Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

OSTAA-MYY-OSTAA.....


Käyn silloin tällöin kirppiksillä. ihan kova friikki en ole,
tästä isostakaan myyntipaikasta,
ei tarttunut mukaan
yhtäkään
ostosta!

Tämän uskottoman paikan löysin ihan sattumalta, kun olimme kesäretkellä Karstulassa, entisen rippikoulu paikkani kun halusin käydä tarkistamassa yli puolen vuosisadan jälkeen.

Siellä kyselin, että onko Rantakallio vielä toiminnassa.....tuli vain mieleeni kun se oli ihan vastapäätä opistoa tien toisella puolella!?
Aikoinaan yksi suosituimmista tanssilavoista. Eihän siihen silloin v.1961 tarvittu kuin yksi lauantain ilta kun alkoi kuulua tanssimusiikkia rantalavalta sinne tyttöjen asuntolaan.
Porukoissa kaikkihan aina viisastuu totesin sen jo tepsivän silloinkin, niin päätimme lähteä sinne saman illan aikana ikkunan kautta pihalle ja tantsuloihin.
Jäätiin kyllä kiinni jo pihassa ja takaisin nukkumaan, mutta seuraaviin lavatansseihin yritimme uudestaan........

Sanoivat siellä kansanopistossa, että menkää ihmeessä siellä käymään on toiminnassa ja sieltä kyllä saa ja löytää ihan mitä vain, tarpeelista ja tarpeetonta.
Paikka toimii nykyään konkurssipesien kirpparina!


Suoraan sanoen myyntipuoli oli aika runsas, että valikoimaa kyllä löytyi!


Nämä kuvat on ison talon puolelta!


Kaikki ulkorakennukset telttoineen myytävää kamaa täynnä, uusia hyvä vaateita, huone-ja työkaluja, tottahan se oli....siis kaikkea mahdollista!


Tanssilavan puolelle kurkistin sekin oli myyntitilana, olipa kaunis lavan pihapiirikin muuttunut niistä ajoista jolloin viimeksi siellä kävin!

Mikäs minä olen arvostelemaan, kaikkihan rupsahtaa vuosien mukana .....mutta miksi tätä upeata huvipaikkaa ei oltu kunnostettu edes päällisin puolin, koska päivittäisessä käytössä on edelleenkin!?
Voi olla, että aika moni minutkin nähdessä, vuosikymmenien jälkeen toteaa ihan sitä samaa......paitsi minä en ole päivittäisessä käytössä, mutta liikun kyllä näytillä tuolla kylän raitilla....

Vissiin on tehtävä joskus uusi reissu sinne, jahka olen sulatellut näkemääni!

Porukkaa siellä kuulemma käy ympäri Suomea ja tottahan se varmaan onkin nähtävyys ja mitä mainion ostos paikka retkikohteeksi, suosittelen!

Otin kesän alussa itsepalvelu myyntipöydän tästä kotini naapuri korttelista muutamaksi viikoksi, halvimman ja pienen  hyllykön päädyn ja päätin kokeilla toimiiko.
Vaateet vien suoraan hyväntekeväisyyteen kiertoon  mutta toisia asusteitakin löytyy pilvin pimein mun huushollista, samoin astioita yli tarpeen.


Hinnoittelin kamat sen verran huokeeksi ja toivon, että saisivat uuden elämän toisaalla. Taulujakin kokeilin ja hinta pyyntö oli vain osa raamien kustannushinnasta. Tämä ruskea tyttö meni jollekin, taulut vein vasta viimeisellä viikolla, olisi alkuun pitänyt nekin sinne esille panna!

Koruja oli noissa karkkiastioissa, lähinnä korviksia ja käsirenkaita.
Myyntitilassa oli talon puolesta muutama korkkitaulu johon sai nuppineulalla laittaa omia koruja myytäviksi!
Keskellä sini/ketjullinen ja turkoosikaulakääty sekä oikeassa laidassa, sini/musta laatainen riipus on minun käsitöitäni...


Vähän jännitti kuin homma hoituu, tulisiko edes sen verran  rahaa jotta saisin maksettua oman tilan vuokran!?
Eka kertaa kun olin näillä kaupoilla.
Onnistu sekin sessio oikein hyvin ja käyttörahaakin jäi lompakkoon jonkin verran.
Kävin joka päivä tarkistamassa ja siistimässä sekä vein lisää kamaa myyntiin ja sehän toimi kun paikka oli tässä lähellä.
 Seurasin tietysti toistenkin myyntipöytiä, liikaa kamaa ja siivottomia ei lisää ostohaluja ihmisissä.

