Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 7. toukokuuta 2015

MINUN BUDAPESTINI, tällä kertaa....


Ei se vaan millään tule kuvatessa sen maalatun taulun todellinen väri, eihän sitä oikeastaan toiset huomaa, mutta tietysti itse sen erotan heti!
Tietä myöten kipusin Gellertin kukkulan rinnettä  ja alakuvan noiden korkeimpien puiden takana on tämän maalauksen lamppurivit.
Remppasivat kylpylän sisäpihan allasta.
Totesin siinä köpötellessä, etten ollut muuten koskaan päiväsaikaa/kirkkaalla säällä tätä tietä kulkenut!
On se muuten raskas tie, jos sattuu talvella kaiken hyvän lisäksi olemaan lunta....Olin menossa lähetystöön, sanomalehtiä lukemaan. Siellä on muuten iso hyvä kirjasto ja yksi hyllykkö toimii menetelmällä "tuo tullessa ja vie mennessä". Siitä hyllystä löysin pari mieluista kirjaa jotka panin reppuni täyteeksi. En kerinnyt niitä alkaa edes lukemaan, ovathan sitten odottamassa seuraavaan kertaan.


Tällä seuraavalla kommentilla en varmaan saisi omia töitäni sinne näytille koskaan, joten panen sen mielipiteen sovinnolla sivuun. Värihän siinä on mulle mieluinen ja aika reilun kokoinen taideteos, kuvan oikeassa yläkulmassa on vain pieni osa sitä taulua. Että, miksiköhän taideteoksen näin vajavaiseksi kuvautin, siksi koska siinä ei ollut muuta kuin tätä yhtä väriä käytetty vissiin litrakaupalla!

Taiteilijan ja teoksen nimeä en löytänyt mistään.....parempi kait niin!?


Tämä on se akvaario joka löytyy aika monissa virallisissa ja virattomissa tiloissa heti tuloaulassa.
Kuvan tyttöä voisin kutsua Unkarilaiseksi pikkusiskokseni, joka tarvittaessa lomittaa töitä tehden tässä komeassa isossa talossa.
Normaalisti toimii Suomenkielen opettajana Budapestissa sekä aika tuoreena aviovaimona!

Pääsinpä ilman perimmäistä
tarkoitusta samaan kuvaa ja kaiken lisäksi olen oikein edustavan näköinen, niin kuten Suomen eduston tiloissa kuuluukin olla....käymätieläistenkin!!!!

7 kommenttia:

 1. ...... Ja minä jatkan samaa laatua Budapestissa.

  VastaaPoista
 2. ...... Ja minä jatkan samaa laatua Budapestissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää niin tyhjältä koko sivu, onneksi panit tuplasti vastauksia!
   Sun on helpompi hiitää kun kerkesin kunnon ladun sinne vuorille tehdä.....oho se olikin kahella aa-lla, siis laatua....;)

   Poista
 3. Kylläpä Budapestin taivas hehkuu maalauksessa, hieno maalaus ja kauniita nuo koristeelliset katulmput siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli kiire, kun tajusin etten ollut maalannut yhtään Budis aiheista taulua siellä tämän 17vuoden aikana....niin tein sitten niitä neljä! Kokemattomuuttani aloitin aika hankalista kohteista rakennuksista, on korjailtava niitä täällä, vikoja kun tuntuu löytyvän....toinen ne mukanani! No tulipahan nyt nekin tehtyä! Aurinko laskee aina Tonavan takan olevalle Gellert vuoren taakse, seuraan sitä mahtavaa värinäytelmää usein olkkarin ikkunasta. Kiitos Anja.....:)

   Poista
 4. Ihana lamppurivistö! Ja ihana Budapest. Siellä lähetystön puutarhassa minäkin kerran pasteerailin ja kuuntelin kuorolaulua ja olihan siellä silloin lähetystöä Jyväskylästäkin, kaup.johtaja mm. Kävitkö kylpylässä? Se on aivan must ainakin kerran kokea. Jälkeenpäinkin nousee suupielet korviin.
  Mutta hyvä että olet taas takaisin harjukaupungissa ja blogistaniassa. Iso hali ja terkut sinulle ja hau Simolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käynyt kylpylässä ja näky olevan piha allas remontissa silloin! Saas nähän kerkeenko siellä edes koskaan käydä....mutta ohi olen kyllä aika monta kertaa kulkenut!

   Otan halit vastaan kiittäen
   ja lähetän sinun kautta pojille kunnon rutistukset myöskin.....;)

   Poista