Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 17. lokakuuta 2015

MUUTOKSIA TOTEUTTAMAAN.......Aikoinaan lomailin oikein turistina Kreikassa aika paljon, tuskinpa tuonne kukkulalle tulee enää mentyä!?
Hankalan mutkikas kivinen tie, mutta paikka jossa on käytävä kun lähelle pääsee.
Olen se tumman ruskea läntti lähes keskellä kuvaa, hiven oikeassa alareunassa!

Matkasta muistan sen, että oli helppoa olla ja mennä  siellä Kreikan raunioilla, olin eka kertaan siskoni kanssa, siis oikealla turistien lomilla. Yleensä kun aikoinaan lomailin  ulkomailla, niin jouduin aina olemaan jonninlaisena oppaana ja tulkkina porukoissa. 
Tällä Ateenan reissulla Pirkko hoiti ja suunitteli kaikki asiat, sain vain kulkea perässä, eikä tarvinnut ajatella kunhan muistin itseni vain laittaa mukaan......
Paljonhan me matkusteltiin yhdessä ulkomailla, koska me kaikki sisarukset asuttiin ympäri maailmaa, mutta aina eri kohteissa.
Taipailimme aina missä milloinkin aika säänöllisesti ja vanhemmat kävivät meidän luona ja joskus satuimme suomeenkin kaikki yhtä aikaan.
Isämme joka kuoli jo 1971 jäi monta reissua tekemättä meidän luokse, joita olivat suunitelleet  äiti jatkoi sitten yksin matkailua.....Pirkon kanssa olimme silloin Amerikassa ja veljeni asui Italiassa.

Mulla oli silloin työelämässä ulkomailla asuessa lomaa se kun pääsin matkustamaan Suomeen!


Yksi niistä kotikirkoistani Luterilainen keskustan kirkko Budapestin Deak terellä, uusi muistomerkki tullut sen läheisyyteen.

Tulevalla viikolla lähden Budapestiin, mullehan se ei ole lomapaikka ja hissukseen otan jokinlaista eroa koko paikasta .......ja sen jälkeen alan kyllä lomailee toisaalla.
Haluan asua semmoisissa majataloissa joissa joku tekee mulle aamupalan ja siivoo huushollin, käy ostoksilla, tiskaa.....pikkupyyykin voin pesasta itsekin ja näillä eletyillä vuosilla pitää jo alkaa nauttimaan toisten palveluista!
Enkä jää enään asumaan kuukausiksi jonnekin jorpakkoon, mutta käymätielle vielä toki on tarkoitus pakata pieni matkalaukku mukaan hyvän kirjan kanssa ja ihmettellä maailman menoa jossakin päin maailmaa......;)

Minun on aina ollut helppo tehdä näitä muutoksia  omaksi hyväkseni ja sitten toimiakin sen mukaan. Nytkin on jo ihan selvä, että muutaman kerran vielä käyn Unkarissa, pikkuisia loppujärjestelyjä hoitamassa ja lyhyillä reissuilla.....ja sitten hellurei ja hellät tunteet siellä eletylle ajalle!7 kommenttia:

 1. Oikein hyvää matkaa sinulle sinne Budabestiin, itselle ihan vieras paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, minulle tuli aika tutuksi näiden vuosien aikana......:)

   Poista
 2. Hyvää matkaa. Pitäiskö sanoa sitte, että haikeita jäähyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, viela muutamia kertoja sinne lennän, ihan asioita hoitamassa pois, mutta harvenee ja kutistuu käynit kunnes häviää kokonaan......:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ritva matkan toivotuksista.....:)

   Poista
 4. Minusta Budapest oli turistin kannalta hieno ja mielenkiintoinen paikka. Historiaakin löytyy roppakaupalla.
  Hyvää ja turvallista matkaa sinulle, Maikku! ♥♥

  VastaaPoista