Nyt tulevalle viikolla otan pariksi viikoksi saman kokoisen paikan kamoilleni. Hommasin itselleni oman korkkitaulun johan saan hyvin korut esille, toimii näissä asioissa paremmin.
Myytävästä ei kyllä ole kyllä pulaa, kunhan ostajia löytyisi, jarrutelen itseäni omissa ostoissa ja yritän noille nuorisolle saada aina jotain mukaan vietäväksi....tuntuvat olevan vähän ronkeleita kun vertaan meihin pulajan kakaroihin, kaikki kelpasi mitä tarjottiin.....;)


12 kommenttia:

 1. Kylläpä onkin iso kirppis, tavaraa joka lähtöön. Olisipa kesälle pitänyt ajella sinne, eihän tästä ole matka eikä mikään Karstulaan. Vaikka en varmaan olisi mitään ostanut, katselen aina sujuvasti jos milloin kirpparilla käyn, mutta ostokset ovat kovin harvinaisia kuitenkin.

  Myytävää olisi minullakin, kun saisi aikaiseksi viedä niitä näytille, taitaa jäädä niinkuin tähänkin asti.
  Oikein mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä hyvä paikka se Rantakallion kirppis on, että pääsee parkkiin ihan lähelle ja ainenkin arkipäivinä oli tilaa hyvin! Olen kyllä myyjäisissä koruja/tauluja myynyt muutaman kerran, nyt eka kertaa itsepalvelua kokeilein. Kyllä sitä vuosien myöta tavaraa kertyy ja noi harrastukset sitä lisää tekee. Paremminhan se kauppa kävisi jos olisi ite tekijä paikanpäällä myymässä.
   Kiitos Mummeli ja helppoa syksyä toivin.....:)

   Poista
 2. Onpa siellä tavaraa monen moista iso paikka näyttää olevan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, totta vie sitä tavaraa oli siellä, vähän oli liiankin laajasti ja paljon, ei oikein pystynyt päättämään mistään mitään....joten lähimmekin pois......:)

   Poista
 3. Katselemista riittää vaikka viikoksi, mutta en jaksaisi enkä kehtaisi..;)
  Tavaranhimo on jo kadonnut, mutta uusi käsilaukku pitää saada! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun suoraan sanon niin en oikein hyvin siellä viihtynyt! Aika moneen paikkaan vain kurkistin ovesta. Jossain vaiheessa ulkomailla asuessa tuli kerättyä kaikkea mahollista ja nyt yritän päästä niistäkin eroon jollain keinoilla.
   Kyllähän käsilaukku on ostettava jos tuntuu siltä......;)

   Poista
 4. Kylläpä onkin runsaasti tavaraa tuolla konkurssipesien kirpparilla, lienee käyttämätöntä tavaraa pääosin. Tuo päätypaikkasi tauluineen näyttää houkuttelevalta, samoin koruosasto. Minulla on kirpparikäynnistä aikaa, myynnistä vielä enemmän, pitäisi saada taas joskus lähdettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka oli konkurssipesien kirppari niin osa niistä majoista kopeista oli vuokrattu yksityisille. Hyvää kamaahan niistä olisi löytynyt jos olisi oikeesti tarvetta ollut, niin ihan sillä kyllä suosittelen vaikka nätävyyttenä!

   Vein tänään sinne omaan tilaani kamaa, huomenis on vietävä lisää koska näytti aika tyhjältä. Vähän sellaista nappikauppaahan se on kun hinnat on pidettävä alhaalla jotta joku veis edes jotakin mukanaan. Pääasiahan se on, että saan kamoja kiertoon.....;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Pikolini, en osaa päättä kumman poistaisin, kun tuli kaksi ihan samanlaista kommentia, vissiin pienen vehkeen kaa istuit jossakin ja käytin toisten kanavia lukemiseen ja kirjoitteluun!? Eihän siitä haittaa ole....kunhan edes jotain joku kommentoi, kiitos.....;))

   Poista
  2. Nokun se tuli niin hitaasti ..... sanon sitko nähhää .......

   Poista