Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 16. tammikuuta 2015

KORUT KÄYTTÖÖN ja tiivisteet ikkunoihin !


Vasiten päätin jo eilen, että lähen heti aamusta ostamaan ikkunantiiviste rullan tai paketin, mitä ne onkaan!? Vaikka meillä on uudet lasit pokineen laitettu koko taloon jokunen vuosi sitten, mutta nyt kyllä huju käy rakosista. Ihan näin hyvää tuuletusta en ole ennen huomannut tässä keittiössä istuessa.

Mikä lieneen toisissa huoneissa, niissä kun harvemmin ikkunoiden vieressä aikaani kulutan. Mitä nyt mennen/tuleen ulos vilkaisen ja tarkistan säätilan ja tietysti mitähän naapureissa  nyt tapahtuu.....

Viluinen en ole tyypiltäni, vaan oli lisättävä paitaa päälle ja sukat jalkaan, koska tuntui varpaissa asti se viileys. Onhan mulla hyvät lämpimät sisävaateet ja tossut käytössä päivittäin. 
Otin sisälämpömitterin eteeni ja kyllä se -18 näyttää täällä keittiössä. Patterit kyllä puskee lämpöä ihan kiitettävästi.

Ainahan sitä sanotaan, että lihavat ihmiset eivät ole viluisia ja enkä ole ollutkaan sitä.....siis viluinen!
Rokotettukin on jo ajoissa, jotten oireile tiettävästi flunssaa......kait sitten se on iän tuoma kysymys ja kumminkin sitä pitäisi lisätä riepua ylle ja alle, jotta olisi miellyttävä tässä ja nyt tätäkin kirjoittaa.Koruthan tässä holotnassa ei pahemmin lämmitä, kylmä metalli ja posliinihelmet pitäisi ensin lämmittää jotta toimisi iholla lämmön johtimina.
Korvariipuksetkin sen verran pitkät ja heiluvat, niin jos ei siinä koko kaula viilene ni johan on ihme. Kylmä kääty kaulaan, niin johtaa koko roppaan jäätävyyttä ja varpaisiin asti piisaisi sitä viileyden raikkautta.
 Toimisi tämmöiselle reilusti yli puolitoista metriselle mymmelille hyvin ja joutuisaan jos nyt sitä kaipaisin! 
Olin kymmeniä vuosia 161 cm, mutta polvien uusimisen jälkeen pituus mitattiin, olen nuoren lääkäripojan tarkalla mitalla 163 cm! Olisi voinut  olla vaikka kymmenisen senttiä lisääkin, en vaatinut uusinta mittausta, mukavalta tuntui tämä parikin cm-n lisäys!Nämä korut olen tehnyt jo viime vuonna, tykkään niistä!  Nämä ovat kaikki uusista materiaalista kasattu ja ihan käyttö kelpoisia, vaikka vinguinkin niitten viileydestä.

Eihän sitä ikkunoitten tiivistys juttuja ole myynnissä, kun on sesonki tuotetta!?
Minun mielipiteen on kylläkin tästä toinen, nyt näitä ilmoja pisaa ja tähän hätään tarvitsen niitä apuvälineitä......korvikkeita kyllä löytyy kotoakin ja otan sitten ne käyttöön.

Lempeä ja lämpöä toivota kaikille......:)

10 kommenttia:

 1. No... et sitten tyynyjä laita ikkunalasia vasten, nojalleen ja tiukasti kiinni etteivät tuulessa tipu lattialle. Olen tuolla maailmalla nähnyt tuollaista ikkunoitten tiivistystapaa.

  VastaaPoista
 2. En sitten laittanunna niitä tyynyjä ikkunalaudalle...muutamalla sanomalehdellä onnistu kohtalaisen hyvin tämäkin homma! Onneksi tulee vielä iso Keskisuomalainen aamuisin eteisen lattialle, jos tulis vaan Hesari joka on puolta pienempi ni säälistä en raaskis sitä kutistunutta pikku-hesuria lasien tiivisteenä käyttää !!!!!!

  Tajusin vasta, että jos mulle ei tulis mitään paperilehteä, niin kait olis pitänynnä läppäri levittää, kuten kirjan aukaisi keskeltä ja laittaa se seisomaan siihen...koska siellä olisi se paljon puhuttu ja mainostettu nettilehti! Vissiin sillä pitäs puutkin pesässä sytyttää jos lämpöa haluasi !? Paperilehteä luen niin kauan kun pystyn sitä itse lukemaan ja sen jälkeen lukee mun avustajat tarvittaessa sitä mulle.....;)

  VastaaPoista
 3. Minulla yöllä aukesi ikkunaluukku tuulessa, olin laittanut vähän huonosti sen kiinni, Kävi aikamoinen hiku. Nyt pelkään, miten kävi kukkien siinä sen tuule kohteena, vielä ei näy tuhoja.
  Kyllä obn tas niin kauniita koruja.
  Oikein hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin vain parvekkeen oven illalla, että on kunnolla kiini kun varoittivat siitä kovasta tuulesta.

   Varnasti herkät kukat näyttävät aika pian jos eivät tykänneet siitä kylmästä, toivottavasti ei tuhoja tullut!?
   Kiitos mummeli ja koitetaan pysyä pystyssä ja pikku Himmukin lyhyessä liekassa, ettei lumeen huku, tuli sitä lunta aika paljon. vaan vettä alkoi satamaan, niin sulaa ihan silmissä pois......:)


   Poista
 4. Nyt vaan vanhoja sukkahousuja tilkkeeks sinne ikkunanrakoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkahousut olisi hyviä tähänkin hommaan! Ilmat meni taas vähäksi aikaan lämpösille ja olen tyytyväinen!
   Kyselen ja kattelen vieläkin toisista kaupoista jos sitä oikeeta tiivistettä, vaikka en oikein huvikseen sitäkään hommaa viittisi tehdä. Muistan, että kerran meidän talossa kävi näppärä mies joka huoneistossa tekemässä nämä jutut halukkaille ja meni talon piikkiin koko juttu.
   Muuten kun lopetin työnteon niin samalla lopetin sukkahousujen käytön, on mulla muutamat kyllä varalla jos joutuu jonnekin kolttu päällä lähtee......;)

   Poista
 5. Eihän se veto kivalta tunnu nivelrikkoisella, kannattaa tukkia vetoiset ikkunat!
  Hyvää uutta viikkoa sinulle, Maikku! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä mua ei haittaa veto, vaan miten se tässä työpisteessä niin tuntuu niin vilposelta, tietysti kun paikoillani olen ja vain kirjoitan ja luen! Pitäisi kait kait nousta ja liikutella useimmin koko roppaa ja niinhan se olisikin parasta....kiitos Aili ja kunnon pakkasissa se alkaa tämäkin viikko.....:)

   Poista
 6. Kauniit korut jälleen, nämä passaavat monenlaisen vaatetuksen kanssa. Meillä vasta vinkka käykin nurkista ja raoista, vanha talo. Villasukilla ja torkkupeitteillä on käyttöä näin talvisaikaan, puuta palaa leivinuunissa ja se tuo mukavaa lämpöä sähkön lisäksi. Melkolailla samanmittaisia olemme, tosin minä lienen jo lyhentynyt viime mittauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä pärjää kun vaatetusta lisää.....muutenkin olen enemmän talvesta ja lumesta tykkäävä tapaus...:)

   Poista