kaikilta synny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten yhtään ollut auringossa koko kevät/kesällä, ulkona kylläkin mutta varjosessa paikassa.....pitäs kait sitä edes vähän ottaa, aika kalponen kyllä olen....;//
   Jos tekisin kotihommia, niin ei olisi aikaa näihin helmien pujotteluun, onneks ei ole kukaan mulle valmista lukujärjestystä laatimassa! Ihan ite teen, pelkkää askartelua, piirtämistä ja ruokatuntia, välituntien lisäksi sekä jonkin verran lukemista ja kirjoittamista....hih....;) ....meenas voimistelu unehtua,,,,;D

   Poista