Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

JOULUPAKETTI vähän myöhässä.....


Oikein mukavassa paketissa vietin v. 2014 joulun Laukaassa!

Lunta satoi sen verran, että muutamien lumihiutaleiden verran oli talvinen olo, jäät ei olleet vielä kestäviä ja onneksi ei niitä uhkarohkeita ollut sen kestävyyttä kokeilemassa.
Taas huomasi sen ajan kulun, kolkytävuotta sitten asuin tämän Peurunkajärven rannalla, viitisen vuotta.
 Tapani ei ole haikailla mennyttä aikaa, vaan elän ajassa joka on kohillaan ja vuosiin en ole edes tulevaisuudesta pahemmin haaveillut!


Silloinen ja nykyinenkin rantasauna!

En ottanut selvää sen tämän päivän käytöstä, luulisin sen tilaus saunana toimivan asiakkaille.
Aikoinaan saimme henkilökuntakin sitä käyttää omiin vapa-ajan viettoon kun oli siihen tarvetta. Tottakai maksavat asiakkaat olivat etusijalla.
Kun tein vuorotyötä pääasiallisesti niin kesän aikoina laituri oli minun valtakuntani, siitä oli hyvät puurappuset järveen.
Olin työpaikka kiusattu tai oikeastaan sellainen joka oli sopivasti aina hollilla kun pojilla tuli mieleen kepposet. Helppo kohde joka ei suuttunut ja sehän oli  mieleen noilla poikasilla. 
Muistan yhden kesän aurinkoisen päivän, kun tapani mukaan otin aurinkoa laiturilla, huomasin kyllä ettei laituri ollut kunnolla kiinnitetty. Vissiin oli alkukesän aika.....
Pojat peijoonit tuuppasivat laiturin järvelle, siinä sitten lautalla uiskentelin, en ollut moksiskaan. Tiesin ja pojatkin sen tiesivät, että joutuvat minut ja laiturin veneellä hakemaan järven selältä.
Sitä laituria olivat tulleet kiinnittämään, mutta kun kiusaus oli käsi ulottuvilla, niin pakko oli hoitaa sekin saman sileän tien......;)


Tämä vanha Pölkinahon talo on siinä samassa rannassa, joka toimii nykyisin Peurungan lisärakennuksena, pihapiireineen. 
 Siellä sisällä  oli ohjelmaa lapsille sekä aikuisillekin, leipoivat mm.pipareita. 
Kotakahvilassa pihassa niillä pipareilla herkuteltiin nokipakkukahveilla!
Pölkissä asuu kesäisin Hilarius Hiiri, lapsien kaveri omine hauskoine juttuineen!

Veteraanien porukka on pienentynyt kun istuin ja juttelin heidän kansaan, sanoivat, että tällä kertaa heitä oli kutsuttuna kaksikymmetä sotiemme teräsveteraania.
Nämä komeat herrat, siisteissä puvuissaan, kauluspaidoissa ravatteineen saa kyllä vedet silmiin muillakin eikä vain minulla.....asiallisella käytöksellään ja koko olemuksellaan!!!!


En muuten ihmettelisi vaikka viettäisin seuraavankin joulun täällä yhtä hyvässä ja lämpöisessä paketissa Peurungassa!

12 kommenttia:

 1. Olin mukana tuossa paketissa ja luultavasti joissakin tulevissa. Oli niin huoletonta ja hyvää joulunvietto Peurungassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sehän siinä se pääasia onkin....olla passatavana ja nauttia siitä, niitä eläkeläisen oikeuksia, totean.....;)

   Poista
 2. Voi miten mukava kertomus joulustasi! Varmasti tunnelmat entuudestaan tutussa Peurungassa olivat jouluisen lämpimät. Minä en ole vielä koskaan Peurungassa käynyt, ehkäpä joskus, sillä niin paljon olen siitä positiivista kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toissa vuonna joulu ei ollut Peurungassa ihan loppuun suuniteltu vaan nyt kyllä pelitti hyvin, kaikkiaan. Tässä olen ajatellut siiryä pikkuhiljaa kotimaan matkailuun, noin muutenkin tai voishan sen kokonaan lopettaakin.....onhan sitä oltu ja nähty. Ihan sitä varsinaista matkustamisen iloa tai paloa ei oiken tunnu enään löytyvän.....no katotaan.....;)

   Poista
 3. Tuollainen paketti olisikin mukava ratkaisu joulun viettoon, ei vaan ole tullut koskaan ajateltua. Olisi huoleton joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikanpäällä kun seurasin porukoita niin paljon oli sakkia kolmessa polvessakin ja tuntuvat viihtyvän ja nauttivan yhdessä olosta! Talo kun on täynnä eri juttuja kaiken ikäisille ja eipä tarvi kun istua valmiiseen pöytään ja asua siistissä huoneessa. Nyt kun pystyin paremmin ulkonakin liikkumaan niin talon puolesta sai sauvojakin lainata ja niiten kanssa kuntopolkuja köpötellä....suosittelen kyllä tämän tyylistä joulun viettoa.....:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä vaihteeksi ihan mukava oli! Mullakin aikoinaan ne juhlapyhät meni toissä, niin silläkin on mukava mennä valmiiseen....;)

   Poista
 5. On siin ollut pojilla hauskaa, kun ovat sut tyrkänneet järvelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se oli niitä hauskimpia juttuja seilata järven selällä puolialastoman irtonaisella laiturilla! Meillä nämä laitosmiehet (esimieheineen) oli niitä pojanveitikoita.....mitäs niille rähjäämään, naurattihan muakin ne jutut ja kivoja työkaverita olivat.....;)

   Poista
 6. Kiitos Maikku, upea tarina!
  Hyvää vuodet 2015 jatkoa sinulle♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili Mummo, kiitoset sinulle kun käyt näillä sivuilla ja toivon meille molemmille oikein hyvää vuoden jatkoa...:)

   Poista