Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 30. elokuuta 2014

OMA-KOTI-KULLAN-KALLIS


Asuntomessujen  mukana oli tämä Sokoksen tavaratalon näyteikkunakin. Toinen toistaan mielenkiintoista rakennusta olikin tässä kylässä.
Nämä mallikotien tekijät he vasta mestareita ovatkin, aloitin kuvalla prameasta kartanon tyylisestä rakennuksesta.


Kolmikerroksinen kaunis perheasunto. 
Tämä iso näyteikkuna toimii aina ajan hengessä Sokkarilla jonka edessä viihtyvät kaikki, vauvoista vaareihin.


Vähän  pienempi, mutta erittäin sievä ja kodikas talo on tämäkin!


Tämä sitten on tehty luultavasti sitä vapaampaa asumista varten. Voisi olla vaikka ihan perintönä tullut ja sitä sitten on kait yritetty korjailla.....vai toteaisinko näin sanonnolla "oman näköiseksi tehty".......ja tehdään yhäti.......;)


Sauna!
Jokaisen Suomalainen omistaa ainakin yhden saunan, minulla sitä ei ole koskaan ollut!!!!

Saunomisen opettelin lapsuuden kodin saunassa, tykkäsin siitä. Ensin oli se kertalämmitteinen pönttökiuas ja jossain vaiheessa  sauna uudistettiin jatkuva lämmiteiseksi puukiukaan kanssa
Isän kanssa ne hommat opeteltiin, puut, veet ja lämmitys, siivouksen järjestelyineen ennen ja jälkeen saunan.
  Näin jälkeenpäin kun muistelen niin miten se isä aina oli meille kakaroille läsnä ja jakso neuvoa sekä vastailla niihin satoihin lapsen kyselyihin!?
Sauna oli isossa ulkorakenuksessa hirsinen pääty. Löylypuolella pestiin ja pukuhuoneessa oli vanha Venäläinen junan kamina jossa paistoin joskus lettujakin. Eteinen jossa oli saunapuut seinän pituisessa penkkilaatikossa ja sieltä sitten hilpastiin puhtaana kotiin!
Talvella pyöriskeltiin lumihangessa ja kesällä istuttiin saunan rappusilla ja vilvoiteltiin.

Lauantaisin on mulla saunovuoro klo 17-18  tässä kerrostalossa!
Mikään mahoton saunaihminen en ole koskaan ollut, mutta ilman sitä kertaviikoista reissua en jätä kuin pakosta väliin......;)


ps.levensin vähän tätä kirjoitus-ja kuva kohtaa, jotta saisin kuvat näkyville vähän isommassa koossa, omiin silmiinikin tuntu mukavalta katella eikä aina vain tiirata ja siristellä....

11 kommenttia:

 1. Teilläkös ne asuntomessuit siellä on? Usein niissä on taloja, jotka vaikutavat vähän oudolta, mutta kaikkeen tottuu.
  Hyvän uudistuksen teit , nyt on kuvat hyvin esillä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli kiitos, on muuten paljon helpompi kuvia katella kunnon koossa! Saihan ne aikasemminkin isoksi laitettu, mutta hupsahti osa kuvasta sivupalkin päälle. Vähän laiska olen ollut uudistamaan näitä sivuja, vaikka ohjeilla se kyllä onnistuu helposti ja on mukava kokeilla.....;)

   Poista
 2. Kiitos 'omakotikatsauksesta', kauniita olivat melkein kaikki;)
  Voisi noista kodeista valita mieluisimman...
  Levollista ja mukavaa viikonloppua sinulle, Maikku! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Sokoksen tavaratalon iso näyteikkuna toimii aika usein ajan hengessä, mitä kaupungissa tapahtuu ja kalenterin mukaan!
   Ison työn ovat tehneet noi nukkekotien tekijät ja onneksi antavat meidän kaikkien katelle niitä.
   Kiitän Aili Mummo ja ihmettelin aamusta lämpötilaa ulkona, vaan kyllä se pikkuhiljaa siitä lämpiää ja laitan syysvaateet niskaani ja hippailen kadulle tarkistus kierokselle....;)

