Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 9. lokakuuta 2015

SYKSYISIÄ AJATUKSIA JA PIENTÄ PUUHASTELUA!


Mitähän tämä mun toimistoni lämpöpatteri oikein meinasi kun laitto itsensä ihan kylmäksi, nythän sitä pientä lämpöä olisi täällä sisälläkin kaivattu.
Toisissa huoneissa kyllä toimii, lähin oikein avaimen, astian ja rievun kanssa tarkistamaan kaikki lämpöpatterit, mutta tämä  keittiön ainokainen ei vaan toimi totulla lokakuun tavoilla. Tein kyllä kaikki tarvittavat temput ja "ilmasin", ei muuten suhauttanut muuta kuin vettä suihkautti saman tien ja sekin kylmää. Aikani lirutin sitä astiaan kunnes alkoi lämmintä vettä tulla ja tiukasti sitten pikku avaimella nuppi kiinni. 
Sanomalehen laitoin lattialle jos vaikka olisi loput tipat siihen laskenut nyt ei tullut sitäkään! 
Kokeilin vielä kerran sen patterin avaimen kanssa jospa tulisi ilmat ulos ja vesi alkaisi niissä kiertämään....ei autannut!
Sitten on pyydettävä oikein huoltoyhtiön kautta ammattilaisen apua, helpostihan se käy täällä netin kautta! Ottavat sitten yhteyttä ja sopivat meille kummallekin käyvät ajat.
Yleensä näissä tapauksissa saavat tulla vaikka omalla avaimella jos en ole ovea aukaisemassa.

Tämä asia pitäisi hoitaa ennen kuin häippäsen joksikin aikaa pois, kylmään kotiin ei ole kiva tulla takaisin.

Aika hyvin pystyn tämmöiset pienet jutut kyllä ite hoitamaan, vaan nyt ei taida onnistua tämä, taloyhtiön töihin se kyllä kuuluukin.


Kirpparin itsepalvelun korukauppa on aika hiljaista ja muutenkin tuntuu hiljaisemmalta kuin keväällä. Tämä kuvan korut ovat jo maailmalla mutta sen verran näyttävä otos jotta sen tähän panin, kaulimen olen saanut perintönä äidiltä.
Samalla opettelin jo lapsena leipomisen saloja ihmettelemään, nykyään sitä käytän aika harvakseen!

Joka päivä siellä  myynti paikassa piipahdan ja vien mennessäni jotakin ja siistin oman pöytäni.
Huomasin kerääväni kaikenlaisia sukkia, pääasiassa raidallisia nilkka-ja polvisukkia, joita en ole koskaan jalkaani laittanut......koska kuminauha olisi pitänyt olla löysempi tai kokonaan pois!
Pussillisen olen jo pannut niitä tyrkylle ja tottakait nuoriso niistä tykkää ja kun eurolla-parilla saa korkaamattomia hyvän laatuisia sukkia. Mistä minä sen tietäisin ovatko nuoria vai tämmöisiä kuin minä, vähän turhanpäiväisiä mymmeleitä jotka niitä ostavat laatikoiden täytteeksi....vaikka sukkia!?

Kumminkin hyvä näin, jätin kyllä itselleni ainakin muutaman vuoden tarpeeseen nilkkureita....;)
Erikieliset matka-ja taidekirjat menee myös, sekä joku käy ostamassa hyväkuntoisia Antiikkilehtiä joita vien sinne 2 kpl kerrallaan.

Aika höyli olisin kaikkea lahjoittamaan, mutta taitaa olla vähän niinkin, ettei ne tunnu kelpaavan.
Paree näin, kuin suoraan jätteisiin!

Toisaalta se on mielenkiintoista harrastusta tämä kierrätys, kattelen samalla reissulla toistenkin tavaroita ja olen aika hyvin säästynyt näiltä ostoilta.....mutta hiplata ja hypistellä täytyy jotta tuntuma pysyy......;)


6 kommenttia:

 1. Ikävä kun lämpöpatterit ei toimi, tai yksi niistä monista. Voivat ajatella jo niitä asennettaessa, että kyökin patteri saakin olla kylmä - kun keittiössä kokataan ja leivotaan aamusta iltaan ja melkein joka päivä. Se on kyllä vanhanaikainen ajatus ja luulo, ei se niin mene - vaan yksi ihminen kokkaa kerran viikossa ja lämmittää päivittäin annoksensa mikrossa. Keittiön pöydällä oleva mikro ei lämmitä, se on se juttu millä kirjoitellaan näitä blogeja .... SIIS huolto on hälytettävä paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä patteri on kerran jo "korjattu" mutta oiskohan jo vaikka 10v.sitten sekin tapahtunut! Nyt käyn päivittäin sitä hipelöimässä ja puhumassa sille, että kantsis ruveta hommiin itestään ettei tarvis ruveta pyyteleen apua toisilta.......;)

   Poista
 2. Olisi talven tullen hyvä, jos kaikki lämpöpatterit toimisivat kunnolla!
  Mukavaa viikonloppua sinulle Maikku ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olen samaa mieltä siitä lämpöpatteri asiasta!

   Viikonloppu hujahti taas melkein huomaamatta, aurinkoisesti alkoi ja lämpöä sopivasti pienelle pyrähdykselle ulkona, kiitos Aili.....:)

   Poista
 3. Meillä on aina jännääminen keväällä, että alkaako ilmastointi puhaltaa ja sitten syksyllä, että puhaltaako lämmitys. Tuntuu, että koneet unohtavat puolen vuoden aikana mikä on se niiden virka ja tarkoitus.

  Kierrätys on kyllä mainio juttu. Mua harmittaa, kun täällä meillä ei ole tuollaisia itsepalvelukirppareita. Siis sellaisia, että voisi vuokrata pöydän ja viedä tavaraa. Kirppareita toki on, mutta pyörivät valtaosin lahjoitetuilla tavaroilla kuten Pelastusarmeija. Ja sitten tuetysti pihakirppis, mutta se on sellaista touhua että mikään ei saa juuri maksaa dollaria enempää tai kauppoja ei tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tykästyin tämän tyylin kirppariin, vaikka vasta toisen kerran olin tätä tekemässä! Ajattelin, että otan sitten uusiksi ennen joulua. Tavaraa kun tuntuu löytyvän vähän joka nurkasta!
   Samahan se täälläkin, että jo neljä ekua on liikaa korusta jonka materiaalit on maksannut kuusi ekua mulle!? Hinnat olen oppinut nyt tällä toisella kerralla ja sehän vähän ihmetyttää....mutta näinhän se vain on! Ainut hyvä se on, että saa kamat kiertoon ja maksettua sen tilan vuokran, vaikka ei rahaa tulisikaa paljoa. Harrastuksethan maksaa aina jokin verran.....muistan isäni sanoneen useimmakin kerran, ota sellainen harrastus joista on myöskin jonkinlaista hyötyä! Hän itse kyllä näytti esimerkkiä meille lapsille ja eihän ne mullakaan ole kaikki ohi korvien mennyt.

   Poista