   Poista
 3. Onpas mukava näyteikkuna, mielenkiintoista katseltavaa nämä kodit minikoossa. Minä olisin aina halunnut asua talossa, jossa on ainakin kaksi kerrosta, mieluummin useampikin, vaan maantasalla yhä asustelen. Ai niin, asuinhan minä opiskeluaikana opiskelijoiden kerrostalossa, siellä sauna oli ylimmässä kerroksessa, tykkäsin kyllä kovasti. Saunaan pitää päästä monena iltana viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, olihan se sauna mukava paikka eilenkin ja puhtaana oli helppo urheilla ja katella Suomi-Ruotsi maaottelua telkasta!
   Varsinaiselle asuntomessu alueelle en mennyt, siellähän ne tarkastelu kohteet olisi ollut, vaan hyvin oli esillä koko kaupungissa joten kärryillä pysyin. Kyllä pääportiilla asti kävin, kokoajan toimi citysta ilmainen kuljetus sinne ees/taas.....;)

   Poista
 4. Onpas taas rakennettu. Muistaisin Jyväskylän Sokoksen ikkunoiden olleen aikoinaan kansainvälisissä julkaisuissa. Olisikohan jouluinen lumikuningatar ollut yksi näistä.

  Kyllä ne lapsuuden saunamuistot lumessa pyörimisineen ovat ikuisesti mielessä. Mukavaa, huoletonta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna täällä on paljon uusia lähiöitä joista olen kuulut nimen, mutta ei haisuukssn missä ne ovat!
   Tietysti citykin muuttuu koko ajan, tykkään kyllä ja pakko sanoa, että viihdyn täällä....:)

   Poista
 5. Taas meni ensimmäinen kommentti hävyksiin..... ja varmasti tein sen oikein, ehkä tämä uusi läppäri vielä haluaa näyttää ylivaltaansa...... uusi yritys.

  Uusi blogisi muokkaus tuo kuvat hienosti esille - ilman kuvien napsauttelua, ja saahan sen ulkoasua vaihdella mielen ja tilanteen mukaan - kun kerran osaat muokata ja haluut kokeilla.

  Sokoksen ikkunoita on kiva katella ja arvailla mitähän siellä seuraavaksi kesitään. Nämä nukkekodit on upeita kaikkine kivoine yksityiskohtineen.
  Lapsena mekin tehtiin nukkekoteja kenkälaatikkoon - muistatko? Tehtiin huoneitten seinät, ovet, huonekalut ja astiatkin pahvista, ikkulaseiksi laitettiin läpinäkyvää teippiä, kangaspaloista verhot, matot ja muut tekstiilit. Oli sekin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No. ihan varmasti teit oikein, mutta se uusi kone vain temppuilee....hih....;)
   Vähän laiskasti olen sivuja uusinut ja kuvatkin samoja ollut koko ajan....siksi yritänkin kirjoitaa ja kuvittaa kirjavasti näitä omituisia höpötyksiäni.....omaksi/toisten hyväksi!

   Tehtiihän me ite kaikki lapsena, ei sitä silloin vain kauppaan menty ja ostettu. Taas vetoon tähän ikäluokkaan, jos joatin halusi niin kyllä se näpereltiin omin voimin, siksi kait meistä näin hitsin hyviä ja käteviä tulikin......;)

   Poista
 6. Aivan ihania kaikki, kartanosta pärekattomökkiin ja saunaan asti. Minulla ei koskaan ollut nukkekotia, haaveilin siitä lapsena, nuorena ja vielä kai ihan aikuisenakin. Lapsenlapsellani sitten oli oikein iso vaaleanpunainen nukkekoti.
  Nyt niitä kalusteita sitten olen kirppiksellä myynyt kun ei "kotia" enää ole. Hieno juttu, että näyteikkunaan rakennetaan tällaisia katseluaarteita! Kiva postaus!

  VastaaPoista